Известие

Collapse
No announcement yet.

Климатик на 166-ца

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

Той разбира,но съм сигурен,че няма ел. схема на колата и не му се занимава(ако въобще проблема е електрически).

Р12 е стария вид фреон,който вече бил забранен(замърсявал околната среда).Заменен е с Р134.С Р12 работят старите системи(преди 93-4-5г. не знам точно коя).В твойта трябва да сипят Р134.
    Маслото се сипва в компресора.Отгоре трябва да има пробка.Не можеш да го провериш.Сипват се към 200мл. директно в компресора и то е само за него.Отделно заедно с фреона се вкарва друго масло със зелен оцветител беше при мен за да се провери с УВ лампа дали не изпуска от някъде системата.Ако ти напълни системата само с фреон от какво ще се маже компресора?

Щом ти е била празна с-мата значи има някакъв проблем.По-добре я закарай на свестен майстор(ако намериш такъв кажи) да ти я направят като хората,а не след половин година пак да е празна.

П.П. Защо не пробваш така както ти казах с директния + щом имаш някакъв фреон в с-мата докато не вдигне налягането и после да махмеш + да видиш дали ще остане зацепен?
    Alfa Romeo 166 2.0 V6Turbo
    Opel Astra J
    ex:
    Alfa Romeo 164 2.5TD
    Alfa Romeo 166 2.0 Т.S. CF3 LPG
    Alfa Romeo 164 2.0T.S.

Comment

и такааа,днес открих(ме)повредата.след като пуснах + към компресора и алфата стана хладилник,майстора забеляза,че фреона изчезва-проблем(на пръв поглед-голям)и докато мислим как да прихванем мястото на теча се заслушах,и след кратко поливане с разредено веро видях ме,че маркуча на ниското налягане(ама ги разбирам вече а )се е протрил в ръба на радиатора.сега понеже тоз маркуч преминава от и в метална тръба с някъкъв акумулатор,варианта е да срежем металната тръба и да сложим някъкяв брониран(специален)"маркуч".аз смятах да отрежа маркуча и да го съиденя с медна тръбичка,но маистора каза че трябва да го викам всеки месец да го дозарежда.
      п.п. нека тези с 166 да огледат дали и на тях не им се протрива маркуча в радиатора!
      ALFA ROMEO 166 2.0 T.Spark

Comment

защо му казваш Майстор сигурно не му знаеш името

Comment

наистина не му знам името,но човека бил голям спец по корабните климатични инсталации.моята кола му е първата.и един въпрос:
          сакво масло да сложа в компресора и колко грама?

Comment

Първоначално публикувано от митко
            наистина не му знам името,но човека бил голям спец по корабните климатични инсталации.моята кола му е първата.и един въпрос:
            сакво масло да сложа в компресора и колко грама?
            Всеки един корабен механик с повечко стаж би трябвало да е спец по корабните климатични уредби За Бургас знам, че читави майстори на климатици нямало Знам също един колега корабен механик, който е наистина добър специалист и негови приятели го навиват да се захване с авто-климатици, но без необходимата техника си с вързани ръце.

П.С. Къде смяташ да го наливаш това масло БТВ То не е като на двигателя да отвиеш капачката и да сипеш
            _______
            146 JTD - ex
            Renault Megane II 1.5 dci - ex

Nissan Qashkai 2.0 CVT - current

Comment

отгоре на компресора има пробка и отдолу също.купувам масло за р134,развивам долната пробка и т.н.

Comment

Компресора има пробка само отгоре трябва да го демонтираш за да го източиш но маслото което е там е само половината от това в системата има и в радиатора и в ресивърисушителя. Като цяло за тази цел се използва R-11 но го няма за съжаление.

Comment

Working...
                X