Известие

Collapse
No announcement yet.

На какво карете алфата си газ или бензин или метан?

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

Относно бензина и бензиностанциите - постепенно опитвах оттук оттам и от няколко месеца сипвам само ОМВ, и съм доволен.Колкото до октана - бая време карах със супер 100,но вече май-май ще си мина на 95,защото разлика, за времето,през което я карах с него, не виждам(особено за динамични характеристики или нещо подобно)просто спестяваш малко гориво,подчертавам малко

пс: моята лампа за нивото на бензина свети почти винаги и даже ме бъзикат,че щяла да ми изгори и трябвало да я гася от време на време , но просто аз минавам над 150 км на светеща лампичка...
    97'Alfa Romeo 145 1.6 BOXER - Sold Out
    02' FIAT PALIO 1.2 Weekend
    Accord i-ctdi 2.2 Executive

Comment

Първоначално публикувано от MBlaST
      Относно бензина и бензиностанциите - постепенно опитвах оттук оттам и от няколко месеца сипвам само ОМВ, и съм доволен.Колкото до октана - бая време карах със супер 100,но вече май-май ще си мина на 95,защото разлика, за времето,през което я карах с него, не виждам(особено за динамични характеристики или нещо подобно)просто спестяваш малко гориво,подчертавам малко

пс: моята лампа за нивото на бензина свети почти винаги и даже ме бъзикат,че щяла да ми изгори и трябвало да я гася от време на време , но просто аз минавам над 150 км на светеща лампичка...
      Иииибах как минаваш 150 км. на светеща лампа бре по инерция ли у въздуха ли незнам аз не смея повече от 30-40 да минавам на лампа.И още нещо резервата на 145 е м/у 5 и 8 литра значи твоята кола харчи 4 на сто бе пич
      Fiat Idea 05" 1.9 Mjet N tuning
      Lancia Ypsilon 00" 1.2 Elefantino blu
      Piaggio Liberty 05" 50cc 2T

Alfa 33 1.7 16v SW-ex,Alfa 145 1.6 Boxer-ex,Alfa 146 TI-ex,Alfa 159 1.9 JTDm SW-ex

Comment

Първоначално публикувано от Mury_alfata
        Иииибах как минаваш 150 км. на светеща лампа бре по инерция ли у въздуха ли незнам аз не смея повече от 30-40 да минавам на лампа.И още нещо резервата на 145 е м/у 5 и 8 литра значи твоята кола харчи 4 на сто бе пич
        човека е казал че бензиномера му не е в ред
        ама и ти си една тиква
        '04 Alfa Romeo GT 1.9 JTDm Q2 150cv heavily tunned
        '02 Alfa Romeo 166 2.4 JTD Q2 150cv, remapped by Bobo
        '99 Alfa Romeo 145 1.6 TS 120cv - ex

Comment

Ами на моята светва като останат 18-15 литра някъде.
          Така че аз 200 км спокойо мога да си ги мина на лампа
          Alfa 147 Q2 1.9 JTDm 16v @150++ 2007 червената злобичка ;;; Zafira 1.9 JTD@120++ - белият кенеф
          ex. Alfa 155 1.7 '93;;; ex. Alfa 147 1.9 JTDm 16v @140+ R.I.P. ;;; ex. Lancia Lybra 2.4 JTD@140HP+ 2001

Comment

По темата - газ или бензин... или метан?!
            Аз карам на бензин. Все още не мога да си навия на "масрафа" да си сложа газова уредба, поради простата причина, че не виждам особено големите предимства на газта. Още повече, че се носят слухове за повишаване цените на газта, следствие на завишените акцизи и още малко поевтиняване на бензина... Последният (бензина) дори да не поевтинява, а просто да си остане на тази цена, пак е приемливо...
            Та, струва ли си да се инвестира в АГУ ако не изминаваш поне по 300км на ден?!

P.S.
            ...а като сте с АГУ, къде ви седи subwoofer'a?!
            AR 155 1,7TS 8v, modified - http://www.clubalfaromeo.com/forum/s...ad.php?t=29433
            Здравословно общество е това, в което почтено и с уважение към мнението на другите и към човечността, несъгласните могат да изразят своето несъгласие.

Comment

Aбе карам си на бензин и квото стане. Макар че ще се вдигнат акцизите на бензина - ще остане на сегашната цена защото прогнозата е че ще се стабилизира цената на петрола около 40- 50 долара - демек очаква се спадане и след нова година като дигната акциза - ще се компенсира от спадането на петрола - а пък газта като стане 1.15 лв - не виждам смисъл при тази цена от газова уредба
              2.0 8V - R4 T.S -164 Super -ЕX, 2.5 12V - V6 - 155 Super-EX, 3.0 24V - V6 - GTV CF3 -EX
              CLK 430 - V8 Monster-EX, Семейна Корола е150, 3-ка е36 за кеф

Comment

Е днес си осакатих Алфата - сложих газова уредба OMVL със емулатор на дюзите. За 120 км. ми изгори 10 литра газ, което е доста добре, като се има в предвид че на отиване към Търново /където сложих уредбата/ ми изгори 14 бензин /но с блокирала ламбда/, хълцането напълно изчезна, ДВГ си тегли почти като на бензин.
                Сега за проблемите, лампата на инжекциона, ако е на инжекциона, /една дето мяза на краставичка от едната и страна влизат няколко чертички а от другата излизат едни пунктирчета/ ми примигва на неравномерни интервали и свети за различно дълги интервали, та въпроса ми е на какво се дължи това? Това проблем ли е и ще трупа ли грешки компютъра?
                Mitsubishi Outlander
                Mitsubishi Space Star
                Daihatsu Terios

Comment

Споко , сега се започва. :P
                  AR 145 , 1.6 , 76 kw- ex; GT 1.9 JTD 110 KW
                  Posted by Bat Vas:Алфиста трябва да има минимум две коли, ако не иска да ходи с градски транспорт от време на време.
                  sigpic

Comment

Първоначално публикувано от stelt
                    Споко , сега се започва. :P
                    ти от де знаеш
                    колега защо мислиш 4е ламбдата ти не работи питам те щото при условия 4е сте слижили емулатор на дюзите няма друга при4ина освен сондата да ти свети 4ека

Comment

Ламбдата е по скоро "мързелива", щото на я закачахме на компютър и не отчете никакви грешки, но ламбдата не реагираше на промяната на оборотите а седеше като закована на 0.45 V. Сега ми свети лампата за "грешка в ситемата за впръскване /замо за бензинови ДВГ/". Съмнявам се че емулатора на дюзите не работи като хората и се чудя какво ще стане ако го изключа /премахна/. И още един проблем - имам чувството че пипа и от бензина когато е на газ /вчера за 800 км към 7-8 литра ми се изпариха от резервоата/ Вярно че пали на бензин и на 2000 оборота прехвърля на газ, ама чак пък толкова бензин да изгори за 4-5 пъти палене . А като работи на бензин хълца та нема на къде и гори към 14-15
                      Mitsubishi Outlander
                      Mitsubishi Space Star
                      Daihatsu Terios

Comment

Тази лампа е за инжекциона и показва че има грешка в компютъра или има проблем по самия инжекцион
                        Fiat Idea 05" 1.9 Mjet N tuning
                        Lancia Ypsilon 00" 1.2 Elefantino blu
                        Piaggio Liberty 05" 50cc 2T

Alfa 33 1.7 16v SW-ex,Alfa 145 1.6 Boxer-ex,Alfa 146 TI-ex,Alfa 159 1.9 JTDm SW-ex

Comment

Working...
                        X