Известие

Collapse
No announcement yet.

Зов за помощ!

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Зов за помощ!

Колеги, само във Вантотрейд ли могат да ми оправят Selespeed-a (нещо хич не ми се ходи там).Ако някой знае сервиз за диагностика и ремонт на такива скоростни кутии - нека не се срамува и да сподели къде мога да си закарам красавицата!
    Alfa Romeo 156 2.0 T.S. Selespeed '00
    Alfa Romeo 155 1.7 T.S. '94
    Alfa Romeo 90 2.0 '87
    sigpic

мм
    най-добре си купи нов
    Не о хлѣбѣ единѣмъ живъ будетъ человѣкъ

Comment

EvgeniM е твоят човек , той колко се бори с неговият селеспиид. Ще ти сподели ценен опит. Ама най-накрая и той ще ти каже това което ти казза Търтея.
      Alfa 147 Q2 1.9 JTDm 16v @150++ 2007 червената злобичка ;;; Zafira 1.9 JTD@120++ - белият кенеф
      ex. Alfa 155 1.7 '93;;; ex. Alfa 147 1.9 JTDm 16v @140+ R.I.P. ;;; ex. Lancia Lybra 2.4 JTD@140HP+ 2001

Comment

Стига бе хора - не ме отчайвайте! Не ми се дават хиляди леффффчета! Не може никой да не поправя такива скоростни кутии! А и не съм сигурен, че е за ремонт - струва ми се, че бавно сменя скоростите! Няма ли шанс цялатаработа да идва от настройките?!
        Alfa Romeo 90 2.0 '87
        sigpic

Comment

аз ти казах май че проблема е стандартен. пробвай все пак във ванта се за толкова години са им минали няколко селеспида през ръцете и са се понаучили.
          пс не съм в час с тази система просто съм чел/чувал отзиви за този бъг в ранните селеспиди. пък може да се окаже че е сменен клапана (ако е в него дефекта) и да е нещо по-елементарно
          '93 ALFA ROMEO 155 2.0 TS
          '98 ALFA ROMEO 166 2.0 V6 TB

Comment

Боби вземи звънни на Бобо.Има му телефона тук във форума.

Поне ще чуеш мнението на човек, който се занимава с италианки

== Lancia Delta == 1.6 ІІ i.e. - тоталка
            == Fiat Stilo == 1.6 16V 103 hp

Comment

Благодаря ти, Слави. Ще му звънна! Още повечв, че е от квартала. Дано да е само въпрос на на стройки, че не ми се мисли.....
              Alfa Romeo 90 2.0 '87
              sigpic

Comment

Отивай в сервиз ДЖЕМИНИ,занимават се само с автоматици.
                Сервиза се намира стария път за Банкя стотина метра след отбивката в дясно.
                http://catalog.bg/company.php?company=2729
                Alfa Romeo EX 155 1.8SS,147jtd,156TS,156jtd,
                159 1.9 няколко. 2.4 няколко, Auto, ръчка - всичко
                NEW 159 2.0 JTDm Black TI

Comment

Първоначално публикувано от vovata
                  Отивай в сервиз ДЖЕМИНИ,занимават се само с автоматици.
                  Сервиза се намира стария път за Банкя стотина метра след отбивката в дясно.
                  http://catalog.bg/company.php?company=2729
                  Хубаво, ма селеспийда е напълно механична ск. кутия, с хидравлични помпи, уравлявани от робот
                  Alfa 33 1.7 16V QV `85г. карбураторен бензинояд

Comment

Само във Ванто имат някаква представа от селеспийд.
                    Ако проблема тие само в бавното сменяне на скоростите, то най-вероятно идва от друго....лагери в скоростна кутия, съединител и т.н.
                    Освен това на всеки 30-тина хил.километра, трябва да ходиш да ти закачат колата на компютъра за да се "обучи" робота към точката на отделяне на съединителя....
                    Ако не дай си боже робота е заминал, единствения вариянт е нов.......няма друго спасение, повярвай ми! Цената беше около 1500-1600 лв преди 3 години....сега може и надолу да е

2000 156 SPORTWAGON SELESPEED
                    1998 145 1.6 T.SPARK

Comment

Първоначално публикувано от pumukle
                      Само във Ванто имат някаква представа от селеспийд.
                      Ако проблема тие само в бавното сменяне на скоростите, то най-вероятно идва от друго....лагери в скоростна кутия, съединител и т.н.
                      Освен това на всеки 30-тина хил.километра, трябва да ходиш да ти закачат колата на компютъра за да се "обучи" робота към точката на отделяне на съединителя....
                      Ако не дай си боже робота е заминал, единствения вариянт е нов.......няма друго спасение, повярвай ми! Цената беше около 1500-1600 лв преди 3 години....сега може и надолу да е
                      За почти половината на 1600 лв ще си намери обикновена ръчна изрядна ск. кутия (втора употреба) плюс нов съединител Valeo, монтаж и забравя за проблема завинаги ..........е, ако не е привързан прекалено към селеспийда
                      Alfa 33 1.7 16V QV `85г. карбураторен бензинояд

Comment

Първоначално публикувано от Bobi_33

За почти половината на 1600 лв ще си намери обикновена ръчна изрядна ск. кутия (втора употреба)...
                        И за какъв х*й му е тази скоростна кутия, като той си има такава
                        Проблема на човека му е, че сменя бавно робота...
                        Иначе за конверсия към ръчни скорости действително 800-900 лв може и да стигнат....но те са необходими за други неща, не за скорости и съединител, които са същите като на обикновен 2.0 т.с.

2000 156 SPORTWAGON SELESPEED
                        1998 145 1.6 T.SPARK

Comment

Working...
                        X