Известие

Collapse
No announcement yet.

Кутия за "мек" бас на Pioneer TS-307D4

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

Първоначално публикувано от RangeUser Покажи съобщение
    Ами аз имам 4 елипси по вратите (на фокуса) и да ти кажа свирят доста прилично (поне с оригиналния кастофон - вадят си доста приличен бас) иначе мисълта ми е баса да си е от пионер-а в багажника със стъпалото, и тези по вратите да не ги сменям. А да питам трябва ли ми кондензатор, и какво е това КЮ фактор?
    Ако оригиналните говорители са наред съветвам те да не ги сменяш,те са сметнати перфектно за обема на купето , но по принцип бас си трябва (освен ако колата не е поръчана с допълнително озвучаване като опция)
    Има различни стъпала , ако искаш само бас гледай да има опция кросоувър , или да има корекция - да реже среди и високи , като свири до 250 херца. А настройката се прави на около 150 - 200 херца . Много е важно и с каква кутия си , как е сметнат обема за говорителя който ще е монтиран . Миналата седмица си правихме проба с оригинална кутия от Блаупункт + говорител Блаупункт 12 инчов + стъпало Блаупункт от GT серия , в багажник на Алфа 156 си надува съвсем прилично , без изкривявания си вади доста стегнат бас , без вредните кънтения и резонанс в над 300 херцовия диапазон . Свалих Блаупункта и на негово място , в същия багажник , със същите сателитки ( колоните във вратите ) сложихме същата на вид кутия , но правена уж професионално ( имаше съвсем мални разлики в размера и една съществена - беше оставен отвор с монтирана тръба ( басрефлекс ) който обаче също се смята на каква дълбочина да се вкара (дължина на тръбата) според мощноста на говорител и обем (литри) на кутията , говоритела е също Блаупункт 12 инча , разликата във звука си беше доста осезаема , не можеше да искара много добре ниски честоти , по скоро кънтеше , запушвам отвора и ниските идват чуствително (почва да клати седалките) . Съвета ми е да си вземеш сметната каса , но не и от самоделките (в бургас е пълно със такива по разни магазинчета за аудиотунинг)
    А за момчетата които слагат по 2 - 3 баса в колата с кондензатори и огромни мощности , които минавайки под терасата ми тресат прозорците (живея на деветия етаж) - момчета опитвате се да сложите 30 литра вода в десет литрова туба , това си е издевателство над ушите ви . Акустиката е наука , даже има и институт занимаващ се специално с нея .
    Last edited by Доко; d.m.y г., 21:41.

Comment

Ами усилвателя има input sensitivity и Filter (снимките от първия пост в темата
      156 SW '03 2.4 JTD ...n I luv It!
      Cruizin' down the street in my one-fitty-six

Comment

Първоначално публикувано от RangeUser Покажи съобщение
        Ами усилвателя има input sensitivity и Filter (снимките от първия пост в темата
        Това усилвателче ще ти върши някаква работа , но всъщност не знам какъв резултат искаш . Аз не бих го сложил защото лично мен няма да ми задоволи претенциите за звук . Ако искаш приличен бас , стъпалото трябва да има повече корекции , а това което виждам от снимката от ляво на дясно - FILTER - /OFF/LPF(Low-pass filter) - бутон за включване и изключване на Low-pass (нискочестотен) филтър , когато е активен , свири 50 – 250 Hz , а на OFF би трябвало да вади линеен сигнал. Стерео моно е ясно , с input sensitivity регулираш силата на сигнала от CD-то към входа на стъпалото . С тези настройки няма да постигнеш баса който предполагам търсиш .
        Виж примерни стъпала среден клас които свирят прекрасно , това го имам на мойта кола http://www.blaupunkt.com/SG/7607792117_main.asp ,
        а ти препоръчвам , ако си взимаш стъпало да е минимум с такива бутони за настройка (опции) независимо от марката http://www.audiomagaz.ru/products_pi...%20GTA-250.JPG
        Last edited by Доко; d.m.y г., 20:43.

