Известие

Collapse
No announcement yet.

Връзка м/у окт.ч. на бензина и компресията

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

Първоначално публикувано от V_G_Z
    ТС-а няма проблеми с бензина по принцип с читави свещи може да се кара и 92 ... ТС е по нечувствителен от другите двг на октановото число обаче стария ТС 8в... 16 клапановите са малко ташак в това отношение бтв има разлика и бензиностанциите .. аз карам само ЛУК
    Тук съм много съгласен с теб
    Аз и 92 съм слагал и не намирам разлика във вървенето, даже бих казал че по-добре пали с него, колкото и глупаво да звучи
    sigpic

Comment

Аз пък мога да ви кажа че моята кола харчи по- малко с 95 от Дунев отколкото със Супер 100 на ОМВ затова го редувам
      Fiat Idea 05" 1.9 Mjet N tuning
      Lancia Ypsilon 00" 1.2 Elefantino blu
      Piaggio Liberty 05" 50cc 2T

Alfa 33 1.7 16v SW-ex,Alfa 145 1.6 Boxer-ex,Alfa 146 TI-ex,Alfa 159 1.9 JTDm SW-ex

Comment

Първоначално публикувано от aav
        Ако си направил засичането при еднакви условия и с по-високо октонов бензин имаш по-голям разход - отговора е в аванса. Например Астрите имат един джъмпер който се сменя, ако решиш да промениш октана на бензина. При твойта алфа всичко е атоматично има един сензор който следи за детонации и той подсказва колко да е аванса.
        Че датчик за детонациите има, спор няма. Но я ми покажи на електрическата схема на Bosh-Motronic ML4.1 какъвто е твоят инжекцион, къде е този датчик???
        Alfa 33S16V Permanent 4

Comment

Първоначално публикувано от ALFA33S16V
          Първоначално публикувано от aav
          Ако си направил засичането при еднакви условия и с по-високо октонов бензин имаш по-голям разход - отговора е в аванса. Например Астрите имат един джъмпер който се сменя, ако решиш да промениш октана на бензина. При твойта алфа всичко е атоматично има един сензор който следи за детонации и той подсказва колко да е аванса.
          Че датчик за детонациите има, спор няма. Но я ми покажи на електрическата схема на Bosh-Motronic ML4.1 какъвто е твоят инжекцион, къде е този датчик???
          2 от 3те коли в подписа са с карбуратор а 3тата е с мотроник м1.7
          '93 ALFA ROMEO 155 2.0 TS
          '98 ALFA ROMEO 166 2.0 V6 TB

Comment

Working...
          X