Известие

Collapse
No announcement yet.

Ударих джакпота...

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Ударих джакпота...

Вчера ми светнаха ABS,VDC,ASR и EBD.Днес отидох във Вантотрейд.Там след щателна проверка ми обясниха,че се е скапало някакво силово реле,което било вградено във блока за управление/ЕКУ/.Проблема е,че блока бил капсулован и нямало оправяне т.е. трябва да се смени.Направиха справка за нов - 2900лв. Честито на печелившия!!!Хората даже ми разпечатаха частта от еPER,за да знам какво да търся.Ето адреса в ePER: Alfa Romeo \ 156 \ X1 156 M.Y.2002 BZ/DS (2001-2005) \ 331 BRAKES \ 33105/00 HYDRAULIC BRAKE CONTROL WITH ANTISKID V1 ,V2 ,V3 ,V4 ,V11 ,V12
    На връщане минах през Александър Ауто,просто за справка...цената беше същата.Това е накратко.За нова част е излишно да се говори.Знам,че поддръжката на Алфата не е евтина и нямам нищо против,но цена като тази е нереална.Остава варианта с втора употреба.Мисля си и друго...дали няма някой кадърен пич,който поправя такива "непоправими" дефекти.Ако хората във Вантотрейд са прави,заради едно скапано реле,което струва сигурно 20 лв.,трябва да се изръся един куп пари.Затова и се обръщам към форума за помощ.
    Alfa Romeo 156 1.8 TS '2003
    Alfa Romeo 159 1.9 JTDm '2008

колега имам такъв блок за продажба
    на много прилична цена
    0889217818

Comment

Първоначално публикувано от KLM Покажи съобщение
      Вчера ми светнаха ABS,VDC,ASR и EBD.Днес отидох във Вантотрейд.Там след щателна проверка ми обясниха,че се е скапало някакво силово реле,което било вградено във блока за управление/ЕКУ/.Проблема е,че блока бил капсулован и нямало оправяне т.е. трябва да се смени.Направиха справка за нов - 2900лв..Знам,че поддръжката на Алфата не е евтина и нямам нищо против,но цена като тази е нереална.
      Как ще е нереална бе. Баси, то без пари бе. Ташак. Само 2900 лева. На Тойота Авенсис 2004 г. същия тоя блок ABS/ESP/ASR/EBD струва 6500 лв.

На Холцваген Поло/Голф е 4300 лв.

Интересно що Алфовия е толкоз евтин

П.П. Не ми се вярва да може да се оправи даже и от кадърен жичкаджия. Вътре се скапват едни силови вериги, които задвижват едни мънички хидравлични клапани.
      Volvo XC90 D5 '06
      Alfa Romeo Spider 2.0 '90
      Lancia Ypsilon 1.2 '00

ex Alfa Romeo 156 1.9 JTD SW Distinctive '02
      ex Jeep Grand Cherokee 3.1 TD Limited '00
      ex Alfa Romeo 166 2.4 JTD Q2 '99

Comment

Първоначално публикувано от pinko Покажи съобщение
        Как ще е нереална бе. Баси, то без пари бе. Ташак. Само 2900 лева. На Тойота Авенсис 2004 г. същия тоя блок ABS/ESP/ASR/EBD струва 6500 лв.

На Холцваген Поло/Голф е 4300 лв.

Интересно що Алфовия е толкоз евтин
        E сега вече като знам каква евтиния е блока на Алфата ,още утре ще хукна към магазина

