Известие

Collapse
No announcement yet.

предните колела ми стоят разкрачено, не съм я удрял

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

Първоначално публикувано от PetkoTashev
    .... Та във Търново разбрахме че има добър маистор но във София каде е ? Живи и здрави всички нека няма сърдити и да е хубаво времето за феста :P
    колега,
    относно добрия реглаж: http://clubalfaromeo.com/forum/viewtopi ... 0%E2%E8%E7, дано това ти е от полза.

мисля, че доста се отплеснахме и отклонихме от темата. пак призовавам който е патил и знае кое води до отрицателен наклон на преднитe колела - разкрачване тип - / \, моля нека пише
    Alfa Romeo 159 2.4 20V JTDm SW TI Q4 2007
    Alfa Romeo 156 1.9 16V JTDm SW Sport 2005 - втората бивша
    Alfa Romeo 155 2.0 8V TS 1995 - бившата мръсница
    sigpic

Comment

sigpic

Comment

тоя номер го правят много коли.При нашите няма реглаг на страничния налон.Ако не е ударена е или шарнира или от шенкела.Всичко друго са глупости.За тая работа си има стендове.По принцип може да се регулира и чрез горната дупка,но е нужно усилване и преправяне,а това не винаги е сигурно ,кой как ще го направи.Освен това при такова регулиране,колелото се изнася на вън и се нарушава цялата геометрия
        На където и да се въртиш, задника ти пак ще е отзад!
        Интелектуален кръг БКАР.sigpic Няма тема, която да не превърнем в плюскане и пукница.

Comment

Първоначално публикувано от mordohy
          тоя номер го правят много коли.При нашите няма реглаг на страничния налон.Ако не е ударена е или шарнира или от шенкела.Всичко друго са глупости.За тая работа си има стендове.По принцип може да се регулира и чрез горната дупка,но е нужно усилване и преправяне,а това не винаги е сигурно ,кой как ще го направи.Освен това при такова регулиране,колелото се изнася на вън и се нарушава цялата геометрия
          благодаря колега,
          не съм я удрял, преди да я купя не знам какво е правена, аз я качих на бордюр и може би шенкела се е изкривил просто искам да съм 100% сигурен, че е шенкел, преди да го сменя, но май не мога да бъда сигурен
          мерси колега още веднъж
          sigpic

Comment

Първоначално публикувано от mordohy
            благодаря колега,
            не съм я удрял, преди да я купя не знам какво е правена, аз я качих на бордюр и може би шенкела се е изкривил просто искам да съм 100% сигурен, че е шенкел, преди да го сменя, но май не мога да бъда сигурен
            мерси колега още веднъж
            sigpic

Comment

колеги,

повдигам пак въпроса за отрицателния наклон и причините за него
              след като смених шенкел, нищо не се промени

благодарности на колегата didod който сподели как е изправил неговата
              колега само не разбрах, кои дупки сте разпробили - на шенкела или на амортесиора? не е ли опасно от гледна точка на здравината - не се ли нарушава
              Last edited by Madjo; d.m.y г., 10:26.
              sigpic

Comment

При мен има отрицателен наклон и летните гуми за един сезон са позахабиха от вътрешната страна. От едната страна е имало лек удар, беше поизкривен амортесьора, след смяната и на двата не съм правил реглаж и започна да хапва гуми. Ако има нещо друго изкривено е възможно да яде гумата, но защо яде и от другата страна където всичко е ОК.
                sigpic
                Alfa Romeo 156 2.0 TS - the current one
                Alfa Romeo 145 1.6 boxer - the second one
                Alfa Romeo 33 1.7 boxer - the first one

Comment

много лошо колега, че ти яде гумите, при мен пък интересното е че не ги износва
                  а някой чувал ли е, че има два различни видове носачи с различна дължина, специално за 155-ца???
                  sigpic

