Известие

Collapse
No announcement yet.

Дебитомери

Collapse
This is a sticky topic.
X
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Първоначално публикувано от Bobo Покажи съобщение
    Моля и си пиши глупостите някъде другаде не във важна тема за дебитомери, която хората ползват за справочник
    Темата е за взаимозаменяеми сензори за дебитомери, и аз пиша своето мнение по нея, обосновано на някакви лични опити, хората ползват за справочник теми като тази http://clubalfaromeo.com/forum/showthread.php?t=38416
    ...а темата за дебитомерите е отворена за дебат, всеки е свободен да напише мнението си, както и някой да не се съгласи с него, като изтъкне подходящи доводи за това......аз не съм особенно притеснен от факта че имам различно мнение от всепризнатия нали форумен Бобо, и още по малко да го споделя публично без гибелните притесненя дали той ще го обяви за глупости......теорията и практиката понякога са две различни неща, предпочитам да отдам повече значение на второто, стигнал съм до извода че определен дебитомер е заменим с друг, пробвал съм и двата варианта, и на двата типа мотори, и съм споделил мнението си тука, за да може всеки да го прочете, аз не съм майстор или сервиз, не взимам пари за услуги, и съм на мнение че в някой сиви материи само различните мнения могат да бъдат ключ към побеляването на нещата, и затова изобщо не ми пука Бобо, Бойко Борисов, или Роберт Бош ще дойдат да ми кажат че това са глупости и абсолютно винаги трябва да избера по скъпия сезнор......
    "Anybody that tells me a good car is one that is light with low power to weight ratio is an amateur" - Kazutoshi Mizuno-designer of Nissan GTR
    F=M x A - Исак Нютон - amateur.....

Comment

• Първоначално публикувано от ФЕРАРИСТ Покажи съобщение
      Темата е за взаимозаменяеми сензори за дебитомери, и аз пиша своето мнение по нея, обосновано на някакви лични опити, хората ползват за справочник теми като тази http://clubalfaromeo.com/forum/showthread.php?t=38416
      ...а темата за дебитомерите е отворена за дебат, всеки е свободен да напише мнението си, както и някой да не се съгласи с него, като изтъкне подходящи доводи за това......аз не съм особенно притеснен от факта че имам различно мнение от всепризнатия нали форумен Бобо, и още по малко да го споделя публично без гибелните притесненя дали той ще го обяви за глупости......теорията и практиката понякога са две различни неща, предпочитам да отдам повече значение на второто, стигнал съм до извода че определен дебитомер е заменим с друг, пробвал съм и двата варианта, и на двата типа мотори, и съм споделил мнението си тука, за да може всеки да го прочете, аз не съм майстор или сервиз, не взимам пари за услуги, и съм на мнение че в някой сиви материи само различните мнения могат да бъдат ключ към побеляването на нещата, и затова изобщо не ми пука Бобо, Бойко Борисов, или Роберт Бош ще дойдат да ми кажат че това са глупости и абсолютно винаги трябва да избера по скъпия сезнор......
      На мене пък не ми пука дали Ферарист или Фиткалист пише глупости казвам му го в очите! А пък за теорията и практиката като ти чета постовете и двете ти липсват Няма нищи сиво в тая материя ма ти няма как да знаеш Това дали взимаш пари за услуги не ме брига грам само дето за дебитомери взимаш! А аз ги плащам на Роберт Бош и грам не ми пука за мен важното е колата на клиента да работи коректно и да не се счупи! И това че от време на време споделям във форума мнение не мисля че трябва да ви пречи дори напротив!
      Last edited by Bobo; d.m.y г., 11:11.
      0888 232 484 - Бобо Extreme Service
      sigpic
      Alfa 145 QV Turbo VS Alfa GTV 3.2 24V 04'
      Alfa 156 05' 1.9 16V M-JET, Fiat Brava 1.9 JTD , Алфа 164 Super, Alfa 147 JTD малкото GTA, Alfa 155 2.0 16v Super

Comment

И това че от време на време споделям във форума мнение не мисля че трябва да ви пречи дори напротив!
        Но надявам се е позволено всички юзъри да изказват мнение, а не само тия дето мнението им се счита за меродавно......ся че някой го считат за глупости е друг въпрос, който не е от особенно значение щом не е подплътен с нещо доказващо противното.....
        "Anybody that tells me a good car is one that is light with low power to weight ratio is an amateur" - Kazutoshi Mizuno-designer of Nissan GTR

Comment

Но надявам се е позволено всички юзъри да изказват мнение, а не само тия дето мнението им се счита за меродавно......ся че някой го считат за глупости е друг въпрос, който не е от особенно значение щом не е подплътен с нещо доказващо противното.....
          Че някой да не ти изтри мнението случайно? Хахаха аз ако се опитвам да доказвам че всяка твоя глупост е глупост трябва само във форума да вися като теб
          sigpic
          Alfa 156 05' 1.9 16V M-JET, Fiat Brava 1.9 JTD , Алфа 164 Super, Alfa 147 JTD малкото GTA, Alfa 155 2.0 16v Super