Comment

Вчера ми светнаха ABS,VDC,ASR и EBD.Днес отидох във Вантотрейд.Там след щателна проверка ми обясниха,че се е скапало някакво силово реле,което било вградено във блока за управление/ЕКУ/.Проблема е,че блока бил капсулован и нямало оправяне т.е. трябва да се смени.Направиха справка за нов - 2900лв. Честито на печелившия!!!Хората даже ми разпечатаха частта от еPER,за да знам какво да търся.Ето адреса в ePER: Alfa Romeo \ 156 \ X1 156 M.Y.2002 BZ/DS (2001-2005) \ 331 BRAKES \ 33105/00 HYDRAULIC BRAKE CONTROL WITH ANTISKID V1 ,V2 ,V3 ,V4 ,V11 ,V12
          На връщане минах през Александър Ауто,просто за справка...цената беше същата.Това е накратко.За нова част е излишно да се говори.Знам,че поддръжката на Алфата не е евтина и нямам нищо против,но цена като тази е нереална.Остава варианта с втора употреба.Мисля си и друго...дали няма някой кадърен пич,който поправя такива "непоправими" дефекти.Ако хората във Вантотрейд са прави,заради едно скапано реле,което струва сигурно 20 лв.,трябва да се изръся един куп пари.Затова и се обръщам към форума за помощ.
          имам такъв блок 0877777725,0888144020

Comment

Колега, преди да купуваш скъпи части пробвай с нов акумулатор. Или поне вземи от някого читав акумулатор на заем и виж дали колата ще се държи по същия начин.

Comment

И на мен не ми се вярва, тоя блок да изгори току така...
              sigpic Alfasud/156 1.8ex
              156 2.4 JTD/156 2.5 Q-system/Uno 1.3Turbo i.e-again/Yamaha R6

Comment

Ще проверя...дано да сте прави.

Comment

И само като идея- блока на ABS вероятно е БОШ. Стигне ли се недай боже до купуване, може да се потърси и в магазин за Бош продукти.
                  Alfa Romeo 164 SUPER T. Spark /Base '95/ - gone for parts;
                  Lancia Kappa JTD '98 -

Comment

Първоначално публикувано от didod Покажи съобщение
                    И само като идея- блока на ABS вероятно е БОШ. Стигне ли се недай боже до купуване, може да се потърси и в магазин за Бош продукти.
                    да, ама не може, най-вече щото бош не го продават
                    Не о хлѣбѣ единѣмъ живъ будетъ человѣкъ

Comment

Първоначално публикувано от търтей Покажи съобщение
                      да, ама не може, най-вече щото бош не го продават
                      Е, това не съм го знаел. Благодаря за инфото.
                      Alfa Romeo 164 SUPER T. Spark /Base '95/ - gone for parts;
                      Lancia Kappa JTD '98 -

Comment

На мен ми изписа веднъж всичките тия грешки на АБС, ВДЦ и т.н., но това беше защото аку-то ми умиргаше. След смяната не е имало никакъв проблем, ама не вярвам Ванто да не са ти видели акумулатора. Все пак не е гаражно сервизче.
                        2014: Deutschland über alles

Comment

Така като чета и си мисля че тея централи гърмят като пуканки да ама не Проблема най-вероятно е много елементарен и ако всеки път заради такава грешка сменях управляващия блок на абс-а щех да отворя вносител на тия блокове Специялиста който ти е гледал колата дали знае какво означава тая грешка щото аз се съмнявам

Последно преди два дена дойде при мен кола от Ванто "за нова централа на абс-а" - при мен проблема беше отстранен за 120лв и определено централата нямаше никаква вина
                          Last edited by Bobo; d.m.y г., 00:06.
                          0888 232 484 - Бобо Extreme Service
                          sigpic
                          Alfa 145 QV Turbo VS Alfa GTV 3.2 24V 04'
                          Alfa 156 05' 1.9 16V M-JET, Fiat Brava 1.9 JTD , Алфа 164 Super, Alfa 147 JTD малкото GTA, Alfa 155 2.0 16v Super

Comment

Още утре ще я докарам при теб за диагностика на проблема.Дай боже да излезеш прав!

Comment

Няма такова нещо, ако е изгоряло реле да не може да се смени.
                              Същото като диагноза само за ЕКУ на АБС, смених "несменяемото" реле срещу 2.8лв с ДДС-то за чарка, друго за работа.
                              A20DTH ЖТД ама не баш
                              1NZ−FXE ; 182A8.000 Брава
                              Х... 330XD, Мултипла, Мареа, Либра, Пунто; 166; Брава; 146; Тема; 145; Типо; Панда

Comment

Working...
                              X