Известие

Collapse
No announcement yet.

Колко дълги са болтовете за капака на клапаните и къде опират?

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

Първоначално публикувано от Ilko Ivanov Покажи съобщение
    При нова и качествена гарнитура няма нужда от силикон и много стягане.
    Ако си отварял капака и не сменяш гарнитурата тогава вече си трябва силиконче.
    Аз 3 пъти съм го смъквал. Само почиствам после хубаво леглото на гарнитурата и няма проблем.
    Discover us on Facebook page - Maha LPS3000 DynoMachine

Comment

Та ти не и оставяш време да се спече.Ако за 5000км. я отвориш три пъти...
      Имах предвид при смяна на агренаж я сменяш и на следващата смяна мажеш със силикон.Примерно....
      Sprint-ex./155 2.0 16v. x2-ex./145QV-еx./156 2.0-ex./ GTV2.0 -ex./166 2.0-ех./147jtd-ex./156SW 2.4jtd-ex./146jtd-ex.
      Alfa 147jtd/Alfa 147 Selespeed

Comment

Първоначално публикувано от oem Покажи съобщение
        Най-вероятно в гарнитурата е проблема. Аз на моята не съм мазал с нищо. Стегнах болтовете на 6Нм колкото ги дават. А това е нищо. С отверка може да се стегне повече по принцип. Трябва да се почисти хубаво главата и капака и да се сложи нова гарнитура. И лекичко се стяга, че резбите се късат много лесно.

EDIT: При капака на клапаните не важи правилото за стягане на както при главата. Там гарнитурата е гумена и е дебела и като сепритегне така колкото е нужно тя си се смачква и уплътнява на всякъде.
        Ако избива наистина много по-добре да си прегледаш одушниците. Да не прави голямо налягане горе? Пртавил съм една алфа 1.4 на която имаше само 3 здрави резби. Демек само 3 болта на капака стягат. И не е текла никога.
        При това положение, когато има само 3 здрави болта има ли вариант да се направи нещо с четвъртия болт или само силикон му е майката? В случай че тече имам предвид...

Comment

Първоначално публикувано от kkkrisss Покажи съобщение
          При това положение, когато има само 3 здрави болта има ли вариант да се направи нещо с четвъртия болт или само силикон му е майката? В случай че тече имам предвид...
          Е те са общо 8 болта.

Има да. Разпробиват се отворите и се набиват резбови втулки и си стягаш новите болтове вече.

Comment

Е те са общо 8 болта.

Има да. Разпробиват се отворите и се набиват резбови втулки и си стягаш новите болтове вече.
            Ама за тази процедура предполагам, че трябва да се свали всичко...глава и тн...???

Comment

Първоначално публикувано от Mury Покажи съобщение
              А спазваш ли местата на болтовете,защото всичките не са еднаква дължина
              а така ново 20 е разбира се не си ремонтирам сам колата само недоволствам после
              sigpic
              156 Facelift 1.9JTD16V 159 1.9JTDm16V 166 2.0TS(eх) Fiat Fiorino 1.3JTD
              "Странно нещо е животът - днес караш с 200, утре те возят с 20"

Comment

Ама за тази процедура предполагам, че трябва да се свали всичко...глава и тн...???
                Може и на място с нужните инструменти. Има да с епродават комплекти инструменти и втулки. Всичко нужно за да си ги направиш сам. Пробива се отвор, прави се резба, с едно лепило се лепи втулката и се навива в отвора на главата. После болта се завива във втулката.

Comment

Може и на място с нужните инструменти. Има да с епродават комплекти инструменти и втулки. Всичко нужно за да си ги направиш сам. Пробива се отвор, прави се резба, с едно лепило се лепи втулката и се навива в отвора на главата. После болта се завива във втулката.
                  Самото пробиване е проблема, защото бургията бяга в алуминия и на ръка пробиване ми се струва доста рисково...може и аз нещо да не разбирам де...

Comment

Самото пробиване е проблема, защото бургията бяга в алуминия и на ръка пробиване ми се струва доста рисково...може и аз нещо да не разбирам де...
                    Ти не правиш нова дупка. И то не се прави с обикновената дрелка и бургия. С реверсивна бормашина. С обратно свредло. Пъха се до долу завърташ и тя има стойка с един винт от който се издърпва на горе плавно.

Comment

Ти не правиш нова дупка. И то не се прави с обикновената дрелка и бургия. С реверсивна бормашина. С обратно свредло. Пъха се до долу завърташ и тя има стойка с един винт от който се издърпва на горе плавно.
                      Това предполагам, че е варианта ако имаш проблем с резбата в дупката. А ако имаме вариант, при който е скъсан болта и част от него е в дупката как се процедира?
                      Предполагам все пак, че трябва да се разпробие...и чак тогава да се действа по начина, който ти описваш....с втулка и реверсивна бормашина???
                      Съжалявам за досадните въпроси, но съм лаик, а искам да разбера как точно се процедира при таква ситуация...
                      Благодаря ти предварително...

Comment

Това предполагам, че е варианта ако имаш проблем с резбата в дупката. А ако имаме вариант, при който е скъсан болта и част от него е в дупката как се процедира?
                        Предполагам все пак, че трябва да се разпробие...и чак тогава да се действа по начина, който ти описваш....с втулка и реверсивна бормашина???
                        Съжалявам за досадните въпроси, но съм лаик, а искам да разбера как точно се процедира при таква ситуация...
                        Благодаря ти предварително...
                        Има специални инструменти с които може да се изкара такъв болт но не мога да ти кажа от къде се купуват. По принцип с тях се пробива дъпка в болта и се навива обратна резна във самия болт като по този начин се отвива парчето останало в отвора счупено. Но тъй като е скъпичък и трудно се намира такъв инструмент пробива се със 6 мм свредло отвора и махат се останките от болта после много внимателно се пробива с 7,1 (толкова мисля беше за резба 8мм) и се навива нова по голяма резба.
                        Ако болта стърчи нагоре може да се пробва заваряне на гайка на болта но заварката трябва да се направи на аргон и много да се внимава да не се стопи него по главата или да не се напръска.
                        156 1,8 ТS 99
                        Nissan Murano 2005

Comment

Първоначално публикувано от Novachev Покажи съобщение
                          Има специални инструменти с които може да се изкара такъв болт но не мога да ти кажа от къде се купуват. По принцип с тях се пробива дъпка в болта и се навива обратна резна във самия болт като по този начин се отвива парчето останало в отвора счупено. Но тъй като е скъпичък и трудно се намира такъв инструмент....
                          В почти всеки магазин за инструменти има го има този инструмент и не е много скъп , за останалото си прав .
                          За София примерно може да се провери в магазините на Метамикс на Пиротска , там съм сигурен че имат .
                          Някои хора трябва да имат не акт за раждане, а писмено извинение от производителя на контрацептиви.乁໒( ͒ ⌂ ͒ )७ㄏ
                          Българите ще излязат масово на протест, чак когато спрат Замунда
                          Една тема във форума се счита за успешна, ако до седмия коментар не се заговори за плюскане и пукница !

Comment

Благодаря,
                            мисля, че вече съм наясно кога какво и как.

Comment

Working...
                            X