Известие

Collapse
No announcement yet.

Къде е истината за TwinSpark двигателите ни?

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Първоначално публикувано от kolev Покажи съобщение
    абе това е тъп бош, иска ви се да работи като хондата
    на 8в туин спарковете свещите са еднакви и палят едновременно. на 16в има по една ненужна искра на изхвърлянето.

Ако трябва да бъдем точни, на 8 кл. също има ненужна искра.
    Alfa Romeo 164 SUPER T. Spark /Base '95/ - gone for parts;
    Lancia Kappa JTD '98 -

Comment

• А за ироничните забележки- подминавайте ги.
      Малко хора тук правят 'грешката' първо да четат, после да действат.
      Alfa Romeo 164 SUPER T. Spark /Base '95/ - gone for parts;
      Lancia Kappa JTD '98 -

Comment

• Първоначално публикувано от didod Покажи съобщение
        Точно това се опитваме да обясним- само, че за 1-ви и 4-ти цилиндър. Това е схемата.
        Това ми мина през акъла,доколкото го имам, още в началото и е най-простата и ефективна система..Това за "комутатор" в бобината,който забавя искрата в малката свещ,както по-горе поясних е.......!С колегата 156 явно сме на едно мнение.Много по-просто е на две бобини да се вържат големите свещи,както е в обикновенните мотори,като моя и другите две на малките,на които компа да им задава каквото си иска закъснение.
        Темата се разгорещи,но не виждам нищо лошо в това да се изкажат всякакви мнения и предположения.На моменти сме и малко остри,но така се получава,когато има диспут.Колегата Fade се опита да ни представи и една друга гледна точка и кой разбрал-разбрал.
        Тука искам,обаче да се оплача гласно от Търтея,заради пост 25,на който той е автор!Написал го е на латиница,а на всичко отгоре и на английски!Аз с тоя език се оправям само лице в лице и когато не са ми вързани ръцете,а вижте го колко е изписал.Предлагам му да се самонакаже,като преведе на човешки език поста си!Иначе,като го спипам на някое от предстоящите ни събирания,ще го накажа лично,както аз си знамНа останалите "видиотени маниаци" в предвид часа-Наздраве!
        На където и да се въртиш, задника ти пак ще е отзад!
        Интелектуален кръг БКАР.sigpic Няма тема, която да не превърнем в плюскане и пукница.

Comment

• ти да ме плашиш с пиене е като да плашиш куче със салам
          Не о хлѣбѣ единѣмъ живъ будетъ человѣкъ

Comment

• Първоначално публикувано от търтей Покажи съобщение
            ти да ме плашиш с пиене е като да плашиш куче със салам
            питай на Насо телефона

Comment

Ех младост,младост.
              !И аз искам,ама не мога.Но за останалото не ми се дърви!Ще те накажа!После може и други да ни наказват!Ама нали ще са приятели!важното е да се силиме.Резултата е ясенАма пост 25 верно го преведи.Ще е от полза.Повечето от младите момчета и момичета,не разбират от закачките ни.Все пак Форума ни не е АУди.Това.мога да твърдя и дА го докажа,че е най-нехуманния и противоконституционния форум.Който не вярва да се запознае с правилата на форума.Едно от правилата е,че може да ти наложбат Бам,без о бяснения.Другото е,че на практика не могеш да се ебаваш с модераторите.С нашите тоова става по всяко време.те са едни от нас.Просто въвеждат някакъв ред.
              Last edited by mordohy; d.m.y г., 00:58.
              Интелектуален кръг БКАР.sigpic Няма тема, която да не превърнем в плюскане и пукница.

Comment

да ама ще видим.Наздраве!

Comment

• От многото писано дотук да разбирам ли че при единият вид окабеляване в цикъла на запалването работят и двете свещи а в другият вид само голямата /съответно малката изпълнява някакво еко доизгаряне/ ?! Много объркан е смисълът на подобреното запалване на сместа ако е във вторият начин.....не виждам защо е усложнена главата ако е заради дойзгаряне? И като един вече объркан шофер на 1,6TS със първият компютър да ми кажете при мен точно как е?
                  NESH
                  156 '99 1,6TS+JR Filter+ Ported&Polished head cut 0.42mm, 4mm скъсени водачи на клапаните, ported&polish trotle body, Lightweight Alu Crank Pulley 538g , cat. off, remap

Comment

• Абе не си бий главата.Преди 9 години един мой приятел и горд собственик на алфа 156 и много добър монтьор ми обясни какво е ТС,понеговия си начин.Свързано е със завихрането и постепенното изгаряне.Като клапаните не са както трябва,става въпрос за допълнителната фаска- еби го.Тоест всичко отива по дяволите след първия неграмотен ремонт

Comment

• как се стига до свещите

как се стига до свещите , направих няколко неуспешни опита да стигна до свещите на Алфа ромео 145 TS 16V Разположението е като на първата снимка и развих 3 болта с шестограма и тези с еврейската звезда но немога да го извадя ,междувпрочем гледам че има някаква маса на десния болт от шестограмите, а при мен я няма

Comment

• Първоначално публикувано от kokerbg Покажи съобщение
                        как се стига до свещите , направих няколко неуспешни опита да стигна до свещите на Алфа ромео 145 TS 16V Разположението е като на първата снимка и развих 3 болта с шестограма и тези с еврейската звезда но немога да го извадя ,междувпрочем гледам че има някаква маса на десния болт от шестограмите, а при мен я няма
                        Масата идва от корпуса на ЕКУ-то и отива там на тоя болт. Трябва да я има!
                        Discover us on Facebook page - Maha LPS3000 DynoMachine

Comment

• Първоначално публикувано от oem Покажи съобщение
                          Масата идва от корпуса на ЕКУ-то и отива там на тоя болт. Трябва да я има!
                          Ами ако е стария мотор кво правиме
                          0888 232 484 - Бобо Extreme Service
                          sigpic
                          Alfa 145 QV Turbo VS Alfa GTV 3.2 24V 04'
                          Alfa 156 05' 1.9 16V M-JET, Fiat Brava 1.9 JTD , Алфа 164 Super, Alfa 147 JTD малкото GTA, Alfa 155 2.0 16v Super

Comment

• Първоначално публикувано от Bobo Покажи съобщение
                            Ами ако е стария мотор кво правиме
                            Ми кво... бараме си онова м/у краката и даваме гааааз
                            Discover us on Facebook page - Maha LPS3000 DynoMachine

Comment

• Да ви питам значи едната бубина не дава ток на втора свещ на втори цилиндър,и на втора свещ на трети цилиндър.Това нормално ли е или трябва нова бубина?Колата е Алфа 155 1.7 ТС 8в 93г
                              Алфа Ромео 155 1.7ТС, 93г. EX
                              Алфа Ромео 166 2.0ТС, 99г. EX
                              Алфа Ромео 156 1.9JTD16v, 04г.

Comment

• Ако въпросната шибана бобина отговаря за съответните свещи-там е проблема.Първо намери една здрава и се убеди,че не е от нея,а от клеясала клема и чак тогава я сменявай.Първо провери клемите и след това я сменявай!
                                Успех!

Comment

Working...
                                X