Известие

Collapse
No announcement yet.

предните колела ми стоят разкрачено, не съм я удрял

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

В интерес на истината в малко сервизи има стендове за реглаж. Ходил съм в доста сервизи със служебните коли. Опъват едни канапи, с едни летви мерят. Ходят карат колата, връщат се пак, пак мерят и така.

Е... ходил съм и на скомпютърен стенд където мерят с лазер. Един колега даже първо ходи на ръчен реглаж и после ходи на стенда да види дали ще има разлика. Разликата в части от милиметъра.

П.С. Сори ако съм обидил някой. Не целя това.

Просто е адски дразнещо някой постояно да казва неща от рода на: "Не е така, по друг начин се прави" или "Абе четете още" или пък "То ако беше така хората нямаше да измислят онова".

Ами като не е така и знае как е не може ли да обясни за нас непросветените?
    Discover us on Facebook page - Maha LPS3000 DynoMachine

Comment

Ти ако ти покажа моита алфичка колко е отворена отпред са хванеш за главата ама те старите 33 са си така
      alfa33 1.5 Boxer twin weber or Dell Orto DRLA40 105 hp/Quadrifoglio Oro 84

Comment

Първоначално публикувано от oem
        Просто е адски дразнещо някой постояно да казва неща от рода на ...
        ами батко недей да казваш кое как е като не знаеш как е всъщност
        чети повече и не се изкавай като крайна инстанция

но бед филинг нали

Не о хлѣбѣ единѣмъ живъ будетъ человѣкъ

Comment

Тука измежду пишещите май бая хора не знаят какво е страничен наклон и какво е сходимост на колелетата
          AR 145 , 1.6 , 76 kw- ex; GT 1.9 JTD 110 KW
          Posted by Bat Vas:Алфиста трябва да има минимум две коли, ако не иска да ходи с градски транспорт от време на време.
          sigpic

Comment

Първоначално публикувано от stelt
            Тука измежду пишещите май бая хора не знаят какво е страничен наклон и какво е сходимост на колелетата
            Я обясни малко :P

Какво е Toe-in, Camber и Castor?

Comment

Всяка предница може да се отваря и затваря от накраиниците на кормилната щанга. Кви болтове? Кви дупки? Развива се контра гаиката и с ключе обикновено е 13 навиваш кормината щанга.
              колега,
              много ми е интересно това което казваш за накрайниците, само малко не ми стана ясно като ги натегнеш как разкраченото навън колело ще се изправи, без да се отпусне нещо в обратната посока, т.е. навън
              ако беше от София директно щях при тебе да дойда да ми изправиш предницата, а не да ходя по майстори, дето от реглаж не разбират
              Alfa Romeo 159 2.4 20V JTDm SW TI Q4 2007
              Alfa Romeo 156 1.9 16V JTDm SW Sport 2005 - втората бивша
              Alfa Romeo 155 2.0 8V TS 1995 - бившата мръсница
              sigpic

Comment

колега,
                не мисля, че става дума за теория кое какво е, а как да си изправим разчекнатите предници
                иначе колегата Boby е посочил един линк с теорията:
                Първоначално публикувано от Boby
                http://www.drumnik.com/index.php?m=138

Ето тук ти е показано какво става с гумите когато реглажа е направен некадърно Имаш пълното право да отидеш в сервиза да им правиш рекламация и дори ако са ти нови гумите и са много износени да искаш да ти ги платят
                Alfa Romeo 159 2.4 20V JTDm SW TI Q4 2007
                Alfa Romeo 156 1.9 16V JTDm SW Sport 2005 - втората бивша
                Alfa Romeo 155 2.0 8V TS 1995 - бившата мръсница
                sigpic

Comment

Първоначално публикувано от Madjo
                  колега,
                  не мисля, че става дума за теория кое какво е, а как да си изправим разчекнатите предници

Ето тук ти е показано какво става с гумите когато реглажа е направен некадърно Имаш пълното право да отидеш в сервиза да им правиш рекламация и дори ако са ти нови гумите и са много износени да искаш да ти ги платят
                  На твоята кола може да се регулира само сходимостта на колелетата. Това става от кормилните накрайници. Окачването на 155 няма нищо общо със това на 156.
                  Posted by Bat Vas:Алфиста трябва да има минимум две коли, ако не иска да ходи с градски транспорт от време на време.
                  sigpic

Comment

Първоначално публикувано от Madjo
                    колега,

На твоята кола може да се регулира само сходимостта на колелетата. Това става от кормилните накрайници. Окачването на 155 няма нищо общо със това на 156.
                    щото па на 156 се едно се регулира камбъра примерно

а стига писали на изуст ...

