Известие

Collapse
No announcement yet.

Дебитомери

Collapse
This is a sticky topic.
X
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

За дебитомери, мога да посоча линка от подписа ми: www.axm-auto.com , има богат асортимент от дебитомери за италианките ни, на свястни цени, оригинални БОШ и италианска алтернатива!
    Като чукнеш оригиналния номер на "търсене" излиза и за всички модели за които пасва!
    ALFA 147 1.9JTD 16v -

Comment

имам такова питане моят дебитомер е Bosch 0 281 002 199 но по номер излиза на цена над 400 лв,а дебитомер с номер Bosch 0 280 218 019 излиза към 140 лв къде е разликата
      Аlfa Romeo 156 1.8 ГИ

Comment

Първоначално публикувано от didiod Покажи съобщение
        имам такова питане моят дебитомер е Bosch 0 281 002 199 но по номер излиза на цена над 400 лв,а дебитомер с номер Bosch 0 280 218 019 излиза към 140 лв къде е разликата
        Само в цената , в първия пост си пише , че сензора е един и същ . Купуваш 0 280 218 019 за 131 лв , слагаш го , и дерзайш .
        Last edited by Доко; d.m.y г., 13:29.

Comment

Здравейте Колеги,рядко пиша тук...повече чета ама сега да попитам...някой вече отработи ли го варианта с смяната на сензорите,че утре ще трябва да се занимавам с това нещо...и ако да да споделите
          Lancia Lybra SW 2.4 JTD 150hp

Comment

Никой не иска да си признае В крайна сметка вчера взех под ръка един 019 и един 309 и на един приятел в сервиза...моят го свалихме и успяхме да разглобим сензора...обаче новия на Бош е с много странна звезда и се оказа че нямаме нищо подходящо...и дотук-сега съм с нов ...309 номер (Бош дебитомер само че го взех през Ера доста по евтино).

Comment

Ако беше прочел внимателно темата в началото, щеше да видиш, че двата дебитомера са с еднакъв датчик...

Comment

Понеже много внимателно я прочетох...но все пак трябваше да бъда сигурен,затова питах някой дали вече го е проверил 100%,в крайна сметка явно не а и другото-от новия деботомер датчика ни беше почти невъзможно да го свалим без да си личи-затова се и отказах...

Comment

Първоначално публикувано от spe4elist Покажи съобщение
                  Проверих три от номерата, информацията се оказа вярна ... с едно много важно уточнение.
                  Пример: Купуваме си .... 019, че е много евтин, сваляме датчика много внимателно, щото е с винт ЗВЕЗДА ПЕТИЦА С ДУПКА (нарочно го подчертах, щото от една година търся такъв накрайник - няма!).
                  Ако датчика се сговни и отидем в бош сервиз да си търсим гаранцията, бъдете сигурни че ще се усетят и веднага ще я откажат!
                  Но пък си струва да се пробва при разлика в цената от 4-5 пъти...

Comment

Малко не съм те разбрал че си ги проверил...по скоро разбрах че търсиш още инструмент да ги разглобиш...сега вече е ясно всичко

Comment

То при тази ситуация на кой ли вече му трябва инструмент

Comment

Абе намери ли си такъв накрайник, четох че никаде нямало, аз пък тука където и да вляза, все има по 4-5-6 различни размера, и все се сещам че някой не може да си ги намери.....????
                        "Anybody that tells me a good car is one that is light with low power to weight ratio is an amateur" - Kazutoshi Mizuno-designer of Nissan GTR
                        F=M x A - Исак Нютон - amateur.....

Comment

Първоначално публикувано от pinko Покажи съобщение
                          След дълго проучване заедно с колегите от немския форум alfisti.net, а и след допитване до Bosch, вече имам абсолютно достоверна информация за дебитомерите на Бош.

В следните модели дебитомери Бош:

Bosch 0 280 217 531
                          Bosch 0 280 218 001
                          Bosch 0 280 218 004
                          Bosch 0 280 218 019
                          Bosch 0 280 218 045
                          Bosch 0 280 218 108
                          Bosch 0 281 002 182
                          Bosch 0 281 002 199
                          Bosch 0 281 002 207
                          Bosch 0 281 002 208
                          Bosch 0 281 002 308
                          Bosch 0 281 002 309

се вгражда един и същ сензор (HFM) F00C2G2030

Тоест - сензорите на изброените по-горе дебитомери са взаимозаменяеми, а много често и самите дебитомери. Просто понякога има разлика в диаметъра или формата на тръбата.

П.П. Вероятно има и още дебитомери с идентични сензори, но за тези съм 100% сигурен. Ако науча нещо ново, ще добавям.
                          Още един:
                          Bosch 0 281 002 180

Comment

днес се сдобих с дебитомер 0 280 218 019 с леко съдействие на колегата от варна на когото благодаря срещу сумата от 122 лева с отстъпката
                            Аlfa Romeo 156 1.8 ГИ

Comment

а я да запитам аз тези от Ебей пример:
                              http://cgi.ebay.co.uk/ALFA-ROMEO-AIR...1%7C240%3A1318

стават ли за нещо или не? Средната цена им е около 25 Паунда нови!
                              Jeep Grand Cherokee 3.1TDI
                              Bravo 1.9JTD 2000

Comment

Първоначално публикувано от rustson Покажи съобщение
                                а я да запитам аз тези от Ебей пример:
                                http://cgi.ebay.co.uk/ALFA-ROMEO-AIR...1%7C240%3A1318

стават ли за нещо или не? Средната цена им е около 25 Паунда нови!
                                Колега, тоя линк дето си постнал с дебитомер е ползван (REMOVED FROM A 156 1999 T PLATE 2.0 TWIN SPARK - втора употреба), по добре нов.
                                Last edited by Доко; d.m.y г., 17:49.

Comment

Working...
                                X