Известие

Collapse
No announcement yet.

Климата направо ми убива вървежа...

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

Аз имам един въпрос към хората дето разбират тука от климатици и ще използвам темата. Та климатика ми работи добре но когато примерно карам градско около 2-3к оборота и изведнъж спра на светофар и оборотите паднат на 850 понякога се чува странен звук нещо като изпускане на някакъв гас или нещо подобно като пърдене и в същия момент като подам газ и това веднага спира. същото става и когато паркирам и като изгася колата се чува това за около 3-4сек. някой ако има идея да казва
    Alfa 145 1.8 TS '97

Comment

victtorbg, дай да развенчаем един мит.
      Доста твой колеги пълнят с азот системата, след като източат фреона. И до колкото разбрах "да обере влагата". Или има друг смисъл тази операция?
      По моите скромни познания по химия това е пълна глупост.
      146 1.4 TS | '00 + LPG BRC Fly injection

Comment

Понеже нищо не разбрах до тука, моля някой да ми каже/по женски/ имам ли проблем с климата /или не/, щото като го пусна на 145-та от 90коня 30 отиват на паша.
        ALFA ROMEO 145 2.0 TD
        ALFA ROMEO 156 1.6 TS

WEST SIDE

Comment

90 коня са когато колата е на доста високи обороти. Примерно 4300. През какъв процент от времето си караш колата на такива обороти ?
          Като караш нормално са 40-50. И като ти изяде климата от тези 40-50 - 10 коня - какъв е крайният резултат ?
          Alfa 147 Q2 1.9 JTDm 16v @150++ 2007 червената злобичка ;;; Zafira 1.9 JTD@120++ - белият кенеф
          ex. Alfa 155 1.7 '93;;; ex. Alfa 147 1.9 JTDm 16v @140+ R.I.P. ;;; ex. Lancia Lybra 2.4 JTD@140HP+ 2001

Comment

Ей тва ме интересуваше. Мерси
            ALFA ROMEO 145 2.0 TD
            ALFA ROMEO 156 1.6 TS

WEST SIDE

Comment

Някой да почисти глупостите от тая тема и да я сложи в справочника, че тия дискусии кога какво и колко спъва климатика са често срещани.
              Welcome to the real world

Алфа Ромео 156 2.4 JTD (01г.); Алфа Ромео 146 1.9 TD (98г.); Лада 21051 - Бивша.

Comment

Първоначално публикувано от ssveto Покажи съобщение
                victtorbg, дай да развенчаем един мит.
                Доста твой колеги пълнят с азот системата, след като източат фреона. И до колкото разбрах "да обере влагата". Или има друг смисъл тази операция?
                По моите скромни познания по химия това е пълна глупост.
                хахаха-това е пълна глупост.Много хубав въпрос,но целта е една-да ти вземат парите.

Comment

преди около месец колата взе мнооого да "усеща" климатика, като го пусна и едвам тръгва на старт .... след като бях на майстор за смяна на разни консумативи(ремъци,ролки,масла филтри се оказа ,че немогат да ми сложат ремонтен кит на вариатора,че бил износен напълно ....... и в ниските обороти е по-зле от 1.1 двигател!
                  Може и да има причина за невървежа, при моя случай е прецакан вариатор ... преди да се прецака се усещаше т.е. почти не се усещаше дали е пуснат климатика ....
                  Alfa156 Against All

Comment

Първоначално публикувано от morfius Покажи съобщение
                    Някой да почисти глупостите от тая тема и да я сложи в справочника, че тия дискусии кога какво и колко спъва климатика са често срещани.
                    Че ако не тук - къде другаде да поплачем?
                    156, 2.4JTD

Comment

Working...
                    X