Comment

Хахаха аз ако се опитвам да доказвам че всяка твоя глупост е глупост трябва само във форума да вися като теб
            Мда, къде къде по лесно е да кажеш че нещо е глупост, и да знаеш че всички трябва да го приемат за чиста монета, само защото излиза от твоя ник.....
            Понеже разводнихве личностно темата - по нея да кажа следното....
            Дебитомер 309 закачен на ЦФ3 1.8 двг дава показания във л/ч и волта, каквито дава и 019 закачен на същата кола......това го правя в движение първо при 3500обм на трета, и 6600 обм на трета......почти еднакви показания, все пак 019 се ползва само за тестове откакто е взет.....
            Същия 309 качен в 1.8, ЦФ2 двигател дава същите показания при абсолютно същия опит при същите условия, обороти и прочее.....
            Това е елементарно практическо упражнение, и не е необходимо да си Айнщайн за да видиш сходноста......логично е да се предположи, (въпреки че някъде в някакви книги е писано че еди кой си деб се слага едикъде си) че разлика няма.....Аз не твърдя това със 100% увереност в мнението си, но поне 80% мога да заложа......Айде ся някой ако има някакви цифри, факти или каквото и да е там да изкаже някакво мнение, да се получи дебат, и да се докрета до някаква "истина", а който няма време да се занимава, да не разводнява темата, и да реди квалификации......

Comment

Мда, къде къде по лесно е да кажеш че нещо е глупост, и да знаеш че всички трябва да го приемат за чиста монета, само защото излиза от твоя ник.....
              Понеже разводнихве личностно темата - по нея да кажа следното....
              Дебитомер 309 закачен на ЦФ3 1.8 двг дава показания във л/ч и волта, каквито дава и 019 закачен на същата кола......това го правя в движение първо при 3500обм на трета, и 6600 обм на трета......почти еднакви показания, все пак 019 се ползва само за тестове откакто е взет.....
              Същия 309 качен в 1.8, ЦФ2 двигател дава същите показания при абсолютно същия опит при същите условия, обороти и прочее.....
              Това е елементарно практическо упражнение, и не е необходимо да си Айнщайн за да видиш сходноста......логично е да се предположи, (въпреки че някъде в някакви книги е писано че еди кой си деб се слага едикъде си) че разлика няма.....Аз не твърдя това със 100% увереност в мнението си, но поне 80% мога да заложа......Айде ся някой ако има някакви цифри, факти или каквото и да е там да изкаже някакво мнение, да се получи дебат, и да се докрета до някаква "истина", а който няма време да се занимава, да не разводнява темата, и да реди квалификации......
              С осцилоскоп ли измери показанията или с онова китайско УСБ и Алфадиаг на чийто сайт пише че не е за професионални цели
              sigpic

Comment

• Измерих го с китайския УСБ и непрофесионалния софтуер на Алфадиаг - който ми върши перфектна работа......но предполагам че и в завода на Алфа да го бях измерил, надали щеше да го приемеш за чиста монета......

Comment

• моят на колата беше 0280218001 даде фира и сега го смених с 019 от автоплюс .Колата започна да работи много по добре , но разхода ми се качи много от тогава, особенно на газ.Дали има някаква вразка с дебитомера ?
                  sigpic

Comment

• Първоначално публикувано от vasko graminov Покажи съобщение
                    моят на колата беше 0280218001 даде фира и сега го смених с 019 от автоплюс .Колата започна да работи много по добре , но разхода ми се качи много от тогава, особенно на газ.Дали има някаква вразка с дебитомера ?
                    001 и 019 са с един и същ сензор (виж пост №1)...
                    повишеният разход не би трябвало да е от дебитомера.

Comment

• а след смяна на дебитомера , трябва ли да се кара на компютарна адаптация?
                      sigpic

Comment

• Първоначално публикувано от vasko graminov Покажи съобщение
                        а след смяна на дебитомера , трябва ли да се кара на компютарна адаптация?
                        Не. Но проверка за някоя грешка и изтриването й, не са излишни.

Comment

• ok
                          sigpic

Comment

• Здрасти,

Може ли да ме посъветвате от къде да купя дебитомер:

BOSCH 0 280 218 019

и ориентировачно колко струва?

Comment

• Не повече от 130 лв.....търси Бошовските магазини.....гледай да е неразпечатана кутия.....

Comment

• Някаква промяна в цената при Дебитомер 0 280 217 111 има ли и ако не дали ще има?
                                Предлагат ми в Александър Ауто за 140 лв. в оригинална опаковка /най-вероятно с Бош сензор(според човека в магазина)/. Мнения по този въпрос!
                                FORD FOCUS ST 2.0 EcoBoost 250 hp, 13'
                                LANCIA DELTA III 1.9 Twin Turbo Multijet 190 hp. 844A1000 EXECUTIVE 10`
                                LANCIA LYBRA 2.4 jtd 140+ hp. 839A6000 EXECUTIVE 02`
                                LANCIA LYBRA 2.4 jtd 150+ hp. 841C.000 EXECUTIVE 03`ex.
                                ALFA ROMEO 156 1.6 TS 16V AR67601, ГИ 97`ex.
                                LANCIA DEDRA 1.6 835A1000 90`ex.

Comment

Working...
                                X