Известие

Collapse
No announcement yet.

Колко е живота на бензиновия мотор на Алфа 2.0 Туин Спарк???

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

Първоначално публикувано от isoiso
    Ами аз писах, ама не ти се чете Как ще поддържам 200км на магистрала примерно, като ми реве в ушите мотор с 6000об/мин и гори в тоя режим 20/100 След 10км ще пея песента "Душа-камбана"
    що да реве !? да не е спукано гърнето !?
    С 200 км/час ми гори към 11-12 ГАЗ е то и повече неможе да вдигне на газ! Айде да видим на коя магистрала ще поддържаш 200 повече от 5 минути
    Ако колите харчеха по-малко гориво спрямо по-ниски обороти - дали нямаше да са с 2 най много 3 скорости
    1-ва до 100 с 3000об/мин - 2-ра до 200 пак на толко обороти и за 3-та няма нужда ............ а дали се тормози двигателя така и не лапа повече бензин - запитвал ли се е някой!
    Така : беше писано из форума,че някой си е сменял скоростите (май само 5-та) с маалко по-къси и невероятно ,но със скорост около 140км/час засякал по-НИСЪК разход
    Един въпрос Защо, калибра 2.0 16В на 5та предавка е на 120км/ч със 2500об. мин а аз със 120км/ч съм към 3500об/мин и на мен разхода ми беше около 8(бензин) а на него около 8.5-9 , защо харчи повече от моята!?-ще отговоря - щото не е форд Пътувахме заедно до морето лятото и се оказа ,че като цяло му харчи повече колата !????
    Alfa156 Against All

Comment

Ееее колега?!? С 200км 11-12газ ти нацяло се обърка. Разхода на гориво е колкото като караш със 100км/ч х2 ако не вярваш питай някой с бордкомпютър.
      Относно скоростите съм писал, че на 166 2,0ТС и липсва 6-тата, а ти ми говориш за 2 и 3 скорости. А Калибрата защо е така ти се замисли??! И пак спори, че на Алфа скоростите са дълги. Липсва 6-татааааааааааааааааааааааааа не ми се спори мое мнение
      sigpic
      156 Facelift 1.9JTD16V 159 1.9JTDm16V 166 2.0TS(eх) Fiat Fiorino 1.3JTD
      "Странно нещо е животът - днес караш с 200, утре те возят с 20"

Comment

Хич не съм се объркал - след 175 някъде леко почва да прекъсва (явно не стига газта) така до 200 като си прекъсва постоянно - това е разхода - на ГАЗ а не на бензин -незнам що на бензин е повече както и незнам защо като карам с 80-90 км/ч под 10 на 100 газ не пада
        Аз НЕ споря ,че на алфа скоростите са дълги - пиша за разход при съответни обороти и че при по-дългите скорости незначи, че колата е по-икономична - това е за което пиша нищо друго
        Alfa156 Against All

Comment

И понеже на Форда са дълги скоростите, той може да вдигне 250 на ограничител.
          Alfa Romeo 156 SELESPEED 09.99-EX, Alfa Romeo 166 06.01 & BMW E39 525tds Touring

Comment

Оборотите не са най-важното за скапването на двг.
            Веднага давам пример: двг. на 56000 с три основни ремонта и друг 1.3 боксер над 300000 главата не е сваляна. Вярно плаче вече за ремонт. Основната разлика между двата е дължината на пробега. Първият се използва за ходене до работа и обратно. Дължината на пробега е под 1км, а вторият е магистален, пробега му е най-малко 250км.
            Отностно обороти/скорост/предавки/разход, моля не давайте мнения защото това е едно от най-сложните неща. Най-близко до истината е мнението на slav40 -на 5-та 3000об/м = 100-110км/ч. това е замомента, защото преди 20г. беше на 4-та 3000об/м = 80-90км/ч. Освен това по-малко обороти не значи по-икономично. Освен това забравяте че има диференциал.
            П.С знаете ли коя е директна предавка при БМВ?

Comment

И от мен един пример моята красавица понеже аз съм си я копувал и знам колко са и реалните км защото не е минала през прекупвач... та километрите са и 538,000 правилно четете малко над половин милион километра с основен ремонт преди 45000 км ега е на пушка маслото сутрин на 6 атмосвери загряла 2 и малко пали от раз и лепи за седалката! Но колата е карана само по магистрала и явно потдържана (макар че си я купих от жена а те не обичат да потдържат коли) тъй че кола от каране не се плаши!
              Alfa Romeo 164 2.0 TS 1996g.

Comment

абе кво се дракате за теа т.с я си земете по един боксер ... корава работа
                110-120 км 8 и малко газ ... с изпарител.... екстра е ... 10 смесено гори кво му е
                ех. AR 166 FL 2.0 TS еx. AR 164 2.5 TD Super ex. AR 75 2.0 TS ex. AR 146 BOXER

Comment

Working...
                X