Известие

Collapse
No announcement yet.

Дебитомери

Collapse
This is a sticky topic.
X
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Първоначално публикувано от delphi Покажи съобщение
    някои от величините са приблизителни, както и относителното тегло на въздуха, в различните таблици го дават различно, като разликите са изклучително малки при малко по точни сметки излезна 402,XXX kg/h, но това са подробности
    Казвате колега delphi 4% грешка... брей да му се не видело... от къде ли е

Всъщност не разбрах Вас какво точно Ви притеснява?
    Може би ако формулирате по конкретно въпроса си...

Първоначално публикувано от Stranger65
    А и надморската височина, налягането, ...
    Брей, колега... и тези неща ли оказвали влияние, ся ме хвърлихте в едни размисли как всъщност летят самолетите на 6000 м. височина... сигурно инженерите ги държат във въздуха с някакви магии които правят с тия цифри!
    Have A Nice Day
    o/_______\o
    (Оo=\°/=oO) Alfa Romeo 156 1,8TS '00 ГИ "Фобос"
    []=о===о=[]

Comment

• Килограм въздух си е килограм въздух и на 0 метра и на 6000 метра. Виж вече литража ще е различен...
      sigpic166 TS 2.0 1999 ГИ

Comment

• Първоначално публикувано от qpwo Покажи съобщение
        Килограм въздух си е килограм въздух и на 0 метра и на 6000 метра. Виж вече литража ще е различен...
        Ми дебита не се мери в килограми, нали?
        А и самолетните двигатели са на друг принцип и с друго гориво в което има окислител

Comment

• [quote=fade;510074]Казвате колега delphi 4% грешка... брей да му се не видело... от къде ли е

Всъщност не разбрах Вас какво точно Ви притеснява?
          Може би ако формулирате по конкретно въпроса си...

Колега нямам притеснения за нищо, просто го казах на базата на това, че колегата сподели за Alfa Diaga за графиката, че му била до 408 и исках да кажа, че има внесени грешки в сметките и един вид, че и Alfa Diaga би могал да отчете стоиностите.

Радвамсе многа, че този форум е посещаван от начетени и интилигентни хора в твое лице, но по-някога се и забавлявам и се смея много, когато се зароди някои безмислен спор. Бъдете приятели.
          Last edited by delphi; d.m.y г., 02:10.
          sigpicAlfa Romeo 147 1.6 Тwin Spark 120 HP

Comment

• Първоначално публикувано от oem
            Пфф и самолетни инженери станахте.
            Ми те алфите, са си самолети само че на пътя!

Comment

• Пичове имам един дебитомер дадоха ми го ама нестава за мойта 0 231 002 199 , а в момента съм с цифра

0 280 218 019 как да провера дали бачка и ако бачка да праа с някой бартер иначе е Бош - пише че е произведен в Германия ....
              sigpic Алфа Ромео 156 1.8 ГИ T.S 98 г.by The Cleaner (Радко шарниро избивача , човека с големия чук!!!)
              Фиат Пунто 1.1 6 спид Агу Ex.

И да не забравим да сложим бяла роза върху кубчето скраб което ще остане някой ден от алфати ни ...
              Ramstein - Benzin
              https://www.youtube.com/watch?v=SEGLhUZRZdY

Comment

• Първоначално публикувано от SandoOne Покажи съобщение
                Пичове имам един дебитомер дадоха ми го ама нестава за мойта 0 231 002 199 , а в момента съм с цифра

0 280 218 019 как да провера дали бачка и ако бачка да праа с някой бартер иначе е Бош - пише че е произведен в Германия ....
                Става бе. Аз преди бях с такъв. Сензора е един и същ. Дават го обаче да се монтира на CF3 двигателя, но все пак сензора вътре е същия.
                Discover us on Facebook page - Maha LPS3000 DynoMachine

Comment

• Първоначално публикувано от oem Покажи съобщение
                  Става бе. Аз преди бях с такъв. Сензора е един и същ. Дават го обаче да се монтира на CF3 двигателя, но все пак сензора вътре е същия.
                  Не бе аз го слжих ама падат ми обороти и гасне и като видях цифрите различни са едни френдове казаха че не ставало
                  sigpic Алфа Ромео 156 1.8 ГИ T.S 98 г.by The Cleaner (Радко шарниро избивача , човека с големия чук!!!)
                  Фиат Пунто 1.1 6 спид Агу Ex.