Comment

Ясно Мерси за изчерпателното инфо Но в началото ще съм с него, защото сега няма пари за по-хубав По принцип търся плътен бас, не онзи тежък тип при който всичко дрънчи. Иначе всичко е предвидено за Rap/Hip-Hop/RnB :P
          156 SW '03 2.4 JTD ...n I luv It!
          Cruizin' down the street in my one-fitty-six

Comment

- момчета опитвате се да сложите 30 литра вода в десет литрова туба , това си е издевателство над ушите ви . Акустиката е наука , даже има и институт занимаващ се специално с нея . [/QUOTE]

най накрая някой да го каже
            alfa romeo 146 boxer 1.7.16V head unit :Nakamichi cd 500;amplifier front & sub : DLS A4; DLS A5;Front :iridium 1i;3;Gothia 6;sub:Iridium 12 i

Comment

Първоначално публикувано от Доко Покажи съобщение
              Това усилвателче ще ти върши някаква работа , но всъщност не знам какъв резултат искаш . Аз не бих го сложил защото лично мен няма да ми задоволи претенциите за звук . Ако искаш приличен бас , стъпалото трябва да има повече корекции , а това което виждам от снимката от ляво на дясно - FILTER - /OFF/LPF(Low-pass filter) - бутон за включване и изключване на Low-pass (нискочестотен) филтър , когато е активен , свири 50 – 250 Hz , а на OFF би трябвало да вади линеен сигнал. Стерео моно е ясно , с input sensitivity регулираш силата на сигнала от CD-то към входа на стъпалото . С тези настройки няма да постигнеш баса който предполагам търсиш .
              Виж примерни стъпала среден клас които свирят прекрасно , това го имам на мойта кола http://www.blaupunkt.com/SG/7607792117_main.asp ,
              а ти препоръчвам , ако си взимаш стъпало да е минимум с такива бутони за настройка (опции) независимо от марката http://www.audiomagaz.ru/products_pi...%20GTA-250.JPG
              и това ти харесва нкато звук ?
              alfa romeo 146 boxer 1.7.16V head unit :Nakamichi cd 500;amplifier front & sub : DLS A4; DLS A5;Front :iridium 1i;3;Gothia 6;sub:Iridium 12 i

Comment

Първоначално публикувано от Sergey_gigov Покажи съобщение
                и това ти харесва нкато звук ?
                Усещам тука неква ирония Ти как мислиш , дали не ми харесва , щом съм го сложил ? Трябва ли да изнасям сега и лекция за човешките уши , че примерно ти не чуваш това което аз чувам и обратно , и какво съм преправял или как ? На пазра има толкова голям избор от марки , че може да те заболи главата , а всъщност всички са произведени в Китай , и всички са от 50 херца до 20 килохерца приблизително , които естесвено няма как да чуем . Акустиката не е просто нещо , ако имаш примерно 4-5000лв иди в "Тояга" , ще ти спретнат убийствен саунд , ама.......... една Алфа пари ......така ,че всичко друго е компромис . Но всеки си има право на личен избор , според това кое му харесва , проблема е ,че няма как да разбереш разликата между една или друга марка стъпала или колони , няма как да влезнеш в магазина и да почнеш да си правиш експерименти , и така ставаш жертва на добър търговец , или добра реклама . Не знам дали сте си задавали въпроса защо , като посещавате нощем някоя дискотека ви кънти главата и са ви заглъхнали ушите , а в друга музиката е по-силна ,а като излезеш все едно не си стоял 4 часа на шум ? Свързано е с качеството на звука но не точно.................
                п.с А линковете в по-горния пост са примерни , а не рекламни , и аз като колегата , Блаупункт-а го взех изгодно + касата с говорител, те така, свири безупречно яко за цената си
                Last edited by Доко; d.m.y г., 19:34.

