Известие

Collapse
No announcement yet.

И ето една история с нещастен край ..(по истински случай)

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

гадно

Съболезнования за колата,надявам се най накрая да и се порадваш след всичките перипетии.

Лично аз ходих два пъти на "клубния" сервиз и до тамНе че не съм доволен от хората бързо и отговорно ми смениха ремък и цялата ходова част с "забележката" че видиш ли новите части купени от мен са боклуци и след месец два щели да се разхлопат.Става въпрос за ходова част предна и задна/цялата само без амортесьорите/ на BIRTH.
    Та вече си карам повече от 10 000км без никакви проблеми освен следното:
    седмица след ремонта найстина започна да тропа............смених сервиза,оказа се,че горните носачи мистериозно са се разхлабили.Купиха нови болтови и не знам какви гайки,смениха ги и готово.
    Не искам да гадая ако не бях обърнал внимание какво би се случило.След като ги притегнаха нямам никакви проблеми.
    Професията ми изисква да карам по много лоши и разбити пътища,но найстина нямам никакви проблеми.

Според мен не е нужно "майстора" да е някакво така наречено светило а да е отговорен и да си поема отговорност за това което прави.

В клубния сервиз като пойсках да ми сменят Ламбда сондата ми казаха да си купя...........ок ама в магазина ти вадят 3 бр с различна цена и ти казват .........ми и трите са на касмет я раборят я не.
    Там където сега ходя просто ми казаха добре...смениха я дефектира и за тяхна сметка отново я смениха.
    Няма невъзможни неща,просто има недостатъчно финансиране.
    156 1,8ТS-99 ......
    EX
    159 1,9 JTD-08

Comment

Първоначално публикувано от Mury
      Първоначално публикувано от ivansirakoff
      Първоначално публикувано от Pinky
      Аз не съм изобщо запознат с гледната точка на Румен, например; на разположение имаме само гледната точка на едната страна.
      Да. И това е така! Би следвало и другата страна да сподели гледната точка. Да не говорим че в тогавашният екип е и Чавдар, който в момента не е там и всичко се изсипва върху Румен!
      Аз я знам,но няма да я кажа,той ако иска да си каже.Според мен случая е доста спорен с вина и в двете страни.Когато колегата е донесъл втория мотор за тази кола,не е пожелал да бъде отворен и прегледан Естествено след това се е счупил купил е нов вал,и са го сменили Но не са снимали блока за пукнатини в някоя маслена магистрала,което е вина и на двамата/собственика и Румен/,но Румен не е предполагал че може да има такова нещо Впоследствие с новия вал мотора пак се чупи Не се знае колегата какви части освен новия вал е искал да се сложат,втора употреба или нови Не се знае дали не ечупил примерно картера и си е затраял пред Румен Вина имат и двамата А мутренските работи всеки ги може,така че недейте да действате така Нещата нямада се оправят по този начин
      Така след като знаеш гледната точка на другия , сподели я да я знаем и ние бе ?!?Колкото до това какво съм и какво нте съм казал на Румен и относно картери и части втора употреба,всичко бе съгласувано с него ,ВСИЧКО. Вала ми беше чисто нов , осн. и биелни лагери също.Един сегмент Бобо ми даде ,защото нещо не бил в ред или не знам точно що.Чисто нова маслена помпа смених на 5 ден след последния ремонт на двигателя.Колкото до главата, ,което и на моите познати беше казано като причина , каква вина имам аз ???че не била снимана ,ами той нали е майстор ,да я снима.Аз откъде да знам ,че главите се снимат .Ако знаех щях сам да си правя двигателя ,не да им налея над 3000 лева по тая кола в рамките на 1000 километра.Относно ревизирането на мотора - втория,да не исках да ми го ревизират ,за което си платих още ДВА ремонта блез да напиша нищо тук и без да им кажа ГЪК.А те ми искаха 600 лева ,за да ревизират двигателя.Леле ,не е ли малко множко бе ???Правя въпрос и ще го правя докато нещата не се оправят Мъри ,ако четеш както трябва , ще разбереш, че ,не за първите два ремонта ,а за ТРЕТИЯ,на който Чавдар на всеослушание ,заедно с Румен ми даде 50000 километра гаранция правя въпрос .А това че не са ми направили ревизия на двигателя - втория ,си е моя греишка, за което платих 2 пъти .Да не изброявам кое и какво съм купил в пари .А ако имаш някакви съмнения относно чупене на картер и тем подобни простотии,(щото това според мен е само да замажеш очите на форумци),колата ми е още при Румен ,днес ще си я взема и ще я закарам в моя си сервиз ,ела да видиш картера ,тогава обвинявай.В безотговорно отношение към собствения ми автомобил никой не може да ме обвини!!!Ти ,ако си такъв към твоята кола ,аз не съм

