Известие

Collapse
No announcement yet.

Елипси 6х9 за 156 - какви?

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Елипси 6х9 за 156 - какви?

Насочил съм се към няколко модела до 100 лв. Ще се захранват от CD. Няма да има усилвател.
    http://aval-bg.com/catalog/display_m...ubstyle_id=246

http://aval-bg.com/catalog/display_m...ubstyle_id=732

http://aval-bg.com/catalog/display_m...ubstyle_id=731

http://aval-bg.com/catalog/display_m...ubstyle_id=233

Има и един Pioneer, но той отива на 120 лв. Сякаш най - много ме тегли към алпина - 3 лентовия. Моля, ако някой ги е слушал да ми помогне! Благодаря!

Не си само ти Вече трябва да са оправени. Извинявам се на всички, които са се опитали да ги отворят
    Last edited by rossenvn; d.m.y г., 12:26.
    Alfa Romeo 159 1.9 JTDm Ti - "новата" - 150 млади кончета и едно дърто магаре зад волана
    ex Alfa Romeo 156 1.9 JTD - червен трактор - 105 одъртели коня и 1 кьопаво магаре зад волана

само аз ли немога да отворя линковете?
    Hyundai i40 - 13 - CRDI - Powered By TST Racing
    Suzuki Grand Vitara - 07 - AWD EX
    Alfa 156 - 1.9 JTD - 03 - Powered By TST Racing + K&N Filter - EX
    Kawasaki Ninja ZXR - 06 -The Fastest
    Honda PCX150 - 15 - The Cheapest

Comment

ако питаш мене - най добрите говорители от тези ,които си постнал са 'херца' имат най добра чуствителност а и най добрия звук
      привържаник съм на марката алпайн ,но специално ''Е'' тайп не е говорителя и не само по мое мнение -списание Авто звук ги оплюват много повече от мен
      alfa romeo 146 boxer 1.7.16V head unit :Nakamichi cd 500;amplifier front & sub : DLS A4; DLS A5;Front :iridium 1i;3;Gothia 6;sub:Iridium 12 i

Comment

Mожеш ли да ми дадеш линк към това списание? Много ми се иска да попрочета.
        Alfa Romeo 159 1.9 JTDm Ti - "новата" - 150 млади кончета и едно дърто магаре зад волана
        ex Alfa Romeo 156 1.9 JTD - червен трактор - 105 одъртели коня и 1 кьопаво магаре зад волана

Comment

http://clubalfaromeo.com/forum/showthread.php?t=30349

Виж моята тема, иначе аз съм с Herts ECX 690 160лв., с усилвател, ще падне кората, високите са малко в повече, но това е лично за мен минуса само, чувал съм по-малките Hertz DCX 690 който искаш и ти, щом е без усилвател това са елипсите, но помисли за варианта със...
          sigpic
          ex Аlfa Romeo 156 2.0 16V TWIN SPARK mod '99 замина...
          0889 636 093

Comment

http://avtozvuk.com/rubriki/test.htm

---------- Post added at 10:19 ---------- Previous post was at 10:12 ----------

http://avtozvuk.com/az/2007/09/044-alpine.html

http://avtozvuk.com/az/2006/09/070-091-herz.htm
            Last edited by Sergey_gigov; d.m.y г., 13:28.
            alfa romeo 146 boxer 1.7.16V head unit :Nakamichi cd 500;amplifier front & sub : DLS A4; DLS A5;Front :iridium 1i;3;Gothia 6;sub:Iridium 12 i

Comment

Благодаря и на двама ви! Засега няма да слагам усилвател. Не ми се харчат повече пари. Затова и не търся по висок клас говорители. Алпин-а го харесах заради това, че е по-маломощен - CD-то ще може да го натовари, а и му дават 30 Hz. Вярно, че това сигурно е само реклама, но затова питам дали има хора които са го чували. Ще попрочета от списанието на колегата и дано се ориентирам. Някъде четох за инфинити, но пак май ще трябва да скачам с повече пари, а и по-трудно се намират.