Comment

Ама сега тая кутия е със запушен рефлектор и наистина е осегаема разликата - не кънти а думка......
                  Обаче има значение и багажника... Във 155-цата имах 2 баса със рефлектори ама не кънтеше.... А идеята на двата баса при мен е не за по силна музика а за по-дълбок бас.... И за красота естествено.....
                  Attached Files
                  Last edited by XaBu4ko; d.m.y г., 02:14.
                  Alfa Romeo 155 1.8 8v '95 - Ex ... Alfa Romeo 156 2.0 TS '99 - Ex ...
                  Alfa Romeo 156 SW Facelift 2.4 JTD M-JET 20v '04 +++
                  Alfa Romeo GTV Phase 1 2.0 20v Тurbo '95 + Още едно 2.0 ТС ....

Comment

Първоначално публикувано от XaBu4ko Покажи съобщение
                    Ама сега тая кутия е със запушен рефлектор и наистина е осегаема разликата - не кънти а думка......
                    Обаче има значение и багажника... Във 155-цата имах 2 баса със рефлектори ама не кънтеше.... А идеята на двата баса при мен е не за по силна музика а за по-дълбок бас.... И за красота естествено.....
                    Кога ще правим кутията бре

Comment

Усещам тука неква ирония Ти как мислиш , дали не ми харесва , щом съм го сложил ? Трябва ли да изнасям сега и лекция за човешките уши , че примерно ти не чуваш това което аз чувам и обратно , и какво съм преправял или как ? На пазра има толкова голям избор от марки , че може да те заболи главата , а всъщност всички са произведени в Китай , и всички са от 50 херца до 20 килохерца приблизително , които естесвено няма как да чуем . Акустиката не е просто нещо , ако имаш примерно 4-5000лв иди в "Тояга" , ще ти спретнат убийствен саунд , ама.......... една Алфа пари ......така ,че всичко друго е компромис . Но всеки си има право на личен избор , според това кое му харесва , проблема е ,че няма как да разбереш разликата между една или друга марка стъпала или колони , няма как да влезнеш в магазина и да почнеш да си правиш експерименти , и така ставаш жертва на добър търговец , или добра реклама . Не знам дали сте си задавали въпроса защо , като посещавате нощем някоя дискотека ви кънти главата и са ви заглъхнали ушите , а в друга музиката е по-силна ,а като излезеш все едно не си стоял 4 часа на шум ? Свързано е с качеството на звука но не точно.................
                      п.с А линковете в по-горния пост са примерни , а не рекламни , и аз като колегата , Блаупункт-а го взех изгодно + касата с говорител, те така, свири безупречно яко за цената си

сега пък и тояга - има ли смисъл аз лично имам някакво мнение за тях - което не е много добро , но това е друга тема
                      не исках да се заяждам - ако е прозвучало така моля да бъда извинен , но има и доста други марки - които според мен свирят доста по вярно и по- добре от блаупункт примерно, не съм съгласен че всичко е сделано с китайската тесла - наистина че са болшенство , но все пак който търси намира .
                      не бях съгласен и с още едно нещо не съм много сигурен , че точно ти го написа , но все пак - някой беше написал че правените каси са едва ли не няколко плоскости сковани с пирони накриво и не свирят въобще в сравнение с серийното производство - аз съм на друго мнение обаче ако трябва да бъда точен - точно на противоположното - занимавам се с музика поне от 15 години - учил съм доста и доста неща си мисля че занм - мисля че и чувам доста , а и работата ми е точно такава - и ще ти кажа , че до сега не съм чул свиреща "оригинална" каса

Comment

Първоначално публикувано от XaBu4ko Покажи съобщение
                        а защо кънти ?- сигурно не сте сметнали фазоинвертора - правилно

Comment

Първоначално публикувано от Sergey_gigov Покажи съобщение
                          а защо кънти ?- сигурно не сте сметнали фазоинвертора - правилно
                          Не , не сме сметнали ,а така са я сметнали от където я купи колегата ( магазин за автоаудио .....) , но това е друга тема . А за фирмите занимаващи се професионално с аудио тунинг нямам никаква идея коя е по добрата , чувал съм за тояга и с тях дадох пример , ама тука вече много бягаме от темата на колегата , който си е намерил някакво стъпало , и пита каква каса да си сложи . Но това което чета до момента ме навежда на мисълта , че колегата " си е намерил копче и сега иска да си ушие балтон " .Лошо няма , и с малко средства пак става , и тука се опитваме да го ориентираме , всеки според опита и впечатленията си , а ти щом се занимаваш професионално от 15 години вземи му сметни една бас касичка според неговите възможности - нали това е форум все пак .

