Известие

Collapse
No announcement yet.

Среден разход

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Среден разход

Колеги, споделете как си изчислявате средния разход на талигите с точност?

П.С. Не можаха ли да турнат бутон да ти извежда тази справка тез' италиани?
    Alfa Romeo 146 Т.S. 1.4L 103hp '99

това за бутона не са виновни италянците а ти защото ако си беше бзел 156 щеше да имаш такъв бутон. отностно точноста на средния разход аз засичам по този начин: пълня догоре после си слагам 15 литра в туби и след като мина точно 100 километра спирам вадя тубите от багажника и доливам колкото поеме толкова ти е средния разход това е най-точния и верен начин да провериш. Нооооо с еднакво темпо на карана поята примерно се старая да я сменям на 2500 и така си се чуства в кондикция.надявам се да съм ти полезен.
    Alfa Romeo 146 1.4 8V 94hp Boxer 97g.

Comment

И по-лесно мерене на среден разход - без влачене на туби:
      - зареждаш до горе, караш колкото караш (аз го правя като иде на средата стрелката някъде) отиваш пак и наливаш догоре... после делиш литрите на изминатите през това време километри и резултата умножаваш по 100.

Колегата с тубите, чудно при разход 6 - 9 на 100... как точно ще премериш колко си излял от тубата?
      Welcome to the real world

Алфа Ромео 156 2.4 JTD (01г.); Алфа Ромео 146 1.9 TD (98г.); Лада 21051 - Бивша.

Comment

Най-сигурния начин е този със зареждабето до горе.Аз мойта е засякох точно така и ми даде среден разход 11,малко множко,но това беше първата седмица и се сештате,че я поизпържвах доста Сега и аз гледам като колегата около 2.5 да сменям скоростите че не се трае иначе и тоз 100-октановия не е от ефтиничките.
        GTV 2000 T.SPARK 16V

Comment

Логично най-точния разход може да се определи като зареждаш два последователни пъти на една и съща бензиностанция на една и съща бензиноколонка. Примерно, преди и след дълъг път.
          Пълненето "до горе" е относително и затова пистолета се пуска на самотек, докато сам изключи, т.е. без допълнително доливане за "закръгляне" на сумата в лева.
          Така отчиташ с голяма точност налятото гориво, а километрите отчиташ от километража. Но ако продължа с тази прецизност, трябва да се отчете и размера на предните гуми, защото те определят на колко метра да цъкат имулсчета към километража. Факт е, че обиколката на гумата зависи от нейния диаметър, т.е. цолажа и профила й.
          Alfa 146 Junior 1.4 TS 16V '97

Comment

Хубаво го е написал колегата, само бих допълнил че за мен пълненее догоре е - след като изключи пистолета - почваш на ръка да пълниш -почти до преливане, докато почнеш да виждаш горивото в гърловината. Според мен от колонка до колонка има разлика и пистолета на различните колонки изключва различно.

@Rado_Kesera - за 100 км пробег доста трудно можеш да добиеш точна представа за среден разход. Било на градско, било на извънградско. За това се зарежда на големи интервали - засичането става по точно.

Аз лично ползвам този сайт - http://www.spritmonitor.de/en/detail/169324.html

Въвеждаш си км, гориво, цена и прочие неща и ти вади статистики. То се вижда в подписа ми.
            Alfa 147 Q2 1.9 JTDm 16v @150++ 2007 червената злобичка ;;; Zafira 1.9 JTD@120++ - белият кенеф
            ex. Alfa 155 1.7 '93;;; ex. Alfa 147 1.9 JTDm 16v @140+ R.I.P. ;;; ex. Lancia Lybra 2.4 JTD@140HP+ 2001

Comment

Първоначално публикувано от Rado_Kesera
              това за бутона не са виновни италянците а ти защото ако си беше бзел 156 щеше да имаш такъв бутон.
              Само да питам къде е този бутон, че аз не знам
              Alfa Romeo Stelvio 2.2 JTDm Q4 Lusso, Alfa 166 2.4 JTD 20V, Alfa 159 2.0 JTDm, Piaggio NRJ Power DT; EX: Alfa Romeo Giulietta MA; Alfa Romeo 166 JTD; Alfa Romeo 156 SW 1.9 16v JTD; Alfa Romeo 156 2.4 jtd, Alfa 147 TS, Chrysler Grand Voyager 2.8