И да не забравим да сложим бяла роза върху кубчето скраб което ще остане някой ден от алфати ни ...
                  Ramstein - Benzin
                  https://www.youtube.com/watch?v=SEGLhUZRZdY

Comment

Не бе аз го слжих ама падат ми обороти и гасне и като видях цифрите различни са едни френдове казаха че не ставало
                    Poчисти го и пробвай пак. Сигурно е дал фира. Иначе трябва да работи както 019.
                    Discover us on Facebook page - Maha LPS3000 DynoMachine

Comment

• Първоначално публикувано от delphi Покажи съобщение
                      .....
                      Радвамсе многа, че този форум е посещаван от начетени и интилигентни хора в твое лице, но по-някога се и забавлявам и се смея много, когато се зароди някои безмислен спор. Бъдете приятели.
                      Благодаря за изчеткването колега, но нямаше нужда!
                      Просто помогнах на колегата n_netov когото уважавам и го успокоих защото ми се видя притеснен човека...
                      Иначе и аз откровено се забавлявам понякога, особенно с бисери от този сорт:
                      Първоначално публикувано от Stranger65 Покажи съобщение
                      Ми дебита не се мери в килограми, нали?
                      А и самолетните двигатели са на друг принцип и с друго гориво в което има окислител
                      Хеле това за "специалното" гориво с окислител в него е много свежо
                      Иначе сме приятели, Вие защо си помислихте друго?
                      Ако все пак имате някакви въпроси колега delphi наистина може да ме попитате, а ако се притеснявате от членовете на клуб "Спамер" (според мен трябва да се казва "Спамер&Флутер") може и на лично!
                      Приятен ден!
                      Have A Nice Day
                      o/_______\o
                      (Оo=\°/=oO) Alfa Romeo 156 1,8TS '00 ГИ "Фобос"
                      []=о===о=[]

Comment

• Първоначално публикувано от ФЕРАРИСТ Покажи съобщение
                        Относно последния пост - снощи експериментирах точно с този дебитомер - оригинално беше на 156, 1.8, 2001 година, ЦФ3 мотора.....вървеше повече от прилично, да 3к км ми даде повече от приличен разход.....
                        Снощи го махам и слагам дебитомера с който взех 2.5 двигателя - същия сензор който ползва и двойката двигател - (HFM) F00C2G2030.....а оригинално ЦФ3 беше с сензора на снимката.....само ги смених.....
                        Ми смело мога да заявя че вървеше без никакви ядове, може би с една идея по добре се наемаше(макар че за това може и да си въобразявам, но със сигурност студения старт беше със сигурност по добър от уж оригиналния......Алфадиага даде сходни отчитания както на празен ход, така и при ръчка на трета до 6500 - 6600обм......тествах и двата сензора......
                        Не искам да насаждам изводите който си направих, просто казвам какво съм направил, кой както иска да си го обяснява и тълкува......
                        Само за протокола да съобща, че направих експеримент и карах и с 2-та въпросни дебитомера (читави) - 0281002309 и 0280218019. Та определено разлика според мен няма (в поведението на колата)...

Така, че дори и разликата в сензорите, аз лично разлика към по-лошо във вървежа и тн не усетих...
                        Last edited by digitalundgrd; d.m.y г., 23:27.
                        Ясно, че в тоя форум - слаб пияч, бияч, ебач и слаб шофьор няма, ма нема смисъл да се фалим..

FIAT Coupe 16VT
                        Alfa Romeo 156 SW 1.9 JTD

Comment

• Малка разлика в цените нали,колега!!!
                          По-новите са с 309.

Comment

• Да де ЦФ3 моторите (бензиновите) са с 309..като цената му е около 480лв от Бош...другия 019 е около 130лв...
                            Ясно, че в тоя форум - слаб пияч, бияч, ебач и слаб шофьор няма, ма нема смисъл да се фалим..

FIAT Coupe 16VT
                            Alfa Romeo 156 SW 1.9 JTD

Comment

• Аз отидох в Екстриим Тунинг и ми сложиха оригинал Бош за доста по-малко пари!!!!
                              Говорим за 309!

Comment

Ако е читав не би трябвало да има каквато и да е разлика, защото датчиците са еднакви. Аз смених моя стария профилактично, който беше именно 199 с 019 и няма разлика между двата нито във вървеж нито в разход. Ако нямаш, купи си сперй за чистене на дебитомери (мисля 10лв беше по нашите онлайн магазини) и го почисти и пак пробвай.
                                Alfa Romeo 159 SW, 1.9 JTDm
                                Alfa Romeo 156, 2.4 JTD
                                Ex: Alfa Romeo 159, 2.4 JTDm, Subaru Legacy 2.5i,
                                Alfa Romeo 156, 2.0TS

Comment

Working...
                                X