Известие

Collapse
No announcement yet.

Защо Selenia ?

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

Първоначално публикувано от lyuboo Покажи съобщение
    Колеги може да не му е мястото но да попитам за смяната на маслото понеже ми предстои тия дни, че намаля а нямам за доливане и се чудя какво да сложа. В сервиза ми препоръчаха Селения Голд мисля в метална жълта кутия 10В40 за около 27 лв/2л, а гледам че повече са доволни от 20k - 10w40, но гледам че е и доста по скъпо около 37 лв/ 2 л, а и колата досега е карана само с такова 20k - 10w40,. Колата ми е 156 2.0 (от подписа) на 96 000 км някъде+-. Маслото е на около 6-7000 км. Колата я карам главно спокойно, че съм си патил вече за превишена скорост. Проблем ли ще е да му сложа Голд-а. Да не стане така че да вземе да трака знам ли че да сменям после пак масло.
    Любо брат, вземай си го пак с 20К за да си спокоен, не се занимавай с Голд! Друго което бих ти препоръчал е Agip Sint 2000 10w40 купуваш си го от Венци и си спокоен!
    Ако има нещо направо вечерта ме питай ме на скайпа
    156 2.4JTD 136+ PS

Comment

Първоначално публикувано от ФЕРАРИСТ Покажи съобщение
      Смени сервиза.....
      Ако можеш да ми препоръчаш някой в Сливен, че съм благодарен, че Стара Загора далечко.
      Alfa 156, 2.0 TS
      VW Vento 1.8- Бившата
      Не искам богатство, не искам пари, а искам на бирата и бензина старите цени !!!

Comment

Риторично ти го казах, за правилен избор на масло не ти трябва сервиз......
        "Anybody that tells me a good car is one that is light with low power to weight ratio is an amateur" - Kazutoshi Mizuno-designer of Nissan GTR
        F=M x A - Исак Нютон - amateur.....

Comment

Лично мое мнение е че теста на дадена марка масло се прави след изминати5 000км.Ако след този пробег двигателя започне да бара маслото-ами не е за този мотор,независимо от марката масло.Аз карам с selenia5w40 и не доливам.Пробвал сам с mobil-кофти масло за алфата.

Comment

Колеги, някой има ли наблюдения как се държи TS с Liqui Moly с молибден?
            156 2.0TS 155hp; Suzuki GSX-R600

Comment

Първоначално публикувано от danniel Покажи съобщение
              аз си карам дизела с такова по 15 000 км. после слагам лики без молибден, после пак молибден, много добро масло, мой познат си кара джипа с такова, като го сменя на 20 000
              Не всички, които се скитат, са изгубени.

Comment

Първоначално публикувано от danniel Покажи съобщение
                Чувстваше се доста добре, не съм доливал до смяна. Но определено с 15W-50 се чувства много по-добре, особено след като премина границата от 200 000 км
                ...
                155 1,6 TS 16V `96
                166 2,4 JTD `99
                147 1,9 JTDm 8V `07

Comment

SELENIA TURBO DIESEL 10W40 от кенчета по 1л. Такова сипвам. Да ви кажа съвсем честно, никога не съм могъл да доловя разлика в работата на двигателя ако сложиш Tatal 10W40 или Selenia 10W40. Но от предрасъдъци, че "каквото пише на табелката на двигателя-това се слага", си купувам талаянско масло
                  Skoda Superb II 2.0TDI Laurin&Klement EX-Alfa Romeo 166 2.4 JTD '99 Edizione Sportiva EX-Volvo S80 2.5D Summum

EX-Alfa Romeo 33 1.3 Boxer

Comment

Първоначално публикувано от endeavour Покажи съобщение
                    Чувстваше се доста добре, не съм доливал до смяна. Но определено с 15W-50 се чувства много по-добре, особено след като премина границата от 200 000 км
                    Ей това е истината за ТS-а, аз съм захапал много сериозно Castrol GTX 15w50, колите се успиват с него. Цената е добра, горенето на масло е наполовина, течовете намалят, двигателят утихва, налягането на маслото е гарантирано(в сравнение с по-редки масла). GTX-а принципно е за автомобили на години, не е агресивно масло и не си "търси" постоянно от къде да текне. 10W40 само, ако току що е правен основен ремонт на всичко.
                    sigpic
                    156 Facelift 1.9JTD16V 159 1.9JTDm16V 166 2.0TS(eх) Fiat Fiorino 1.3JTD
                    "Странно нещо е животът - днес караш с 200, утре те возят с 20"

Comment

• За GTX знам, че е минерално, а сега гледам в едни сайт че било полусинтетика.Знаеш ли какво е всъщност, понеже наистина цената му е по-добра от тази на YACCO-то, с което карам?
                      ...
                      155 1,6 TS 16V `96
                      166 2,4 JTD `99
                      147 1,9 JTDm 8V `07

Comment

• Първоначално публикувано от endeavour Покажи съобщение
                        За GTX знам, че е минерално, а сега гледам в едни сайт че било полусинтетика.Знаеш ли какво е всъщност, понеже наистина цената му е по-добра от тази на YACCO-то, с което карам?
                        Да ти кажа честно с годините и аз се обърках кое точно е минерално масло и кое полусинтетика, колко точно % синтетични присадки трябва да има за да се води полу и т.н. Отделно и производителите използват разни неразбираеми понятие като синтетична база, синтетична технология и др. търговски трикове. Дори и на най-минералното масло всички подобрители и присадки са синтетични та и то не е минерално. При всички случаи SL бензинов клас превишава изискванията на TS-а.Ей го етикета, ако можеш да се ориентираш.
                        Attached Files
                        sigpic

Comment

• За ТС маслото е само едно-10W-60!!!!!

Comment

• Първоначално публикувано от Георги Савов Покажи съобщение
                            За ТС маслото е само едно-10W-60!!!!!
                            Само да имаш пари за трошене. Не е евтино като за коли по 3-4 хил.лв. Маслото е супер иначе спор няма, малко вдига разход на гориво, но в рамките на някоя и друга десета. То и 15w50 вдига, но по-малко.
                            sigpic

Comment

• Следващата ми смяна ще е с 0w50. Едва ли ще има голяма разлика с 10w60 но ми е интересно да го пробвам.
                              ...

Comment

• Първоначално публикувано от Drag0 Покажи съобщение
                                Следващата ми смяна ще е с 0w50. Едва ли ще има голяма разлика с 10w60 но ми е интересно да го пробвам.
                                Ще усетиш голяма разлика ... когато палиш сутрин на -20°C
                                sigpic

Comment

Working...
                                X