Comment

За дупките на амортисьора става дума. От 12 мм. на 14 мм., доколкото помня. Не помня добре дали само горните 2 дупки пипахме. Но пак да кажа- при мен страничния със сигурност беше извън нормата- над -2 градуса при норма до -1 и 57'. За здравина според мен няма проблем. За фиксиране на болтовете в новото положение използвахме шайбите/ пластините, които са си там под главите на болтовете- заварихме ги за амортисьора. Няколко пъти е мерена след това, минала е 24 хил. по наш'те пътища, засега не е мърдала. Естествено при подмяна на амортисьорите един ден всичко отива по дяволите. Така... Сега колега, щом ти е мерена колата в Диана, трябва да имаш разпечатка. Дай данните да ги видим, за да се знае дали имаш нужда от пипане изобщо. Щото и за 155 дават нормален страничен наклон до -1 и 15' за единия модел и до -20' за другия (ако АутоДата е вярна).
                    Alfa Romeo 164 SUPER T. Spark /Base '95/ - gone for parts;
                    Lancia Kappa JTD '98 -

Comment

Първоначално публикувано от didod Покажи съобщение
                      За дупките на амортисьора става дума. От 12 мм. на 14 мм., доколкото помня. Не помня добре дали само горните 2 дупки пипахме. Но пак да кажа- при мен страничния със сигурност беше извън нормата- над -2 градуса при норма до -1 и 57'. За здравина според мен няма проблем. За фиксиране на болтовете в новото положение използвахме шайбите/ пластините, които са си там под главите на болтовете- заварихме ги за амортисьора. Няколко пъти е мерена след това, минала е 24 хил. по наш'те пътища, засега не е мърдала. Естествено при подмяна на амортисьорите един ден всичко отива по дяволите. Така... Сега колега, щом ти е мерена колата в Диана, трябва да имаш разпечатка. Дай данните да ги видим, за да се знае дали имаш нужда от пипане изобщо. Щото и за 155 дават нормален страничен наклон до -1 и 15' за единия модел и до -20' за другия (ако АутоДата е вярна).
                      благадаря много колега,
                      сега ми стана съвсем ясно за дупките и шайбите които сте заварили. иначе наклона ми е -2 и 31`, което е доста си мисля, а другото колело е в нормите с -1 и 21`.
                      та сега остава да реша дали да разпробия тия дупки и къде по-точно и кой читав майстор да ми направи тая добринка

а ти къде го свърши това - в Ст. Загора или в София? ако е в София, ще споделиш ли майстора къде се намира? бладарности пак
                      Last edited by Madjo; d.m.y г., 13:10.
                      sigpic

Comment

Хубаво е да има стенд при него и в момента да се нагласи наклона. Отделно си е играчка... Общо взето трябва да ти е познат. Иначе не знам дали ще се хване да го свърши. Другия вариант е да проуча в сервиза дали ще може. Щото си имаме началници и не всичко зависи от нас. Иначе колегата с реглажите също е Алфист. И е много съвестен.

Аз го свърших там, където работя. В Сливница се намира всъщност.
                        Last edited by didod; d.m.y г., 13:18. Основание: повече инфо.
                        Lancia Kappa JTD '98 -

Comment

Първоначално публикувано от didod Покажи съобщение
                          Хубаво е да има стенд при него и в момента да се нагласи наклона. Отделно си е играчка... Общо взето трябва да ти е познат. Иначе не знам дали ще се хване да го свърши. Другия вариант е да проуча в сервиза дали ще може. Щото си имаме началници и не всичко зависи от нас. Иначе колегата с реглажите също е Алфист. И е много съвестен.

Аз го свърших там, където работя. В Сливница се намира всъщност.
                          мерси колега,
                          моля те не не захващай да питаш на работата ти, иначе благодаря за отзивчивостта ти. аз така и не мога да се реша да го направя и може да си я карам така.
                          айде лека
                          sigpic

Comment

Ами както решиш. Ако по- натам решиш друго, заповядай. Все си мисля, че след намесата колата стои по- добре на пътя, но може и да е моя заблуда.
                            Lancia Kappa JTD '98 -

Comment

Working...
                            X