sigpic
      Alfa Romeo 159 EX

Comment

Първоначално публикувано от Stefan Caromov
        , .......... е за ТРЕТИЯ,на който Чавдар на всеослушание ,заедно с Румен ми даде 50000 километра гаранция .........
        Ако това е така - автоматично ЦЯЛАТА вина си пада върху "майстора" - значи е бил сигурен в ремонта ..........!? Това ,че не си е прегледал всички детайли -сам си е виновен! Собственика не е длъжен да разбира от двигатели и да "ДАВА" акъл на майстора,какво да прави,за да няма последици ,както е и станало ..................
        Чиста "излагация"
        Alfa156 Against All

Comment

сподели я да я знаем и ние бе
          Дръж се малко по-прилично И недей да ми пращаш мутри на мен

Аз откъде да знам ,че главите се снимат
          Говря за блока,не за главата

А ако имаш някакви съмнения относно чупене на картер и тем подобни простотии,(щото това според мен е само да замажеш очите на форумци)
          Тва па отде го измисли,просто давам предположение

колата ми е още при Румен
          Да и заради това мойта не и е отворен мотора още /оставил съм едно Типо Седичи за ремонт при Румен/

П.С.А и да ти спомена че мойта кола е с основен ремонт при Румен и вече 20 000 няма никакви проблеми и не близва масло искам да ти кажа че проблема не е само в Руме а явно самия мотор има сериозен проблем,който какъвто и да е майстор при основен ремонт няма как да предположи че ще стане А и Румен го е направил с оглед на това,да не ти излезе много скъпо-щото както ти сам каза 2 ремонта не са малко пари Желая ти успех с колата,и дано само да те радва за вбъдеще.Моят съвет е да си намериш друг мотор
          Fiat Idea 05" 1.9 Mjet N tuning
          Lancia Ypsilon 00" 1.2 Elefantino blu
          Piaggio Liberty 05" 50cc 2T

Alfa 33 1.7 16v SW-ex,Alfa 145 1.6 Boxer-ex,Alfa 146 TI-ex,Alfa 159 1.9 JTDm SW-ex

Comment

Volvo S80 2.0 T5 180hp
            Saab 9-5 2.3 Hot Aero 250Hp Turbo
            Alfa 147 1.9JTD 16V Turbo- Powered by DAGi and SprintAuto

Comment

Първоначално публикувано от WhitePower
              интересно мнение имаш бяла сило

Comment

От друга страна, Вальо, според мен, е редно да кажеш, ако мислиш, че ремонта не е бил качествен.
                ПП Ако Мурджев е взел нечуплива кола...
                I just have a hunch that Stalin is not that kind of a man. I think that if I give him everything I possibly can and ask for nothing from him in return, he won't try to annex anything and will work with me for a world of democracy and peace
                Roosevelt

Comment

не виждам смисал да обеждавате човека че не е сгрешил като е отишал в сервиза
                  Той е недоволен и това е нищо няма да промени мнението му след като налял 3 бона и не е имало ефект

дори и човек който да е бил супер щаслив че е отишал в ония сервиз няма да може да промени мнението му
                  така че не виждам за какво спорите в темата , човека порсто споделя опит и се олаква , а всеки сам си решава дали ще ходи там
                  Volvo S80 2.0 T5 180hp
                  Saab 9-5 2.3 Hot Aero 250Hp Turbo
                  Alfa 147 1.9JTD 16V Turbo- Powered by DAGi and SprintAuto

Comment

Прав си, ама много ! Ето, аз например съм доволен от всичко правено там, но това не му пише търга на Каромов.... Да не се случва на никой, пък то зор че има с колите втора ръка, всички го знаем
                    Настоящий альфист "крепок духом и слаб на голову".

Comment

аз като пристрастен реших да взема мнение.... ( тоя сегмент от Бобо аз го занесах на Румен значи съм част от цялата работа ).
                      За Румен само хубави неща.... взима човешки, прави бързо и винаги се отзовава. Румен е супер... без да познавам Чавдар си мисля че проблема е там .
                      Аз си правя колите при БОБО, РУМЕН и ТОНИ от Ванто и съм много доволен..... за мен това е идеалната комбинация.... като взаимно се допълват... лично Бобо ме е изпратил при другите

За пострадалия, ами наистина съжалявам... и аз съм си патил даже сега при Бобо има едно Ку Ве със смян мотор от МАЙСТОРИ. Но повярвай Румен е читав. Пожелавам ти да и се нарадваш на твоята кола и да забравиш за станалото.