Comment

Одисеята ми почти приключи. Днес взех Херца. И след няколко часа борба вече е на кората Почти съм доволен. Всичко щеше да е "цветя и рози", ноо.... Първо - при поставянето на елипсите успях да пробия кората с винтовете Кой да помисли, че от задната страна няма достатъчно разстояние и се показаха отгоре. Лошото е, че има и още. Ужасен резонанс. Цялата кора вибрира отвратително и разваля удоволствието от звука. Отгоре съм с оригиналните декоративни решетки. Явно не са хванати както трябва за кората, защото освен, че подскачат при всеки удар на баса, произвеждат и отвратителен звук. Същото важи и за самата кора. Цялата подскача, чак като я понатисна колкото мога с ръце малко се поукротява. Под кората и елипсите съответно си сложих дебелото "килимче" и долната кора. Не знам дали нещо ще се промени ако ги разкарам или поне килимчето, а на кората изрежа отвор, така че магнитите да не опират в нея. Явно ще требва да мисля как да укрепя кората, че да не вибрира. Ако някой е решил този проблем - да казва
                Забравих да добавя и един плюс - вече не се чуват резониращите кори на вратите - тия двете елипси зглушават всичко
                Иначе си свирят доста прилично. Даже се наложи да усиля предната линия, защото иначе се чуват само елипсите. Само едното голо CD е напълно достатъчно да направи Ад вътре в купето Не знам колко време ще изкара само, защото на него са вързани 2 пищялки и 2 баса на предните врати, 2 баса на задните и 2-те елипси.
                Last edited by rossenvn; d.m.y г., 22:07.

Comment

в каква кола е това че май никъде не видях да си написал модела дай някоя снимка - ще измислиме нещо
                  иначе за резонансите се ползва изолация ,на която не е много приятан цената

Comment

Колата е Алфа 156. То вярно, че заглавието, както съм го написал не е много ясно - дали ми трябват елипси за Алфа 156 или за 156 лв За задната кора става въпрос - предполагам, че трябва да я укрепвам, но си мислех дали няма някой, който вече да го е правил и да сподели.
                    Last edited by rossenvn; d.m.y г., 20:23.

Comment

значи стана ми ясно ,че си дупчил горната кора (талашитената ), а от долу (ламаринената ) - ряза лия и нея ?

Comment

Явно трябва да направя няколко снимки Няма талашитена кора, а и ламаринена. Има: най-горната, която е в купето, покрита с плат /дебела е около 4 мм/, на нея са хванати пласмасовите гнезда за елипсите. Следва някаква вата, тя просто е подпъхната между корите. Посредата има една метална гредичка /от седалкита към долната част на задното стъкло/ - широка около 30 см, на която е монтирана лампата за багажника и под всико това е тънката черна кора. Няма нищо което да е достатъчно твърдо и тежко, че да не вибрира.
                        Last edited by rossenvn; d.m.y г., 17:58.

Comment

Аз на моята си сложих една талашитена кора под оригиналната.
                          На оригиналната кора плата на решетките вибрира отвратително и оттам идва гадния звук.
                          Не ми се занимаваше с лепене на плата за пластмасата и затова едно приятелче ми направи втора кора, която сложих над гредичката, а между гредичката и кората, която ми направиха, сложих ватата.
                          Сега е екстра!
                          Last edited by nblagoev; d.m.y г., 23:43.
                          Alfa Romeo 159SW 2.4JTDm 210hp
                          Lancia Kappa 2.4JTD 136hp
                          Mercedes E250TD Avantgarde 150hp
                          Alfa Romeo 156 1.8TS 144hp - ex

Comment

Това решение определено ми допада. Ще опитам първо нещо по-просто и ако пак не стане тогава. Щърво мисля да залепя декоративните решетки за самата кора, че те са най гадни. Искам и друго да те попитам. Долната кора, черната, която се захваща с пласмасовите винтове, нея рязал ли си я. Имам предвид за някакви отвори за да не опират магнитите в нея, а и за да се ползва целия багажник като туба. Ще има ли разлика в звука - да се подобри де?

Comment

Първоначално публикувано от rossenvn Покажи съобщение
                              Това решение определено ми допада. Ще опитам първо нещо по-просто и ако пак не стане тогава. Щърво мисля да залепя декоративните решетки за самата кора, че те са най гадни. Искам и друго да те попитам. Долната кора, черната, която се захваща с пласмасовите винтове, нея рязал ли си я. Имам предвид за някакви отвори за да не опират магнитите в нея, а и за да се ползва целия багажник като туба. Ще има ли разлика в звука - да се подобри де?
                              определено ще има коренна разлика - на тези говорители им трябват повече от 200 литра за да засвирят ,а вибрациите ти идват точно заради това че магнитите не са в багажника ,обема на говорителите е обема между 2-те кори ,което не е много хубаво

Comment

Working...
                              X