п.с. Не знам какви са ти разбиранията за вярно свирене , ама ако се беше зачел в по горния ми пост щеше да разбереш защо Блаупункт - а свири безупречно . И като гледам от кога е темата , сигурно вече си е направил звука , а ние си спамим тука .
                          Last edited by Доко; d.m.y г., 14:24.

Comment

Не , не сме сметнали ,а така са я сметнали от където я купи колегата ( магазин за автоаудио .....) , но това е друга тема . А за фирмите занимаващи се професионално с аудио тунинг нямам никаква идея коя е по добрата , чувал съм за тояга и с тях дадох пример , ама тука вече много бягаме от темата на колегата , който си е намерил някакво стъпало , и пита каква каса да си сложи . Но това което чета до момента ме навежда на мисълта , че колегата " си е намерил копче и сега иска да си ушие балтон " .Лошо няма , и с малко средства пак става , и тука се опитваме да го ориентираме , всеки според опита и впечатленията си , а ти щом се занимаваш професионално от 15 години вземи му сметни една бас касичка според неговите възможности - нали това е форум все пак .

п.с. Не знам какви са ти разбиранията за вярно свирене , ама ако се беше зачел в по горния ми пост щеше да разбереш защо Блаупункт - а свири безупречно . И като гледам от кога е темата , сигурно вече си е направил звука , а ние си спамим тука .
                            бате пределно са ми ясни блаупунктите - няма да споря - след като ти харесва - със здраве да си го слушаш аз лично съм си направил нещо в колата - няма да правя реклама сега , но и на мене ми харесва - въпроса е вече кой до каква степен се е фанатизирал
                            признавам само и единственно линейния звук без бустване

смятам веднага - само да каже каква е колата - да даде малко стойности на усилвателя на подавачката,предна линия - ако има задни също , да даде инфо - за кабелите - сигнален и дебелина на захранването и на масата
                            Last edited by Sergey_gigov; d.m.y г., 15:10.

Comment

Колеги, много се оспами тази тема, ама не ми се иска да отварям нова.
                              Въпроса ми е какво е мнението ви за този усилвател?
                              Дават ми го на много изгодна цена (поне аз така си мисля), чисто нов:

Марка: Crunch
                              Модел: Drive V-6004
                              Multi Channels 4x250w/4ohm
                              Bridgable 2x500w/4ohm
                              Frequency Response 10 Hz - 40000 Hz
                              Signal to Noise Ratio 90 dB
                              THD at Rated RMS Power 0.03 %
                              Crossover / Equalizer
                              Bass Boost
                              MOSFET Circuitry
                              Dimensions Width 8.4 in. Depth 15 in. Height 2.2 in.
                              Last edited by nblagoev; d.m.y г., 15:36.
                              Alfa Romeo 159SW 2.4JTDm 210hp
                              Lancia Kappa 2.4JTD 136hp
                              Mercedes E250TD Avantgarde 150hp
                              Alfa Romeo 156 1.8TS 144hp - ex

Comment

Първоначално публикувано от nblagoev Покажи съобщение
                                Колеги, много се оспами тази тема, ама не ми се иска да отварям нова.
                                Въпроса ми е какво е мнението ви за този усилвател?
                                Дават ми го на много изгодна цена (поне аз така си мисля), чисто нов:

Марка: Crunch
                                Модел: Drive V-6004
                                Multi Channels 4x250w/4ohm
                                Bridgable 2x500w/4ohm
                                Frequency Response 10 Hz - 40000 Hz
                                Signal to Noise Ratio 90 dB
                                THD at Rated RMS Power 0.03 %
                                Crossover / Equalizer
                                Bass Boost
                                MOSFET Circuitry
                                Dimensions Width 8.4 in. Depth 15 in. Height 2.2 in.
                                кажи и цената сега - за колко ти го продават - имам един приятел дето продава стъпало крънч моно блок с бас вега 15 инча за 750 лв

Comment

Working...
                                X