Здравейте. Имам въпрос: Включват ли се веднага перките на радиатора при включване на климатика и коя от двете или двете? с boxer на 1.3 съм Дайте някакво пояснение в работата на климатик-пеки-1 ва-2 ра скорост
Известие
Collapse
No announcement yet.
климатик-перки
Collapse
X
-
Включват се и двете в началото на бавна степен и след около 15-20 сек.на бърза-тва е един от показателите че и двете степени на перките работят-ако не стане така значи имаш проблем със перките
Fiat Idea 05" 1.9 Mjet N tuning
Lancia Ypsilon 00" 1.2 Elefantino blu
Piaggio Liberty 05" 50cc 2T
Alfa 33 1.7 16v SW-ex,Alfa 145 1.6 Boxer-ex,Alfa 146 TI-ex,Alfa 159 1.9 JTDm SW-ex
Comment
-
след четене и наблюдение мисля че трябва да се пускат верно и двете при включване на климатика на 1-ва степен обаче при мен мисля че фреона е малко и компресора при старт вкл. и изкл през 3-4 сек. и може би чак като вдигне налягане след около 2 мин. в системата почва да работи нормално и перките се влючват но не постоянно
Comment
-
щом включва и изключва може и да е пред блокиране компресора-моя беше така и накрая блокирано щом казваш че перките не работят постоянно ги провери може да имат проблем
Fiat Idea 05" 1.9 Mjet N tuning
Lancia Ypsilon 00" 1.2 Elefantino blu
Piaggio Liberty 05" 50cc 2T
Alfa 33 1.7 16v SW-ex,Alfa 145 1.6 Boxer-ex,Alfa 146 TI-ex,Alfa 159 1.9 JTDm SW-ex
Comment
-
От днес вече имам работещ климатики се оказа,че перката ми не се включва при пускането му в резултат на което след работа около 1 минута вдигна налягане 25 атмосфери,а кожата ми остана по радиатора.Много се напича за нула време и майстора каза,че ако не се пуска перката веднага ще се отвори клапана на компресора при 30 атмосфери и ще изхвърли фреона.Ако не се включва веднага става лошо,така че ги оправяй по-скоро
Alfa Romeo 166 2.0 V6Turbo
Opel Astra J
ex:
Alfa Romeo 164 2.5TD
Alfa Romeo 166 2.0 Т.S. CF3 LPG
Alfa Romeo 164 2.0T.S.
Comment
-
-
ееееееее това беше
http://www.alfa145.com/upload/Alfa145Ma ... tioner.PDF
смениха ми едно уплътнение между кондензатора и входящата тръба, фреон 700гр. и стана яко студвсичко срещу 50 лв. Перките не се въртяха поради малкото фреон 140гр.беше и се изключваха от minimum and maximum pressure switch (trinaty) - Q20
Comment
-
ееиии... някои от Варна ако каже къде мога и аз да паравя същата газария и на моита кола.. ще е СУПЕР!
Духа.. ама едно такова анемично... тряяя го чакам 10-15 мин та да почне поне да се усеща студена струя... а чак след 20-30 мин вътре почва да става Ладно..
Перките си включват няколко секунди след като боцна копчето (до минута ) и си бачкат нон стоп
а и ми е направило впечатление че като я държа в обороти хуфа по ладно (на празни обороти ми се струва че не е толкова студена струята)http://luchi.bg/ Парапети
Comment
-
Първоначално публикувано от georgygДа не отварям нова тема имам чувството, че когата корам колата с включен климатик загрява по-бавно, но си мисля, че това е нормално, ама експертите да се изкажат.Да не ти е скапан термостата и от там като работят и двете перки, заради включеня климатик да ти загрява по-бавно!? Иначе как си с температурата, като си на дълъг път поддържа ли си нормална температура. Моя като беше скапам падаше температурата, когато карам извънградско с по-висока скорост.
Comment
-
Твин спарка има само една перка като знам, а и термостата ми е наред държи си 80 градуса нормално. Просто по бавно загрява от 80 нагоре в градско каране, а може и нещо да си въобразявам."BEAUTY IS NOT ENOUGH!"
Alfa Romeo 145 1.4 T.S 97 - EX
Opel Astra J GTC
Comment
-
Първоначално публикувано от georgygТвин спарка има само една перка като знам, а и термостата ми е наред държи си 80 градуса нормално. Просто по бавно загрява от 80 нагоре в градско каране, а може и нещо да си въобразявам.
Comment
Comment