П.С. Тва с мутрите е тъпо щото и без да си име с пари бой се пазари а и някак си говориш че майсторите не се държат мъжки па ти пращаш биячи... нещо не се връзва май ...

http://www.facebook.com/VenturaGarage
                      Sotiris Rokkos: "Neno you gave me scary feelings I did not ever feel before in my 30 years experience of racing... you know..."

Comment

Първоначално публикувано от ne0
                        а...тоя сегмент от Бобо аз го занесах на Румен значи съм част от цялата работа )...
                        Ето къде била работата
                        _______
                        146 JTD - ex
                        Renault Megane II 1.5 dci - ex

Nissan Qashkai 2.0 CVT - current

Comment

Така , първо отговарям веднага на колегата от горния пост с въпроса ,къде по точно съм упоменал кого съм изпратил ,или с кого съм отишъл? Много моля ,определението ми беше "ПОЗНАТИ" ,а не мутри.Ти сам си правиш изводи :) Второ ,относно Мъри, Ти сам ме обвини в един пост ,че едва ли не аз съм си направил белята сам и обвинявам хората.Е да ,ама не си прав,но да не се караме , щото темата е друга и написана за друго.
                          Днес ,със радост искам пред вас да споделя ,че Румен ми върна неговата част от парите. След това се видях с Чавдар и много ме учуди отзививостта му. 23.10.07 година , и двамата ми върнаха парите ,наляти в колата.Румен ме накара да му напиша разписка за по сигурно ... Ето аз пред всички заявявам ,че си получих парите обратно и сега съм в процес на търсене на двигател вече.Уж ми били намерили в Италия , но нещо много се бави ,та аз продължавам да си търся.Това е от мен засега. На здраве на всички позитивно и негативно настроени към мен . Не съм тук да се карам с някой ,просто споделих мъката си . Повечето от вас знаят през какви патила минавам заради тая кола.
                          P.S. И мъро ,да блок си казал ,а аз съм написал Глава.... за мен двете неща нямат разлика ,аз от мотори не разбирам .Мислех ,че си го разбрал вече

sigpic
                          Alfa Romeo 159 EX

Comment

Мисля че коментарите от тук нататък са излишни.Радвам се колега че всичко е ОК вече , а още повече се радвам че Румен и Чавдар са постъпили както подобава.

п.с. Да чукам на дърво , рядко ми се налага да посещавам сервиза, но колкото пъти съм ходил все съм оставал доволен.
                            Alfa 147 Q2 1.9 JTDm 16v @150++ 2007 червената злобичка ;;; Zafira 1.9 JTD@120++ - белият кенеф
                            ex. Alfa 155 1.7 '93;;; ex. Alfa 147 1.9 JTDm 16v @140+ R.I.P. ;;; ex. Lancia Lybra 2.4 JTD@140HP+ 2001

Comment

Първоначално публикувано от Stefan Caromov
                              Така , първо отговарям веднага на колегата от горния пост с въпроса ,къде по точно съм упоменал кого съм изпратил ,или с кого съм отишъл? Много моля ,определението ми беше "ПОЗНАТИ" ,а не мутри.Ти сам си правиш изводи :) Второ ,относно Мъри, Ти сам ме обвини в един пост ,че едва ли не аз съм си направил белята сам и обвинявам хората.Е да ,ама не си прав,но да не се караме , щото темата е друга и написана за друго.
                              Днес ,със радост искам пред вас да споделя ,че Румен ми върна неговата част от парите. След това се видях с Чавдар и много ме учуди отзививостта му. 23.10.07 година , и двамата ми върнаха парите ,наляти в колата.Румен ме накара да му напиша разписка за по сигурно ... Ето аз пред всички заявявам ,че си получих парите обратно и сега съм в процес на търсене на двигател вече.Уж ми били намерили в Италия , но нещо много се бави ,та аз продължавам да си търся.Това е от мен засега. На здраве на всички позитивно и негативно настроени към мен . Не съм тук да се карам с някой ,просто споделих мъката си . Повечето от вас знаят през какви патила минавам заради тая кола.
                              P.S. И мъро ,да блок си казал ,а аз съм написал Глава.... за мен двете неща нямат разлика ,аз от мотори не разбирам .Мислех ,че си го разбрал вече
                              аз знам едно място в центъра на София къде има един 2.0 твинспарк цял ..... потърси обява за 166 на части у форума (продава)

http://www.facebook.com/VenturaGarage
                              Sotiris Rokkos: "Neno you gave me scary feelings I did not ever feel before in my 30 years experience of racing... you know..."

Comment

намерих я ,но ,ако е същата тема , на този му звъня от 6 дни и телефона винаги е изключен все пак благодаря за помощта

sigpic
                                Alfa Romeo 159 EX

Comment

Working...
                                X