Известие

Collapse
No announcement yet.

Обслужване в Гърция!!!

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Обслужване в Гърция!!!

Колеги, пускам тази тема с надеждата, че може дабъде полезна на някого!
    Преди време си бях наумил да ходя за обслужване на моето "ГрандеПунто" в съседска Гърция и ето, че този момент дойде - преди няколко часа се прибрах от гр.Серес намиращ се на 50км. след границата или на 250км. от гр.София

Пристигнахме към 12ч. на обяд...

Оставихме ключa, талона и сервизната книжка на колата при приемчика и се насочихме към шоурума където да изчакаме сервизирането.

Вътре попаднахме на някои добре познати модели...

И на някои не толкова познати...

След около час се оказа, че вече работят по колата ми и отидохме в сервизната час да гледаме.

Смяната на маслото...

Проверка налягането в гумите, паразитни шумове в спирачките, лагерите, главините и прочие, луфтове и хлабини по окачването...

Смяна на филтри и първо запалване с новото масло...

Проверка на светлините и безпроблемното функциониране на всички системи...

Проверка за грешки в компютъра...

Ходова част...

Спирачки...

Амотрисьори...

Газ-анализатор и катализатор...

Финал

Цената на услугата е точно 129 Евро с ДДС. Включва консумативи (масло "ШЕЛ" или "Селениа" по избор, маслен/въздушен/климатичен филтри) и труд, и може да се издаде фактура за разход на фирма, при нужда!
    Пътя до гр.Серес с нормално каране и умерен трафик отнема малко над 3 часа, а разстоянието, както вече казах, е грубо 250км. от гр.София - пътя е повече от перфектен, с малки забележки, но смятам незначителни
    Цялата процедура по обслужване трае средно 2 часа и на практика операцията "пътуване-обслужване-пътуване" може да се извърши в рамките на един работен ден
    Готов съм да отговоря на всякакви въпроси и да ви съдействам с каквото мога, при желание да осблужите и вашата кола в гр.Серес - качеството е гарантирано

П.П.
    Изказвам особено големи благодарности на Петко (KGB) без чиято помощ това обслужване сигурно нямаше да се осъществи, както и на адашчето (Киро - Alfamaniak) за приятната компания
    sigpic

Нужно ли е предварително записване ?
    Alfa Romeo EX 155 1.8SS,147jtd,156TS,156jtd,
    159 1.9 няколко. 2.4 няколко, Auto, ръчка - всичко
    NEW 159 2.0 JTDm Black TI

Comment

170 евро с горивото до там и обратно.
      Last edited by marian; d.m.y г., 08:00.
      0888515205

Comment

Да, нужно е предварително записване!
        Изпраща се и-мейл до сервиза с нужните за обслужване/ремонт части и в отговора се съдържа цена, време и т.н...
        sigpic

Comment

Кики, а защо ходиш до Серес за толкова елементарни и рутинни операции по колат, в София не могат ли да ти ги направят?
          sigpic
          === 75 1.8 T '86 ===
          === 156 SW 2.4 JTD '01 ===

If Rust Is Lighter Than Carbon Fibre, My 75 Is A Superleggera!

Comment

Първоначално публикувано от Dexer Покажи съобщение
            Кики, а защо ходиш до Серес за толкова елементарни и рутинни операции по колат, в София не могат ли да ти ги направят?
            Ми щот в Бг тези рутинни дейности са по скъпи и сложни за изпълнение.
            Предполагам
            1995 Alfa Romeo 145 1.6 Boxer - ex
            2000 Alfa Romeo 166 2.4 JTD 136cv - ex
            1995 Alfa Romeo 164 Q4 3.0 V6 24V 232cv

Comment

Заради прекрасното обслужване във фирмения сервиз предполагам.
              Ако ти е писано да се обесиш, няма да се удавиш
              AlfaRomeo 155 1.8 TS 129 к.с. 1995 г., AlfaRomeo 166 2.4 JTD 140 к.с. 2002 г. , Volvo S60 2.4D Sport 163 к.с. 2008 г. - EX;
              Opel Insignia ST 2.0 BiTurbo CDTI 194 к.с. 2014 г. (Алфа под прикритие)

Comment

а наистона има ли разлика в обслужването и по-добре ли работят ???
                Alfa Romeo 166 2.0 TS '00

Comment

Първоначално публикувано от R_O_K_O Покажи съобщение
                  а наистона има ли разлика в обслужването и по-добре ли работят ???
                  щом са му проверявали стоповете

ЕДИТ 666 мнения
                  Last edited by reptli; d.m.y г., 18:21.
                  Alfa Romeo 146TD '97 156 2.4 20v
                  sigpic

Comment

Нищо общо няма с тукашния сервиз - там в продължение на 2 часа по колата работят минимум двама души!
                    Тук минимум два часа никой не се завърта около колата....
                    sigpic

Comment

Колега, забеляза ли какви са цените на масло Selenia в сравнение с България (чисто ориентировъчно)?
                      145 1.6 Boxer - Alfetta GT - Sprint Veloce 16v - Lada 1500S - GTV 3.0 24v

www.ClassicCar-bg.com

Comment

Не съм обърнал внимание, колега - на мен ми сложиха "ШЕЛ" и не попитах изобщо за "Селениа"
                        sigpic

Comment

Първоначално публикувано от Speeder Покажи съобщение
                          Колега, забеляза ли какви са цените на масло Selenia в сравнение с България (чисто ориентировъчно)?
                          По скьпо е от тук.
                          0888515205

Comment

Отделно, че Селения в БГрия се внася от Турция...а в Гърция от Италия.

не че е менте, НО е различна. За това ако ви трябва масло от БГрия, Агип е най-добре.
                            sigpic
                            Най-бързата Българска Алфа на писта 147QVD, 159 2.4QVDm, Crosswagon Edition Nero, Aprilia SR 50 Tetsuya Harada Replica
                            " Marco Cavigioli champion IRC 2WD with Fiat Grande Punto DIESEL"
                            "Seat Leon TDI champion WTCC 2008"

Comment

Ей тва е.... НЕ мога да си представя как ще оставя на баща ми фиата в Ауто Италия и срещу 300лв. ще направят всички тези дейности за по малко от 2 часа и че няма и да откраднат 1-2 литра масло както правят.....

Направо ми се иска и аз да си купя кола и да я обслужа в Гърция :P
                              Alfa Romeo 147 1.6 TS 06' red Scarlet
                              exAlfa Romeo 156 2.5 V6 98' ...game over (((((
                              ex Legend 155 1.8 8v 95' SPORT MY.95 I am sexy and I know it...
                              ex Legend 155 2.0 8v 92' my Racing GLORY...
                              by RUBIG service

Comment

Working...
                              X