реглаж се прави само и единствено на стенд
                    с канапче и ролетка не става

ПС реглаж също така се прави само с пълен до горе резервоар например
                    Не о хлѣбѣ единѣмъ живъ будетъ человѣкъ

Comment

Първоначално публикувано от търтей
                      реглаж се прави само и единствено на стенд
                      с канапче и ролетка не става

ПС реглаж също така се прави само с пълен до горе резервоар например
                      Е естествено, че не става само с канапче и ролетка, трябва и нивелир .
                      ПС А не е ли по-добре с три каки на задната седалка?
                      Ако ти е писано да се обесиш, няма да се удавиш
                      AlfaRomeo 155 1.8 TS 129 к.с. 1995 г., AlfaRomeo 166 2.4 JTD 140 к.с. 2002 г. , Volvo S60 2.4D Sport 163 к.с. 2008 г. - EX;
                      Opel Insignia ST 2.0 BiTurbo CDTI 194 к.с. 2014 г. (Алфа под прикритие)

Comment

Времето с канапи,въжета,сантиметри и летви отдавна отмина,а и за порядъка на 25-35 лв.регулаж на стенд сходимост мисля,че няма какво да го коментираме.Ако човек иска колата му да не си изхабява гумите неправилно.......и да усеща волана 1:1 с пътя-то стенда и добрият майстор е верния изход.
                        sigpicSelenia 20K for Alfa Romeo

Comment

Колега Oem на 156 първо се прави реглаж на задния мост и чак тогава се прави на предния, ако не се налага на задния може само на предния. На 156 предницата е затворена и се отваря по време на движение, а не обратното. Айде и успех с четенето
                          Alfa Romeo 155 2.0T.S. 93г.
                          Alfa Romeo 75 1.8 90г.
                          Opel Combo 1.7 CDTI 08г.
                          Голямата риба е № 1

Comment

Първоначално публикувано от kiril vasilev
                            Колега Oem на 156 първо се прави реглаж на задния мост и чак тогава се прави на предния, ако не се налага на задния може само на предния. На 156 предницата е затворена и се отваря по време на движение, а не обратното. Айде и успех с четенето
                            Да, аз съм дал погрешна информация. В момента ми е с 1 мм затворена. Демек предната част на колеата е 1мм по свита от задната. Преди ми ядеше гумите от вътре. Когато беше отворена (тогава и волана ми бе завъртян на ляво). Затворих я отначало на 3 мм и я оставих така, че ме заваля дъжда. Почна да ги яде от вън. Върнах на дясното колело половин резба някъде или малко повече (защото и волана ми беше малко на дясно. И последно като мерих беше 1 мм затворена.

Comment

Първоначално публикувано от kiril vasilev
                              Да, аз съм дал погрешна информация. В момента ми е с 1 мм затворена. Демек предната част на колеата е 1мм по свита от задната. Преди ми ядеше гумите от вътре. Когато беше отворена (тогава и волана ми бе завъртян на ляво). Затворих я отначало на 3 мм и я оставих така, че ме заваля дъжда. Почна да ги яде от вън. Върнах на дясното колело половин резба някъде или малко повече (защото и волана ми беше малко на дясно. И последно като мерих беше 1 мм затворена.
                              Чудя ти се вече защо си причиняваш това. Ако в Горна оряховица няма кадърен майстор и стенд, отскочи до Търново.
                              sigpic

Comment

Зная че не е моя работа и не е тук мястото и времето да се спори и убеждава човек кое е правилно и кое не е,и един или друг да си натрапва мнението и да убеждава другите в правотата си!!!(Sorry ако засегна някои,но и да не забравяме че форумите са затова да се сподяля че и да има спор безвреден ). оем радвам ти се на теб и на хора като теб които сами си оправят проблемите (и колите по-точно, аз на моята и зная и катните заби както се казва но не ми е това специалноста с друго си вадя хляба в момвнта ми е само нещо като хоби може би като се пенсионирам ще започна да поправям и други ППС не само моето ). Е ще напиша и малко по темата, ходих на реглаж на преден мост и след цялата процедура с лазери,ролетки,метарчета и пневматичен пистолет и други спомагателни уреди доиде ред и на развиване на волана преместване с неколко шлици затегане в изправено положение(и уж всичко е готово).Следва трагване по улиците волана ако до сега е бил в едната посока сега е в другата посока цената е 25лв. да се размести положението на волана . Та във Търново разбрахме че има добър маистор но във София каде е ? Живи и здрави всички нека няма сърдити и да е хубаво времето за феста :P
                                cuore_sportivo_33 1.7IE 90g.

Comment

Working...
                                X