Известие

Collapse
No announcement yet.

сняг и ксенонови фарове.

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• сняг и ксенонови фарове.

Днес цяла сутрин се разхождам насам натам и ми направи впечетление че явно понеже съм с ксенонови фарове (както знаете те за разлика от другите с нажижаема жичка не загряват стъклата на фаровете) снегът за нула време покрива всичко отпред и не се топи. Само при мене ли се получава тази дивотия че се притеснявам как ще се придвижвам по тъмно
    Alfa Romeo 155 2,5 TD 12.1994 recicled
    Alfa Romeo 156 2,4 JTD SW 04.2003 EX
    Peugeot 508 RXH 02.2013

Хех егати ефекта, никога нямаше да се сетя. Айде спестих 200лв. ще си карам със старите "фасове"
    sigpic
    156 Facelift 1.9JTD16V 159 1.9JTDm16V 166 2.0TS(eх) Fiat Fiorino 1.3JTD
    "Странно нещо е животът - днес караш с 200, утре те возят с 20"

Comment

То затова едно от изискванията е ксеновите фарове е да имат пръскалки за миене.

На моите като им пръсна малко зимна течност и се размразяват веднага.
      Volvo XC90 D5 '06
      Alfa Romeo Spider 2.0 '90
      Lancia Ypsilon 1.2 '00

ex Alfa Romeo 156 1.9 JTD SW Distinctive '02
      ex Jeep Grand Cherokee 3.1 TD Limited '00
      ex Alfa Romeo 166 2.4 JTD Q2 '99

Comment

Първоначално публикувано от pinko
        То затова едно от изискванията е ксеновите фарове е да имат пръскалки за миене.

На моите като им пръсна малко зимна течност и се размразяват веднага.
        а аз се 4удих защо като поръчвахме едно бмв 1-ка казаха ксенон само с миячна уредба викам тея сея шо тряя да им и тва за няколкостотин лева а то ко било

Comment

Явно ще се разминем с ксенона при такава перспектива, кои са най силните халогенни крушки които пасват на фарове на 146?
          Welcome to the real world

Алфа Ромео 156 2.4 JTD (01г.); Алфа Ромео 146 1.9 TD (98г.); Лада 21051 - Бивша.

Comment

Търде много са плюсовете на ксеноните за да се откажа заради няколко снежни вечери. Все пак имам и халогени за такова време а и дългите могат да помагат от време на време.
            А иначе с тези пластмаси по харовете по-силни крушки от 70W надали е здравословно да се слагат
            Alfa Romeo 155 2,5 TD 12.1994 recicled
            Alfa Romeo 156 2,4 JTD SW 04.2003 EX
            Peugeot 508 RXH 02.2013

Comment

Re: сняг и ксенонови фарове.

Първоначално публикувано от Alexanderbb
              Днес цяла сутрин се разхождам насам натам и ми направи впечетление че явно понеже съм с ксенонови фарове (както знаете те за разлика от другите с нажижаема жичка не загряват стъклата на фаровете) снегът за нула време покрива всичко отпред и не се топи. Само при мене ли се получава тази дивотия че се притеснявам как ще се придвижвам по тъмно
              Именно при мен този проблем е особено изразен.... както знаете фаровете са под капака и светят през кръгли отвори в него.... и те се запулват за отрицателно време с киша.......
              Alfa Romeo Spider 2.0 16V Twin Spark 155hp '00 Lusso

Comment

Ега се откажем от ксенона заради тъпия сняг
                Fiat Idea 05" 1.9 Mjet N tuning
                Lancia Ypsilon 00" 1.2 Elefantino blu
                Piaggio Liberty 05" 50cc 2T

Alfa 33 1.7 16v SW-ex,Alfa 145 1.6 Boxer-ex,Alfa 146 TI-ex,Alfa 159 1.9 JTDm SW-ex

Comment

Първоначално публикувано от Mury

нали знаеш лафа
                  "от студ умри гъзар бъди"
                  Volvo S80 D5 awd 2010г.

Comment

не бе просто ще си сложа пръскалки поне
                    Alfa Romeo Spider 2.0 16V Twin Spark 155hp '00 Lusso

Comment

Първоначално публикувано от proper
                      Ако намериш от някъде пръскалки сподели щото аз тръгнах да търся ама цени от 100лв на пръскалка без троници маркучета и прочие ме обезуражава (това на оригинални части де)
                      156 1,8 ТS 99
                      Nissan Murano 2005

Comment

Първоначално публикувано от Novachev
                        Първоначално публикувано от proper
                        Ако намериш от някъде пръскалки сподели щото аз тръгнах да търся ама цени от 100лв на пръскалка без троници маркучета и прочие ме обезуражава (това на оригинални части де)
                        Верно, не се бях сещал и за това! Между другото, "прочее" означава и ново казанче за чистачки + цялата система от маркучета, и други = няколко стотин левчета ( в зависимост от марката и модела )
                        Например, за Дедра само казанчето, без моторите е около 150 EU, единия мотор - около 90 EU, пръскалка (1 брой) - 50 ЕU

Comment

До колкото гледах в Е-PER-а 156 е с едно моторче дори при вариант с пръскалки на фаровете а тройници и маркучета могат да се купят от всеки магазин са домашни любимци в който продават и рибки. Може би ще иска едно клапанче ( окло 2-3 еуро)като на чистачките на стъклата което да отваря след като помпата стигне определено налягане. А съм оптимист и си търся само пръскалки ще има експеримент и той ще е успешен както казваше един мой преподавател няма неуспешни експерименти, винаги се научава по нещо от тях може да е с незадоволителен резултат значи това не е пътя за постигане на добри резултати и ще се търси друг път
                          156 1,8 ТS 99
                          Nissan Murano 2005

Comment

Първоначално публикувано от Novachev
                            ......... ама цени от 100лв на пръскалка без троници маркучета и прочие ме обезуражава (това на оригинални части де)
                            Ами то освен Алфи има и други коли, чиито казанчета малки и големи могат да се побългарят Шлалухки от система и т.н. Я питай бате Венци как модифицира от нищо нещо
                            97' Alfa Romeo 146 1.6 TS

.....и тогава Ботев слязъл от Балкана със "Шмайзер" в ръка....

Comment

Опикай ги и си готов! Ксенона е важен
                              Suzuki GSX-R 750 07'

Comment

Working...
                              X