If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
това за бутона не са виновни италянците а ти защото ако си беше бзел 156 щеше да имаш такъв бутон. отностно точноста на средния разход аз засичам по този начин: пълня догоре после си слагам 15 литра в туби и след като мина точно 100 километра спирам вадя тубите от багажника и доливам колкото поеме толкова ти е средния разход това е най-точния и верен начин да провериш. Нооооо с еднакво темпо на карана поята примерно се старая да я сменям на 2500 и така си се чуства в кондикция.надявам се да съм ти полезен.
И по-лесно мерене на среден разход - без влачене на туби:
- зареждаш до горе, караш колкото караш (аз го правя като иде на средата стрелката някъде) отиваш пак и наливаш догоре... после делиш литрите на изминатите през това време километри и резултата умножаваш по 100.
Колегата с тубите, чудно при разход 6 - 9 на 100... как точно ще премериш колко си излял от тубата?
Welcome to the real world
Алфа Ромео 156 2.4 JTD (01г.); Алфа Ромео 146 1.9 TD (98г.); Лада 21051 - Бивша.
Най-сигурния начин е този със зареждабето до горе.Аз мойта е засякох точно така и ми даде среден разход 11,малко множко,но това беше първата седмица и се сештате,че я поизпържвах доста Сега и аз гледам като колегата около 2.5 да сменям скоростите че не се трае иначе и тоз 100-октановия не е от ефтиничките.
Логично най-точния разход може да се определи като зареждаш два последователни пъти на една и съща бензиностанция на една и съща бензиноколонка. Примерно, преди и след дълъг път.
Пълненето "до горе" е относително и затова пистолета се пуска на самотек, докато сам изключи, т.е. без допълнително доливане за "закръгляне" на сумата в лева.
Така отчиташ с голяма точност налятото гориво, а километрите отчиташ от километража. Но ако продължа с тази прецизност, трябва да се отчете и размера на предните гуми, защото те определят на колко метра да цъкат имулсчета към километража. Факт е, че обиколката на гумата зависи от нейния диаметър, т.е. цолажа и профила й.
Хубаво го е написал колегата, само бих допълнил че за мен пълненее догоре е - след като изключи пистолета - почваш на ръка да пълниш -почти до преливане, докато почнеш да виждаш горивото в гърловината. Според мен от колонка до колонка има разлика и пистолета на различните колонки изключва различно.
@Rado_Kesera - за 100 км пробег доста трудно можеш да добиеш точна представа за среден разход. Било на градско, било на извънградско. За това се зарежда на големи интервали - засичането става по точно.
Добре, де,а ако се допусне грешка +/- 0.2 - 0.5 литра на 100 км от това, че не си се дупил до гърловината в пистолета в ръка, като си зареждал, какви могат да са толкова последствията ми е чудно
_______ 146 JTD - ex
Renault Megane II 1.5 dci - ex Nissan Qashkai 2.0 CVT - current
Добре, де,а ако се допусне грешка +/- 0.2 - 0.5 литра на 100 км от това, че не си се дупил до гърловината в пистолета в ръка, като си зареждал, какви могат да са толкова последствията ми е чудно
Много е фатално, за сърцето Ако видиш разход 25 може и да не издържи ... а ти просто да си калкулирал по грешен начин
Иначе за 0.2-0.5 ест. че не е "фатално" - моите разходи постоянно се разминават с по няколко литра между зареждания, вярно че по различен начин карам колата - ту само градско, ту смесено, ту почти изцяло извънградско, и т.н. Аз си засичам само с единствената цел да установя ако е прекалено висок разхода, дали нещо не ми е наред по колата - като случая с термостата . Иначе - ми колкото харчи - толкоз, ко да я направя.
Алфа Ромео 146 '96 1.6i 8v Boxer, Mercedes Benz C 200 '01
Мисълта ми е, че ако изминаваш поне 300 км от зареждане до зареждане, то +/- 1 литър ще ти даде нищожно отклонение в разхода - 0.3 някъде примерно. Аз съм минавал по 900 км между две зареждания. Е къде е далаверата да ги калкулираш тея милилитърчета
Иначе и аз си следя разхода най-вече като показател за състоянието на двигателя (е също и да подразня някой бензинджия от време на време ) Ама за това не е необходимо всеки път, когато зареждаш, да люлееш колата да излезе въздуха, да наливаш до ръба, да отпиваш, ако тръгне да прелива и други подобни фокуси...
_______ 146 JTD - ex
Renault Megane II 1.5 dci - ex Nissan Qashkai 2.0 CVT - current
С моята ако мина 500 и черпя бая събитие си е. Последния път беше 450
това на извънградско ли? Шото аз на градско с моя стил на каране и задръстванията, през които минавам, няма как да се получи.
I just have a hunch that Stalin is not that kind of a man. I think that if I give him everything I possibly can and ask for nothing from him in return, he won't try to annex anything and will work with me for a world of democracy and peace
Roosevelt
Comment