Първоначално публикувано от Ilko Ivanov
Покажи съобщение
Известие
Collapse
No announcement yet.
Колко дълги са болтовете за капака на клапаните и къде опират?
Collapse
X
-
Discover us on Facebook page - Maha LPS3000 DynoMachine
-
Та ти не и оставяш време да се спече.Ако за 5000км. я отвориш три пъти...
Имах предвид при смяна на агренаж я сменяш и на следващата смяна мажеш със силикон.Примерно....Sprint-ex./155 2.0 16v. x2-ex./145QV-еx./156 2.0-ex./ GTV2.0 -ex./166 2.0-ех./147jtd-ex./156SW 2.4jtd-ex./146jtd-ex.
Alfa 147jtd/Alfa 147 Selespeed
Comment
-
Първоначално публикувано от oem Покажи съобщениеНай-вероятно в гарнитурата е проблема. Аз на моята не съм мазал с нищо. Стегнах болтовете на 6Нм колкото ги дават. А това е нищо. С отверка може да се стегне повече по принцип. Трябва да се почисти хубаво главата и капака и да се сложи нова гарнитура. И лекичко се стяга, че резбите се късат много лесно.
EDIT: При капака на клапаните не важи правилото за стягане на както при главата. Там гарнитурата е гумена и е дебела и като сепритегне така колкото е нужно тя си се смачква и уплътнява на всякъде.
Ако избива наистина много по-добре да си прегледаш одушниците. Да не прави голямо налягане горе? Пртавил съм една алфа 1.4 на която имаше само 3 здрави резби. Демек само 3 болта на капака стягат. И не е текла никога.
Comment
-
Първоначално публикувано от kkkrisss Покажи съобщениеПри това положение, когато има само 3 здрави болта има ли вариант да се направи нещо с четвъртия болт или само силикон му е майката? В случай че тече имам предвид...
Има да. Разпробиват се отворите и се набиват резбови втулки и си стягаш новите болтове вече.Discover us on Facebook page - Maha LPS3000 DynoMachine
Comment
-
Първоначално публикувано от oem Покажи съобщениеЕ те са общо 8 болта.
Има да. Разпробиват се отворите и се набиват резбови втулки и си стягаш новите болтове вече.
Comment
-
Първоначално публикувано от Mury Покажи съобщениеА спазваш ли местата на болтовете,защото всичките не са еднаква дължинае разбира се не си ремонтирам сам колата само недоволствам после
sigpic
156 Facelift 1.9JTD16V 159 1.9JTDm16V 166 2.0TS(eх) Fiat Fiorino 1.3JTD
"Странно нещо е животът - днес караш с 200, утре те возят с 20"
Comment
-
Първоначално публикувано от kkkrisss Покажи съобщениеАма за тази процедура предполагам, че трябва да се свали всичко...глава и тн...???Discover us on Facebook page - Maha LPS3000 DynoMachine
Comment
-
Първоначално публикувано от oem Покажи съобщениеМоже и на място с нужните инструменти. Има да с епродават комплекти инструменти и втулки. Всичко нужно за да си ги направиш сам. Пробива се отвор, прави се резба, с едно лепило се лепи втулката и се навива в отвора на главата. После болта се завива във втулката.
Comment
-
Първоначално публикувано от kkkrisss Покажи съобщениеСамото пробиване е проблема, защото бургията бяга в алуминия и на ръка пробиване ми се струва доста рисково...може и аз нещо да не разбирам де...Discover us on Facebook page - Maha LPS3000 DynoMachine
Comment
-
Първоначално публикувано от oem Покажи съобщениеТи не правиш нова дупка. И то не се прави с обикновената дрелка и бургия. С реверсивна бормашина. С обратно свредло. Пъха се до долу завърташ и тя има стойка с един винт от който се издърпва на горе плавно.
Предполагам все пак, че трябва да се разпробие...и чак тогава да се действа по начина, който ти описваш....с втулка и реверсивна бормашина???
Съжалявам за досадните въпроси, но съм лаик, а искам да разбера как точно се процедира при таква ситуация...
Благодаря ти предварително...
Comment
-
Първоначално публикувано от kkkrisss Покажи съобщениеТова предполагам, че е варианта ако имаш проблем с резбата в дупката. А ако имаме вариант, при който е скъсан болта и част от него е в дупката как се процедира?
Предполагам все пак, че трябва да се разпробие...и чак тогава да се действа по начина, който ти описваш....с втулка и реверсивна бормашина???
Съжалявам за досадните въпроси, но съм лаик, а искам да разбера как точно се процедира при таква ситуация...
Благодаря ти предварително...
Ако болта стърчи нагоре може да се пробва заваряне на гайка на болта но заварката трябва да се направи на аргон и много да се внимава да не се стопи него по главата или да не се напръска.156 1,8 ТS 99
Nissan Murano 2005
Comment
-
Първоначално публикувано от Novachev Покажи съобщениеИма специални инструменти с които може да се изкара такъв болт но не мога да ти кажа от къде се купуват. По принцип с тях се пробива дъпка в болта и се навива обратна резна във самия болт като по този начин се отвива парчето останало в отвора счупено. Но тъй като е скъпичък и трудно се намира такъв инструмент....
За София примерно може да се провери в магазините на Метамикс на Пиротска , там съм сигурен че имат .Някои хора трябва да имат не акт за раждане, а писмено извинение от производителя на контрацептиви.乁໒( ͒ ⌂ ͒ )७ㄏ
Българите ще излязат масово на протест, чак когато спрат Замунда
Една тема във форума се счита за успешна, ако до седмия коментар не се заговори за плюскане и пукница !
Comment
Comment