Comment

Първоначално публикувано от gorang
                Първоначално публикувано от Rado_Kesera
                това за бутона не са виновни италянците а ти защото ако си беше бзел 156 щеше да имаш такъв бутон.
                Само да питам къде е този бутон, че аз не знам
                има само на фейслифтнатите
                Не о хлѣбѣ единѣмъ живъ будетъ человѣкъ

Comment

Аз лично ползвам този сайт - http://www.spritmonitor.de/en/detail/169324.html

Въвеждаш си км, гориво, цена и прочие неща и ти вади статистики. То се вижда в подписа ми.
                  Стана ми интересно, че много хора във форума в подписите си имат разход на гориво примерно 6.4/100, та затова попитах как го изчислявате.

То по тази логика трябва да си купя някой френски кошер, защото почти всички имат такъв бутон.
                  Alfa Romeo 146 Т.S. 1.4L 103hp '99

Comment

Добре, де,а ако се допусне грешка +/- 0.2 - 0.5 литра на 100 км от това, че не си се дупил до гърловината в пистолета в ръка, като си зареждал, какви могат да са толкова последствията ми е чудно
                    _______
                    146 JTD - ex
                    Renault Megane II 1.5 dci - ex

Nissan Qashkai 2.0 CVT - current

Comment

Първоначално публикувано от trustworthy
                      Добре, де,а ако се допусне грешка +/- 0.2 - 0.5 литра на 100 км от това, че не си се дупил до гърловината в пистолета в ръка, като си зареждал, какви могат да са толкова последствията ми е чудно
                      Много е фатално, за сърцето Ако видиш разход 25 може и да не издържи ... а ти просто да си калкулирал по грешен начин

Иначе за 0.2-0.5 ест. че не е "фатално" - моите разходи постоянно се разминават с по няколко литра между зареждания, вярно че по различен начин карам колата - ту само градско, ту смесено, ту почти изцяло извънградско, и т.н. Аз си засичам само с единствената цел да установя ако е прекалено висок разхода, дали нещо не ми е наред по колата - като случая с термостата . Иначе - ми колкото харчи - толкоз, ко да я направя.
                      Алфа Ромео 146 '96 1.6i 8v Boxer, Mercedes Benz C 200 '01

Comment

Мисълта ми е, че ако изминаваш поне 300 км от зареждане до зареждане, то +/- 1 литър ще ти даде нищожно отклонение в разхода - 0.3 някъде примерно. Аз съм минавал по 900 км между две зареждания. Е къде е далаверата да ги калкулираш тея милилитърчета
                        Иначе и аз си следя разхода най-вече като показател за състоянието на двигателя (е също и да подразня някой бензинджия от време на време ) Ама за това не е необходимо всеки път, когато зареждаш, да люлееш колата да излезе въздуха, да наливаш до ръба, да отпиваш, ако тръгне да прелива и други подобни фокуси...
                        _______
                        146 JTD - ex
                        Renault Megane II 1.5 dci - ex

Nissan Qashkai 2.0 CVT - current

Comment

Аз съм минавал по 900 км между две зареждания.
                          С моята ако мина 500 и черпя бая събитие си е. Последния път беше 450
                          Алфа Ромео 146 '96 1.6i 8v Boxer, Mercedes Benz C 200 '01

Comment

Първоначално публикувано от wasp
                            И от дизела има полза
                            Welcome to the real world

Алфа Ромео 156 2.4 JTD (01г.); Алфа Ромео 146 1.9 TD (98г.); Лада 21051 - Бивша.

Comment

Първоначално публикувано от wasp
                              това на извънградско ли? Шото аз на градско с моя стил на каране и задръстванията, през които минавам, няма как да се получи.
                              I just have a hunch that Stalin is not that kind of a man. I think that if I give him everything I possibly can and ask for nothing from him in return, he won't try to annex anything and will work with me for a world of democracy and peace
                              Roosevelt

Comment

Working...
                              X