Известие

Collapse
No announcement yet.

Кутия за "мек" бас на Pioneer TS-307D4

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Кутия за "мек" бас на Pioneer TS-307D4

Здравейте,
    Сдобих се с TS-307D4, усилвател Kenwood KAC-726 и някакви силиконови ли какви са кабели.

Та въпроса ми е каква да е кутията, защото на упътването има Recommandation, Maximum и Minumum и на всеки от тея по няколко размера. Recommandation са затворени обеми. Аз искам баса да не е такъв дранчашт и вибриращ. Бях видял в една друга тема че от ламинирано ПДЧ може да се направи кутията. Също как трябва да се свърже към усилвателчето, че идея си нямам от такива неща :Oops:
    156 SW '03 2.4 JTD ...n I luv It!
    Cruizin' down the street in my one-fitty-six

Искаш самм да си правиш кутията? Ако не си се занимавал намери някои да ти помага .Мога да ти сметна кутията но все пак трябва и изпалнението да е добро.
    Опел Кадет GSI
    166 2,4 JTD
    ако мислиш че е здрава дай та тествам

Comment

Първоначално публикувано от RangeUser Покажи съобщение
      Също как трябва да се свърже към усилвателчето, че идея си нямам от такива неща :Oops:
      Ако наистина нямаш идея, по добре използвай нечия помощ.
      Не е много сложно, но е хубаво да си наблюдавал процеса на свързване за да имаш поне малка представа. Иначе аз така бих описал инсталацията.
      1, Вкарваш захранващ кабел от акумулатора в купето. Малко преди акумулатора слагаш бушон, който се продава във всеки музикален магазин.
      2, Трябва ти двоен чинчов кабел с трета жичка за remote control, като двата чинча от плеъра отиват в усилвателя със съответни цветове. Малкия кабел се връзва към съответния кабел излизащ от плеъра, като в повечето случаи си има маркировка REMOTE.
      3. Захранващия кабел и дву чинчовия ги прокарваш успоредно под праговете до багажника.
      4, Захранващия го вкарваш в BATT, remote в remote, GRND ти е зазимяването, което трябва да си намериш, я от стоп я от някой винкел, така че да прави хубав контакт с метала.
      5, Баса го връзваш на bridge за да ти даде максимална мощност, спазваш + - и съответно към говорителя + -.
      Общо взето е това.
      sigpic
      Alfa Romeo 156 2.0 TS - the current one
      Alfa Romeo 145 1.6 boxer - the second one
      Alfa Romeo 33 1.7 boxer - the first one

Comment

rijko работата ми е да правя кухненски шкафове от ПДЧ, и си мисля че все ще мога да разкроя и да свържа няколко плоскости за кутия . Иначе ако не ти е голям проблем ще съм ти много благодарен ако сметнеш кутията и да кажеш колко дебела вата да сложа
        Last edited by RangeUser; d.m.y г., 18:56.

Comment

Хехех ами ок ти си човека утре щти я сметна и ще ти го постна на пощатат чертежите само да ти кажа че следкато ти прочетох вапроса реших и аз да зема сложа музика на моита кола и мога ти дам ниакои идеи кое каде да сложиш ,смисал като разположение усилвател кондензатор туба. Два дена мислех по вапроса
          Опел Кадет GSI
          166 2,4 JTD

Comment

Отворен съм към всякакви идеи. М/уто аз кондензатор нямам

Comment

Каква форма да има тубата ?
              Attached Files
              Last edited by rijko; d.m.y г., 14:08.
              Опел Кадет GSI
              166 2,4 JTD

Comment

Първоначално публикувано от rijko Покажи съобщение
                Каква форма да има тубата ?
                Може ли и аз да се възползвам от помоща ти?
                В момента съм с кръгла туба, но си взех на скоро по-мощен говорител и си мисля, че обемът е малък!
                sigpic

Comment

може
                  Модел на говритела и как искаш да свири
                  Опел Кадет GSI
                  166 2,4 JTD

Comment

Говорителя е 12инчов Boshmann, мога и технически характеристики да ти дам. Иска ми се звука да е плътен, стегнат бас, ако може така да се каже.
                    Имам идея за кутия но дали ще стане, кажи ти. в багажника имам и газова бутилка. Мисля си кутията да е така конструирана, че е едната част да влиза над бутилката, т.е на буквата "Г".
                    sigpic

Comment

даи характеристиките на говоритела честота и такива неща
                      Опел Кадет GSI
                      166 2,4 JTD

Comment

Може ли и аз да се кънекна в темата.И аз искам да си сглобя туба,разполагам със плоскости от стари шкафове/не се смейте /,вата,силикони,винтове и технически умения.Но всичко се изчерпва до там.Аз също съм с газова бутилка 40 л разположена надлъжно в багажника.Не знам с какава програма да отворя тези фаилове които е постнал колегата rijko.Между другото след 2 седмици съм на лекции в МВБУ в Ботевград така,че ще е се радвам да се видим и запознаем и на място да попия малко майсторлък и акъл за тия туби.
                        Говорител още нямам имам идея за Сони 10 или 12-ка./другите ми компоненти също са Сони - Плеър и предни колонки,смятам да си бодна и едни елипси/. За сега нямам усилвател ,но и това ще се набави в скоро време. Така ,че с интерес ще следя развитието на темата.
                        ALFA ROMEO 155 1.8TS MY95 SPORT -The Legend - бивша

Renault Megane II Grand Tour-2004г

Comment

Първоначално публикувано от RangeUser Покажи съобщение
                          Бях видял в една друга тема че от ламинирано ПДЧ може да се направи кутията.:Oops:
                          Направи я от буков или тополов шперплат , не от ПДЧ.По лек е и по здрав и водоустойчив.

Comment

Вижте как се получи моят бокс

В багажник на Фокус

Comment

Ха, багажника ти изглежда като моя, има и малко място за багаж.
                              Много малка ми се види тая кутия!
                              sigpic

Comment

Working...
                              X