Известие

Collapse
No announcement yet.

JTD - висок разход

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

Първоначално публикувано от trustworthy Покажи съобщение
    Моето градско е 8-9/100. Някои казват, че е много, но имам приятели с комънрейли на други марки и при тях не е много по-различно. Единствено един авер с голф 3 тди, 90 коня постига по-добри резултати, но тая кола и по книжка си я дават да гори по-малко.
    Аз 9.5/100 съм имал само веднъж, когато беше 5-10 градуса под нулата и термостатът ми беше за смяна, макар че тогава не го знаех още. катализатор не съм махал, нямам оплаквания по отношение на вървежа, не записва трагични грешки ЕКУ-то.
    Все пак си мисля, че 9.5/100 все още е височък, предвид факта, че е доста топло все още
    Аз пък, под 10 Убий мъ немога да я сваля.... :P
    (с изключение че трябва да сменям термостата.... амааа смятам че пак под 10 нема да стане... ама то проблема не е в колата... )
    http://luchi.bg/ Парапети

Comment

Първоначално публикувано от DiabL0 Покажи съобщение
      Аз пък, под 10 Убий мъ немога да я сваля.... :P
      (с изключение че трябва да сменям термостата.... амааа смятам че пак под 10 нема да стане... ама то проблема не е в колата... )
      От възрастта е Смени термостата! Ше ти падне с 0.2-0.3/100 някъде
      _______
      146 JTD - ex
      Renault Megane II 1.5 dci - ex

Nissan Qashkai 2.0 CVT - current

Comment

с доста повече трябва да падне..... че ще я засилвам у некое дере !!

Последното засичане извънградско:
        Варна - (почти) Плевен - Варна и Маааалко градско(не повече от 50 км) - 50 кила !?!? Пфф
        ама стрелката на температурата едвам стигаше 1-вата черта (дефакто втората де)
        а бе с една дума МНОГО НАФТА ЗАМИНА.... !!
        а повече от 140-50 не съм карал ?!

Comment

Първоначално публикувано от myato Покажи съобщение
          Vehicle Speed Sensor - грешка "сенсор отчитане скорост".Ако освен скорост отчита некоректно и изминатото разстояние,то вероятно изчисленията,които правиш също са некоректни.Засечи разхода на път,който предварително знаеш с каква дължина е.Ако пак излиза висок,ще се мисли пак за причината.
          Първоначално публикувано от G.Konzolev Покажи съобщение
          Ами в града няма как да определя с точност разстоянието, но съм я засичал от ПЛД до СЗ, това са 102км по магистралата и си ги отчита точно толкова.
          Колега, не става ясно тоя разход бордкомпютъра ли ти го дава или наистина е толкова. Колегата имаше предвид, че може бордкомпютъра да показва грешни стойности заради тоя датчик. Налей догоре, засечи 200 км по километража, пак налей догоре и виж колко си изхарчил.
          Alfa Romeo 166 2.4 JTD
          Блог за работа и кариера

sigpic

Comment

Не, аз нямам борд комп. колега.
            Засечката е по метода пълнене до горе, докато прелее.
            Засичах я на 100, 200 и 300км - 10.5/100

Comment

ОК, тогава провери дебитомера.
              Alfa Romeo 166 2.4 JTD
              Блог за работа и кариера

sigpic

Comment

Не е и от него, смених го с чисто нов

Comment

Marea-та (1.9 JTD 105hp 00') ми съм я засичал няколко пъти и разхода е 4.3-4.5л. на 100км извънградско и около 5.5-6л / 100 само градско. Не мога да се сетя какъв ти е проблема
                  Alfa Romeo 156 1.8 TS 98' + FIAT Marea Weekend 1.9JTD 00' + FIAT Tipo 1.9TD 93'

Comment

Първоначално публикувано от DiabL0 Покажи съобщение
                    с доста повече трябва да падне..... че ще я засилвам у некое дере !!

Последното засичане извънградско:
                    Варна - (почти) Плевен - Варна и Маааалко градско(не повече от 50 км) - 50 кила !?!? Пфф
                    ама стрелката на температурата едвам стигаше 1-вата черта (дефакто втората де)
                    а бе с една дума МНОГО НАФТА ЗАМИНА.... !!
                    а повече от 140-50 не съм карал ?!
                    Ами Варна - Плевен - Варна + 50км градско си навъртял ~700км. При тая скорост да ти гори ~7/100 ==> ~49 литра. Незнам от какво се учудваш
                    Alfa Romeo 156 1.8 TS 98' + FIAT Marea Weekend 1.9JTD 00' + FIAT Tipo 1.9TD 93'

Comment

тц !!
                      Варна- Плевем не е 320 километра !!

Вече непомня колко минах, ама някъде.... под 500 !! (казах преди плевен около 40-50 километра!)

В прочем аз си реших проблема !
                      Смених термостата ииии О чудо !
                      по късно ще пуна снимки с разход-а

Comment

myato : във Варна живя ! Не се сещам да имам нещо общо!

Решението при мен е Термостат !!!!

А разхода от снимката която прилагам е следствие на няколко Много важни фактора:
                        1 нафта Еко кинитрон
                        2 добавка Лики Моли
                        3 Термостат (естествено)
                        4 скорост 100 - 140

и това е с Пълен багажник( 4 големи сака и малко буркании и други мизерии(как го затворих НЕЗНАМ)
                        4 човека (бащата 120 кила) и Куче
                        и аз съм изумен от разхода, но ФАКТ
                        не съм го засичал с точност, нооо и не ми трябва ... разликата е ОГРОМНА !
                        ( стрелката седи една идея по-доло като е наравно колата, ако е толкова от значение)

п.п. колата е с чип
                        Attached Files
                        Last edited by DiabL0; d.m.y г., 12:44.

Comment

пропуснах да отбележа, че след смяната на термостата, стрелката достигне ли 90 градуса ТАМ ОСТАВА при всякакви обстоятелства !! Няма надоло, няма нагоре, няма поинерция .... а беее... няма мърдане... кви ли не тестове му направих за почти 3 000 километра само по празниците из България !

А за градско разход немога да дам... щото е много голям... ама там вече проблема е в Задкормилното устроиство.... (много зле). То не, че извъградско не е същото, но просто си дадох за цел като се прибирам да направя малко икономия....
                          Иначе извънградско имам рекорд - разход над 12/100 да не ви обяснявам с каква скорост

Comment

Първоначално публикувано от didod
                            Има ли развитие по случая?
                            Май е за ключ
                            Колегата смени термостата и нещата си дойдоха на място
                            sigpic

Comment

Нищо подобно, просто ми превзехте темата.
                              Термостата, че е сменен, сменен е, но пак си гори като ламята спаска.
                              Сравнявах данните от Виса с читаво JTD и са същите.
                              Пак я гледах за течове няма такива.
                              Ходих и в един хвален сервиз, само установиха, че съединителя ми е за смяна.

Comment

Първоначално публикувано от G.Konzolev Покажи съобщение
                                Нищо подобно, просто ми превзехте темата.
                                Термостата, че е сменен, сменен е, но пак си гори като ламята спаска.
                                Сравнявах данните от Виса с читаво JTD и са същите.
                                Пак я гледах за течове няма такива.
                                Ходих и в един хвален сервиз, само установиха, че съединителя ми е за смяна.
                                Ако той превърта може и от това да е висок разхода ти но това ще се усеща доста при карането на високи предваки. А ти все пак мерил ли компресия на колата.
                                156 1,8 ТS 99
                                Nissan Murano 2005

Comment

Working...
                                X