Известие

Collapse
No announcement yet.

Голям проблем

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Голям проблем

голям проблем.неска ходих да ми сменят резистора обаче като вкарахме буксите и перката се пусна без да съм дал на контакт и не спира след 5 мин махнах едното кабелче и спря.оказа се датчика бил термодвоика и се оказа че цялата инсталация била преправяна заради климатика защото при мене го няма.махнах кабелчетата от резистора и си карах само със 2-ра степен.Но се оказа че и втора степен не се пуска за малко да замине мотора на кино а пък преди се пускаше.кабелчето е на датчика мислих че не са го сложили като проверяваха.има 2 релета които са маи за степените щото като пусна резистора перката се върти като махна едното реле независимо кое перката спира и незнам сега какво да правя оня ми говори за някаква 3 цифрена сума викам ти нормален ли си.Ако някои може да помогне ще съм благодарен.155,1.7

Намери някой грамотен елтехник да ти преправи схемата за да се управлява от датчика през едно реле ключ.
    Alfa Romeo 1.9 JTD 00 sigpic

Comment

какъв точно е датчика. може да се направи само на една степен.
      точка

Comment

смених днес датчика на радиатора с друга термодвоика рещих да го направя на 92 да включва направо 2 степен.И стана,явно предния датчик е сдал багажа съвсем като го свалихме се оказа че е същия като новия.Само ми е интересно че включва в средата на нулата от 90 не е ли малко късно предния и тои там включваше или просто така трябва да е

Comment

не четеш. ако датчика ти е от тези с 2 крачета нама как да ти тръгнат 2 степени. слагам една снимка на този който е с 3 крачета за коли с 2 степени
          Attached Files
          Alfa Romeo 155 2,5 TD 12.1994 recicled
          Alfa Romeo 156 2,4 JTD SW 04.2003 EX
          Peugeot 508 RXH 02.2013

Comment

Моя е обикновен с 2 крачета термодвоика затова нямам 2 степени.Преправена е инсталацията заради климатика защото го няма и явно са сложили термодвоика за да включва направо 2 ст. на по ниски градуси.И просто датчика си е заминал и затова съм нямал никаква скорост.Сега на 92 направо блъска 2ст.Иначе знам че трябва да е термотроика ама много пари ми трябваха да преправя цялата инсталация и затова се отказах.Иначе сега включва на средата на нулата от 90 там ли 92 и нормално ли е

Comment

ами нормално ми се вижда,но таблото много много не го гледай. на самия датчик има две цифри- примерно 92-87. това означава че включва на 92градуса и когато охлади до 87 спира. виж на твоя какво пише. продават се и с различни температури така че може да си сложиш какъвто си искаш.

ПП. с два вентилатора ли ти е охлаждането.
              точка

Comment

Първоначално публикувано от kavalista Покажи съобщение
                Моя е обикновен с 2 крачета термодвоика затова нямам 2 степени.Преправена е инсталацията заради климатика защото го няма и явно са сложили термодвоика за да включва направо 2 ст. на по ниски градуси.И просто датчика си е заминал и затова съм нямал никаква скорост.Сега на 92 направо блъска 2ст.Иначе знам че трябва да е термотроика ама много пари ми трябваха да преправя цялата инсталация и затова се отказах.Иначе сега включва на средата на нулата от 90 там ли 92 и нормално ли е
                Нормално е да включва между 90 и 92 градуса. Довечера ще погледна схемите защото ми се вижда странно хем да имаш 2 релета хем да нямаш 2 скорости. А иначе евентуално преправяне се изразява само в пускане на още 2 - 3 кабела.
                Alfa Romeo 155 2,5 TD 12.1994 recicled
                Alfa Romeo 156 2,4 JTD SW 04.2003 EX
                Peugeot 508 RXH 02.2013

Comment

С 1 вентилатор съм ама бая е преправено има пускано допълнителни жици,отрязани кабели,изолирани а ве направо някои си е правил опити.И на моя пише 92-87 то този е стандартния

Comment

Колегата,по горе ти каза да си намериш кадърен електротехник.Схемите с една и две степени са елементарни,но с включени допълнителни релета,вариантите стават много и много е важно,кой мърльо е работил там и как ги е свързал.За това си намери един кадърен човек,да изреже всичко и за половин час да направи всичко на ново!Успех!
                    На където и да се въртиш, задника ти пак ще е отзад!
                    Интелектуален кръг БКАР.sigpic Няма тема, която да не превърнем в плюскане и пукница.

Comment

трябват ми схемите за да ги дам на някои които разбира.пък тука тия разбирачи дето ходих ми говорят за някакви трицифрени суми и колата трябвало да стои няколко дена.ако може някои да ми препоръчате от пловдив

Comment

на един ел.техник , не му трябва схема,за да я направи.Ако толкова ти трябва схема,обади ми се на ЛС и ще ти я направя.Елемнтарна е!
                        На където и да се въртиш, задника ти пак ще е отзад!
                        Интелектуален кръг БКАР.sigpic Няма тема, която да не превърнем в плюскане и пукница.

Comment

мда, за това схема не ти трябва. то може и без реле изобщо щом си само с 1 вентилатор. даже по-добре щото е само с 1 кабел и няма какво да му се повреди и може принудително да си го пускаш ако се скапе термо контакта.
                          точка

Comment

За сега го направех само на 92 градуса да пуска направо 2 ст.И мисля така да го оставя.Че предния път от много играчка и 2 степени ми изчезнаха и щеше да стане весело.Сега пуска 2 ст.някаде около средата на нулата от 90 и дано да нямам проблеми така ако го оставя.

Comment

Working...
                            X