Известие

Collapse
No announcement yet.

добавка за моторно масло

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

Това че трябва да се внимава от къде се купува се подразбира автоматически за нашата страна за съжеление.....защото може да ти вземат и скъпо и пак да те прецакат с менте....
    sigpic
    Най-бързата Българска Алфа на писта 147QVD, 159 2.4QVDm, Crosswagon Edition Nero, Aprilia SR 50 Tetsuya Harada Replica
    " Marco Cavigioli champion IRC 2WD with Fiat Grande Punto DIESEL"
    "Seat Leon TDI champion WTCC 2008"

Comment

Re: и аз не съм много доволен

Първоначално публикувано от soldix
      И аз не мога да кажа, че червената Селения е нещо върховно, но годишната смяна на маслото според мен върши работа. Я ми кажете нещо друго... на вас когато хубаво загрее двигателя на тихи обороти, чува ли ви се веригата на фона на основнишум от двигателя на празен ход. Има ли добавка за масло, която да е съвместима със Селения/конкретно червената ме интересува/ така, че да не се пресече маслото. Ако има такава добавка - коя е тя. Мой комшия си сложи на неговата алфа Лики Моли с някаква си добавка в него /не се сещам за формулата й в момента/ и каза, че двигателя му станал много тих. На него също от време на време му се чуваше шум откъм веригата /или поне така ми каза той де/. Не вярвам положението при вас да е по - розово. Колите са ни на по 10 години и отгоре предполагам. понеу при повечето от нас с малки изключения. Не е редно поред мен заради това да се хвърля човек да прави едва ли не основен ремонт на двигателя и да сменя верига обтегачи и прочие и прочие.
      веригата на 155-ците се натяга ръчно а не автоматично
      ИТАЛФЕСТ 2004 - "Барабар Петко с мъжете"

:biker: ИТАЛФЕСТ 2005 :biker:

Comment

Re

ami az slojih Selenia RED i sym minal veche 3000 km , NP !

Ama ne pisheshe Alfa Romeo, kazaha mi che novite opkaowki bili takiva... ot Aleksandyr Auto Burgas, pichovete sa tochni i sa mi poznati,

... vyprosa e ako ima po-dobro da slojim nego to i bez tui tva e skypo maslo che niakoi lv otgore niama da e mnogo predpolagam ?

Abe kak da rzbera dali e raztegnata verigata samo s trackane li, otvorihme kapaka gledah ia izglejdashe dobre, ama tia taka beshe i prednata i po Nova godina preskochi zyb i nabi klapani i da ne wi razprawiam kvo stana...

Comment

В петък сигурно ще мина през Бургас и ще ти се обадя
          sigpic
          Най-бързата Българска Алфа на писта 147QVD, 159 2.4QVDm, Crosswagon Edition Nero, Aprilia SR 50 Tetsuya Harada Replica
          " Marco Cavigioli champion IRC 2WD with Fiat Grande Punto DIESEL"
          "Seat Leon TDI champion WTCC 2008"

Comment

Първо селения няма менте в БГ. Второ маслото което карате и качествата му зависят само и единствено от вас ако не вдигате повече от 1500 оборота по добре карайте с приста ако обаче имате спортен или рейсинг стил по добре синтетика за нормално каране и леко спортно е полусинтетиката. демек рейсинг селениа ако често висе налага да влизате в червената зона и далго да карате близо до нея
            0888 232 484 - Бобо Extreme Service
            sigpic
            Alfa 145 QV Turbo VS Alfa GTV 3.2 24V 04'
            Alfa 156 05' 1.9 16V M-JET, Fiat Brava 1.9 JTD , Алфа 164 Super, Alfa 147 JTD малкото GTA, Alfa 155 2.0 16v Super

Comment

Bs

MMMM toz Weekend vidiah mnoo Alfi 156 is Burgas, edna Sf, edna Pv, biaha okolo plaja do Vodenicata.... ne znam to sia cialata strana se izsipva tuka ama kat ne se poznawame

Comment

абе човек как да сипа на моита баба '85 пълна синтетика,ако беше '00 да ама на толкова хилки ще си сипвам през 100 км по литър ако е синтетика

Comment

Първоначално публикувано от MrXzender
                  абе човек как да сипа на моита баба '85 пълна синтетика,ако беше '00 да ама на толкова хилки ще си сипвам през 100 км по литър ако е синтетика
                  Ми да ти кажа познавам хора които карат много по стари от твоята и ги карат със синтетика но състоянието им е перфектно за твоята незнам.
                  sigpic
                  Alfa 156 05' 1.9 16V M-JET, Fiat Brava 1.9 JTD , Алфа 164 Super, Alfa 147 JTD малкото GTA, Alfa 155 2.0 16v Super

Comment

Moje li njakoi da mo kaje dobri li sa maistorite v serviza na fiat v Burgas? A vyv Varna. Az sym ot Shumen i mi se shte da si napravja diagnostika na dvigatelja. Ne znam kyde da se nasocha. Sofija mi e dalechko i zatova pitam za Varna ili eventualno Burgas

Comment

styagane veriga.

Njakoi kaza, che verigata na Alfa 155 se natjagala rychno. Neka da byde taka ljubezen da objasni otkyde stava tova rychnoto natjagane. Trjabva li za tazi cel da razglobjavam celija dvigatel?

Comment

Re: styagane veriga.

Първоначално публикувано от soldix
                        Njakoi kaza, che verigata na Alfa 155 se natjagala rychno. Neka da byde taka ljubezen da objasni otkyde stava tova rychnoto natjagane. Trjabva li za tazi cel da razglobjavam celija dvigatel?
                        много е лесно
                        на главата под стойката на двигателя която е между ботуша на макферсона има един контра болт, малко е забутан отдолу, но ще го познаеш по това че главата му е за ключ 14-ти номер.
                        отхлабваш го малко и тогава превърташ двигателя малко по часовниковата стрелка зада се опъне веригата след което стягаш болта
                        превъртането може да стане с ключ на коляновият вал, друг вариант е да вдигнеш на крик и да включиш на 5-та скорост и да завъртиш вдигнатата гума напред.
                        важно е при превъртането да чувстваш усилие - тогава има на някой от цилиндрите такт компресия и веригата е опъната, ако прескочиш компресията веригата може да се охлаби
                        ИТАЛФЕСТ 2004 - "Барабар Петко с мъжете"

:biker: ИТАЛФЕСТ 2005 :biker:

Comment

Благодаря колега за отговора. Ще опитам да сътворя нещо
                          Днес се изкефих как една алфа 155 "скъса " при това на баир по нанагорнище една чисто нова тойота авенсис. Голяма работа са автомобилите ни. Честна дума

Comment

Русе далече ли ти е там знам добра диагностика?
                            sigpic

Comment

Русе е на двеста километра и там нямам познати, при които да уплътня времето си. Виж в Бургас е друго нещо Надявам се и там да си разбират от работата техниците

Comment

ot Burgas

В Бс сервиза е на Ауто Италия и не е нищо осбено, но си имат повечето работи.... бачкат /наистина/ две момчета, освен шефовете и всички сая мноо готини. Аз отскоро ходя там и с единия станахме аверчета нещо - Слави се казва и е по ходова част, двигатели... чува ги и добре работи, другия още не го познавам щот бил в казармата и тия дни се уволнява и бил по електрониката, казват че и той бил чувач. Тия дни ще ходя и ще се запозная и с него, ако искаш мога да ти уредя нещо.... я кажи точно кво искаше да правиш ?

Comment

Working...
                                X