Може ли някой да ми каже използвал ли е в моторното масло на двигателя на Алфа-та си добавка на фирма "Liqui Moly" с наименование на добавката - Visko stabil? Добра ли е тази добавка и въобще вредни ли са за двигателя добавките за масла по принцип? Чувам различни мнения по въпроса и не мога да реша. Аз лично карам алфата си със Селения 10W40. На опаковката на добавката пише, че е съвместима с всички видове масла - минерални и синтетични. Обаче се опасявам да не съсипя двигателя слагайки добавки в маслото, пък били те и от Лики Моли. Споделете с мен опита си в тази област
Известие
Collapse
No announcement yet.
добавка за моторно масло
Collapse
X
-
И аз мисля ,че няма смисал от добавки ,само излишни пари ,и то за нищо.Едно качествено масло няма нужда от такива добавки.
Само внимвай от каде си зимаш масло ,защото един приател си взе някакво менте на BP ,и след 100 км маслото се пресече,и двигатела отиде на кино.
Comment
-
и аз реших да не слагам добавка
Маслото, което ползвам за алфата е Селения 10W40 червената кутия с емблемата на Алфа Ромео върху нея. Доколкото ми обясниха първия път, това масло било специална формула за Алфа Ромео. Не знам дали това е така, но от него слагам и го сменям всяка година независимо от пробега на колата ми. Селения Голд е по-евтино, но не знам какви са качествата му в сравнение с моето. Някой знае ли дали е хубаво маслото Селения Рейсинг 10W60? В черна метална кутия е. Скъпичко е, но ако е върхомно маслбото, човек си струва да го купи. Кои от всички видове масла на Селения са най-добри за Алфа Ромео според вас?
Comment
-
I az kkaram s sushtoto maslo ne sam mnogo dovolen ot nego no za sega e tova ne mi se riskuva s drugo
az karam s dobavka za maslko ednokratna e QMI SX6000 80 kinta e slaga se vednush i tova e sled 80000 km pak
no tja e da ti namali trieneto , samo za tova e ne za ti naprai osnoven remont , kakto na reklamite na povecheto doavki
ot mene tolkova infoVolvo S80 2.0 T5 180hp
Saab 9-5 2.3 Hot Aero 250Hp Turbo
Alfa 147 1.9JTD 16V Turbo- Powered by DAGi and SprintAuto
Comment
-
Първоначално публикувано от Alfa_fenКак веднаж годишно бе човек ,маслото се сменя на 15 000 20 000 км.Volvo S80 2.0 T5 180hp
Comment
-
Първоначално публикувано от Panaiot KarpachevПо-принцип съм Алфист,но да ви питам все пак...Вчера сменихме маслото на нашия Фиат Типо 1.6...сложихме ЕЛФ...лошо ли е за двигателя(в смисъл задължително ли е непременно да е Selenia?)Благодаря ви предварително!
ianeche e prilichno masloVolvo S80 2.0 T5 180hp
Comment
-
aaa seleniq racing e za mnogo forsirani dvg koito rabotqt na wisoki temperaturi kydeto norm maslo gubi viskozitet i ima 6ans da se razkysa sloq..... nqma smisyl ot nego na normalna kola... 6te pazi kolkoto i normalno maslo..... po rpincip nqma "to4no maslo" za opredelena kola... ima masla za razli4ni T usloviq i masla za razli4no forsirani dvg....az li4no smenqm maslo 1-2k km predi prepory4anoto...
Comment
-
и аз не съм много доволен
И аз не мога да кажа, че червената Селения е нещо върховно, но годишната смяна на маслото според мен върши работа. Я ми кажете нещо друго... на вас когато хубаво загрее двигателя на тихи обороти, чува ли ви се веригата на фона на основнишум от двигателя на празен ход. Има ли добавка за масло, която да е съвместима със Селения/конкретно червената ме интересува/ така, че да не се пресече маслото. Ако има такава добавка - коя е тя. Мой комшия си сложи на неговата алфа Лики Моли с някаква си добавка в него /не се сещам за формулата й в момента/ и каза, че двигателя му станал много тих. На него също от време на време му се чуваше шум откъм веригата /или поне така ми каза той де/. Не вярвам положението при вас да е по - розово. Колите са ни на по 10 години и отгоре предполагам. понеу при повечето от нас с малки изключения. Не е редно поред мен заради това да се хвърля човек да прави едва ли не основен ремонт на двигателя и да сменя верига обтегачи и прочие и прочие.
Comment
-
Първоначално публикувано от WhitePowerI az kkaram s sushtoto maslo ne sam mnogo dovolen ot nego no za sega e tova ne mi se riskuva s drugo
az karam s dobavka za maslko ednokratna e QMI SX6000 80 kinta e slaga se vednush i tova e sled 80000 km pak
no tja e da ti namali trieneto , samo za tova e ne za ti naprai osnoven remont , kakto na reklamite na povecheto doavki
ot mene tolkova info
Comment
-
Krasyb,
моят съвет е да не слагаш никакви добавки в маслото...дебалансират доста неща в маслото и от там става един много сложен процес....
В САЩ осъдиха ДураЛюб, че лъжат за свойствата на тяхната добавка....
Така, че цаката му е хубавато и скъпо масло....sigpic
Най-бързата Българска Алфа на писта 147QVD, 159 2.4QVDm, Crosswagon Edition Nero, Aprilia SR 50 Tetsuya Harada Replica
" Marco Cavigioli champion IRC 2WD with Fiat Grande Punto DIESEL"
"Seat Leon TDI champion WTCC 2008"
Comment
-
Хубаво и скъпо да ,но трябва да се внимава от каде се купува.Ако си купуваш selenia ,само от вантотрейд,иначе е пално с ментета.Един приател си купи от някакъв дървен магазин BP,и след 100 км се пресече и му булкира мотора.А мотора е бил на 6 000 след ремонт,та му идеше да запали магазина.
Comment
Comment