Известие

Collapse
No announcement yet.

Защо Selenia ?

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Колега Коде,Аз го взимам с много голяма отстъпка Кастрол Еdge 10W-60!Моята кола си я докарах от Германия приди 5 години!Проверена в Алфа сервиз!Там ми препоръчаха това масло!

Comment

• Първоначално публикувано от Георги Савов Покажи съобщение
      Колега Коде,Аз го взимам с много голяма отстъпка Кастрол Еdge 10W-60!Моята кола си я докарах от Германия приди 5 години!Проверена в Алфа сервиз!Там ми препоръчаха това масло!
      Принципно говорим, не за отстъпки. 10w60 е супер няма спор.
      sigpic
      156 Facelift 1.9JTD16V 159 1.9JTDm16V 166 2.0TS(eх) Fiat Fiorino 1.3JTD
      "Странно нещо е животът - днес караш с 200, утре те возят с 20"

Comment

• Силно ти го препоръчвам това масло!Имаш хубава 159,няма да имаш грижи с него,то става и за дизел!В Германия една от колите на наште 166 дизел изкара 660000 км,сменена беше само помпата за високо налягане,естествено и консумативи!Чичо ми я продаде 2007 и каза ,че другия собственик още я кара!!!!

Comment

Силно ти го препоръчвам това масло!Имаш хубава 159,няма да имаш грижи с него,то става и за дизел!В Германия една от колите на наште 166 дизел изкара 660000 км,сменена беше само помпата за високо налягане,естествено и консумативи!Чичо ми я продаде 2007 и каза ,че другия собственик още я кара!!!!
          JTDm-а няма проблеми с налягането на маслото, той си върви с 5W40 прекрасно. 10W60 си е масло за поизносени бегачки и в частност за TS e перфектно.
          sigpic

Comment

• Първоначално публикувано от lordliness Покажи съобщение
            аз си карам дизела с такова по 15 000 км. после слагам лики без молибден, после пак молибден, много добро масло, мой познат си кара джипа с такова, като го сменя на 20 000
            Първоначално публикувано от endeavour Покажи съобщение
            Чувстваше се доста добре, не съм доливал до смяна. Но определено с 15W-50 се чувства много по-добре, особено след като премина границата от 200 000 км
            Благодаря за отговорите. Ако още някой с ТС е ползвал Liqui Moly MoS2 да пише за отзиви. Поздрави!
            156 2.0TS 155hp; Suzuki GSX-R600

Comment

• code лятото и аз съм карал със 15W50,това е правилния избор,ами зимата износения TS със какво масло да го караме?Ти как практикуваш?
              АлфаРомео 146 1.4 16V 103hp skype name billyboy2203/ ICQ: bili`- 166537162

Comment

• Първоначално публикувано от BillyBoy` Покажи съобщение
                code лятото и аз съм карал със 15W50,това е правилния избор,ами зимата износения TS със какво масло да го караме?Ти как практикуваш?
                15W50 има гранична температура на изпомпване под -25°С та зимата изобщо не я питам 10W40 има 10-на градуса отгоре, до към -35°С ама къде ти такива температури. Отделно колкото повече км се кара в бензинови мотори, толкова повече му пада вискозитета, та тия гранични стойности се изместват още.
                sigpic

Comment

• Xenum GPR 10w50
                  sigpic
                  33-(1.3),(1.5 TI),(1.7 8V),(1.7 16V),145-(1.4TS),(2.0TS),(1.7 16V Boxer),146-(1.4TS),156-(2.4 JTD),(1.9JTDm),164-(2.0 V6 Turbo)
                  Само черна Алфа може да бие друга черна Алфа

Comment

• Мъка,мъка!!!

Comment

• Първоначално публикувано от BillyBoy` Покажи съобщение
                      code лятото и аз съм карал със 15W50,това е правилния избор,ами зимата износения TS със какво масло да го караме?Ти как практикуваш?
                      При пловдивските студове моята няма проблеми зимата с 15в-50. Важното е стартера да е ОК, акумулатора да е в ред и най-вече да не ти се обажда някой повдигач при по-студеното време
                      ...
                      155 1,6 TS 16V `96
                      166 2,4 JTD `99
                      147 1,9 JTDm 8V `07

Comment

• Първоначално публикувано от endeavour Покажи съобщение
                        При пловдивските студове моята няма проблеми зимата с 15в-50. Важното е стартера да е ОК, акумулатора да е в ред и най-вече да не ти се обажда някой повдигач при по-студеното време

Тя че ще запали ще запали. Въпросът е за колко време ще го качи това гъстото масло и съответно ще започне да маже? Студения старт най много убива мотора. Аз затова съм си сложил мокра печка с таймер и сутрин като отида до колата двигателя и антифриза са почти на 90 градуса, парното си бръмчи на първа степен, купето е топло и всички стъкла са размразени

А като искате по универсално масло що не карате с 5W50
                        Last edited by pininfarina; d.m.y г., 11:15.
                        sigpic
                        Автосервиз, Варна, ул.Наум 8, 0888757558
                        Alfa Romeo GT 1.9 16v 05'

Comment

• Първоначално публикувано от pininfarina Покажи съобщение

А като искате по универсално масло що не карате с 5W50
                          с него сме
                          156 2.4JTD 136+ PS

Comment

• Всеки знае кое е хубавото то и аз знам, че NGK са много хубави свещи и го обяснявам на всеки, ама вече съм наслагал на 15 туинспарка Champion. Щото цената на NGK е 10% от цената на някои Алфи Най-доброто е синтетика, за TS на 50, на 60 стига да му се дава лев на човек, ама малко останаха такива.
                            sigpic

Comment

• Абсолютно си прав,колега Коде!малко останахме!Всеки си решава сам какво да сложи,но после да не пишят и "Ах,моторът ми роди"!!!!!

Comment

Абсолютно си прав,колега Коде!малко останахме!Всеки си решава сам какво да сложи,но после да не пишят и "Ах,моторът ми роди"!!!!!
                                С 15W50 също си решаваш проблема с налягането(ако има такъв, ако не си е една превенция) и струва колкото 10W40, затова говоря. А и има TS-и които си хапват масълце, с 10W60 свят ще му се извие да долива.
                                sigpic

Comment

Working...
                                X