Известие

Collapse
No announcement yet.

Светлини

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

В сряда се наложи да сменям крушка на десен фар -къси. Изприщеих се. Първо откачих алармата -хваната е с 2 болта за кръстата отверка. Да ама не -не мога да отворя капака на фара за да сменя крушката защото опирав сирената, сирената не мога да я преместя защото опира в казанчето за сервото на волана - откачих гио и него , но пак не стига мястото, наложи се даоткач и 1 кутия с релета закрепена за кожуха на радиатора.
    Сложих крушката но зор работата със скобата , която закопчва крушката. И това всичко на светло.
    Ами , ако се наложи на тъмноп на пътя да сменям крушка
    Аlfa Romeo 155 Aspirato T.Spark 2.0 8 V S.S.
    Вечна и памет .Отиде на скраб ."Четирите необозначени автомобила Alfa Romeo 155 Twinspark изфучаха по Виа Дел Коронари като изстребители по самолетна писта" (цит. Дан Браун -"Шестото клеймо" гл. 56)

Comment

Някой слагал ли е бели крушки/диоди на габаритите?
      Аз си взех едни диоди, но само през деня като се погледне се вижда бяло. Вечерта си светят виолетово... .Нещо като това:

Може би трябва да взема от плоските диоди:

А също видях и такива крушки, но не знам те пък бяло ли ще светят синьо ли (въпреки, че на опаковката пише бяло)

Alfa Romeo 155 1.8TS
      Alfa Romeo 156 1.9 16V m-jet

Comment

На филипс блу вижън габаритите са сини крушки но светят бяло. Много са гот и не са скъпи.

Comment

Първоначално публикувано от gigi
          На филипс блу вижън габаритите са сини крушки но светят бяло. Много са гот и не са скъпи.
          зависи се пак от вида тия със 156ците имат за габарит "H6W", което в изпълнение БлуВижън е 31лв комплекта само за габаритите!!!!
          '04 Alfa Romeo GT 1.9 JTDm Q2 150cv heavily tunned
          '02 Alfa Romeo 166 2.4 JTD Q2 150cv, remapped by Bobo
          '99 Alfa Romeo 145 1.6 TS 120cv - ex

Comment

Първоначално публикувано от valjo
            Първоначално публикувано от gigi
            зависи се пак от вида тия със 156ците имат за габарит "H6W", което в изпълнение БлуВижън е 31лв комплекта само за габаритите!!!!
            Така е ама човека е със 155 а там цените са народни

Comment

[quote="ALFA CORSE"]Някой слагал ли е бели крушки/диоди на габаритите?
              Аз си взех едни диоди, но само през деня като се погледне се вижда бяло. Вечерта си светят виолетово... .Нещо като това:

quote]
              аз в момента съм с такива. И при мен вечер имат лилав отенък!!!

Alfa 145 1.3 boxer, 96 godina-"Бах, мама му, тая имала чип":каза бате БОБО
              Fiat Bravo 1.6 1997
              Fiat COUPE 2.0 16V

Comment

gigi колко струват тези крушки на Филипс, че мисля да си взема от тях?

Alfa 145 1.3 boxer, 96 godina-"Бах, мама му, тая имала чип":каза бате БОБО
                Fiat Bravo 1.6 1997
                Fiat COUPE 2.0 16V

Comment

Тия синьо-виолетовите крушки малко като на Голф сините пръскалки - не ме кефят, па и дразнят нарещния шофьор!
                  А бе що не слагате нормални бели светлини?
                  Mitsubishi Outlander
                  Mitsubishi Space Star
                  Daihatsu Terios

Comment

Първоначално публикувано от Crusader
                    Тия синьо-виолетовите крушки малко като на Голф сините пръскалки - не ме кефят, па и дразнят нарещния шофьор!
                    А бе що не слагате нормални бели светлини?
                    Ти прочете ли темата от "update"-а или само поседния пост

ПП Като си купиш нова кола и е с Xenon 8000K примерно да не е голфаджийско...
                    Alfa Romeo 155 1.8TS

Comment

да де но тия диоди /синьо-виолетовите/ не ти правят фаровете Xenon 8000K
                      Mitsubishi Outlander
                      Mitsubishi Space Star
                      Daihatsu Terios

Comment

Ама те светят бяло - не жълто , нищо че са сини за габаритите си светят бяло
                        2.0 8V - R4 T.S -164 Super -ЕX, 2.5 12V - V6 - 155 Super-EX, 3.0 24V - V6 - GTV CF3 -EX
                        CLK 430 - V8 Monster-EX, Семейна Корола е150, 3-ка е36 за кеф

Comment

Е аз пък де да знам че ще светят толкова виолетово . Та затова и писах по темата, какви крушки/диоди да си взема че да светят бяло

С горе посочените:

A blue vision преди време като търсих, не успях да намеря, ама пак ще обикалям ....
                          Alfa Romeo 155 1.8TS

Comment

Блувижъна беше към 8-10 лв комплекта и наистина на цвят са сини а свтят бяло тва за габаритите а за фаровете ви препоръчвам Филипс Найт Гайд наистина много добри крушки а и разликата с Блувижъна е към 5 лв за комплекта
                            Fiat Idea 05" 1.9 Mjet N tuning
                            Lancia Ypsilon 00" 1.2 Elefantino blu
                            Piaggio Liberty 05" 50cc 2T

Alfa 33 1.7 16v SW-ex,Alfa 145 1.6 Boxer-ex,Alfa 146 TI-ex,Alfa 159 1.9 JTDm SW-ex

Comment

След малко обикаляне успях да намеря на Hella H1 blue light. Някой слагал ли е такива (15лв броя). За габарити от същата серия са по-скъпи от H1 - 15.80лв броя (аз да не карам 156 ). Blue Vision H1 - 27лв броя.

Това ли е за София магазина:
                              ЕТ Софтрейд - Philips Automotive lighting - автомобилни осветителни тела Филипс - ул. "Проф М. Бичев 5" тел.02/946-1570
                              Alfa Romeo 155 1.8TS

Comment

Мда с отстъпки за членове
                                Fiat Idea 05" 1.9 Mjet N tuning
                                Lancia Ypsilon 00" 1.2 Elefantino blu
                                Piaggio Liberty 05" 50cc 2T

Alfa 33 1.7 16v SW-ex,Alfa 145 1.6 Boxer-ex,Alfa 146 TI-ex,Alfa 159 1.9 JTDm SW-ex

Comment

Working...
                                X