сега,мисля да събудя страсти,дразги и квото ти дойде на ум но обаче....?според можещите и знаещите във форума,които не са малко ,що карето след като се разтрака не се ремонтира а се сменя с ново?аз днеска имах малко свободно време,не щот нямам работа а щот е за на вън и си е студено,взех и разглобих 1но старо каре от пежото ,и като го измих и прегледах стигнах до заключението че подлежи на ремонт.ай ако се лъжа ме убори някой с негово твърдение,кво му се поврежда и от какво?казват че има вероятност да се разпърчелоса в движение и да не функционира изобщо.аз не съм на това мнение и имам нещо в предвид.
Известие
Collapse
No announcement yet.
каре-външно
Collapse
X
-
нямате ли идеи бе колеги?гледам в нета има фирми които възстановяват карета и полуоски с 50000км гаранция,някой не е ли пробвал и кво им ремонтират?Last edited by galinves71; d.m.y г., 21:02.
Comment
-
Успех с експеримента, да не ти пука кой какво ще каже, ти си този който ще опита....."Anybody that tells me a good car is one that is light with low power to weight ratio is an amateur" - Kazutoshi Mizuno-designer of Nissan GTRF=M x A - Исак Нютон - amateur.....
Comment
-
Първоначално публикувано от ФЕРАРИСТ Покажи съобщениеУспех с експеримента, да не ти пука кой какво ще каже, ти си този който ще опита.....
Comment
-
Има карета които колкото и да щракат няма да се разпаднат в движение.Това не зависи само от типа каре,а и от геометрията на съответния автомобил.На мен каретата ми щракаха от 2 години или приблизително 20000км и така и не се разпаднаха.
Рециклират се,като се разстъргват тези 6 канала за които говориш на по-голям размер и се слагат нови съчми с по-голям диаметър.При изработването на ново каре тези канали минават през термична обработка от което повърхността им се закалява.Това си личи и от посинелите очастъци около каналите.При рециклирането този закален слой се сваля и закаляване на новия слой не се прави.От там и рециклираното каре изкарва с пъти по-малко от новото.Средно рециклирането излиза към 50-60лв на каре.Ново каре струва към 80-120лв.Зависи за каква кола е.На моята кола ги смених на 235000км "реални" и струваха по 90лв.50-60лв за рециклиране не бих дал в този случай.Last edited by Boby; d.m.y г., 23:04.Alfa Romeo 166 2.0 V6Turbo
Opel Astra J
ex:
Alfa Romeo 164 2.5TD
Alfa Romeo 166 2.0 Т.S. CF3 LPG
Alfa Romeo 164 2.0T.S.
Comment
-
Първоначално публикувано от Boby Покажи съобщениеИма карета които колкото и да щракат няма да се разпаднат в движение.Това не зависи само от типа каре,а и от геометрията на съответния автомобил.На мен каретата ми щракаха от 2 години или приблизително 20000км и така и не се разпаднаха.
Рециклират се,като се разстъргват тези 6 канала за които говориш на по-голям размер и се слагат нови съчми с по-голям диаметър.При изработването на ново каре тези канали минават през термична обработка от което повърхността им се закалява.Това си личи и от посинелите очастъци около каналите.При рециклирането този закален слой се сваля и закаляване на новия слой не се прави.От там и рециклираното каре изкарва с пъти по-малко от новото.Средно рециклирането излиза към 50-60лв на каре.Ново каре струва към 80-120лв.Зависи за каква кола е.На моята кола ги смених на 235000км "реални" и струваха по 90лв.50-60лв за рециклиране не бих дал в този случай.
Comment
-
Първоначално публикувано от galinves71 Покажи съобщениесега,мисля да събудя страсти,дразги и квото ти дойде на ум но обаче....?според можещите и знаещите във форума,които не са малко ,що карето след като се разтрака не се ремонтира а се сменя с ново?аз днеска имах малко свободно време,не щот нямам работа а щот е за на вън и си е студено,взех и разглобих 1но старо каре от пежото ,и като го измих и прегледах стигнах до заключението че подлежи на ремонт.ай ако се лъжа ме убори някой с негово твърдение,кво му се поврежда и от какво?казват че има вероятност да се разпърчелоса в движение и да не функционира изобщо.аз не съм на това мнение и имам нещо в предвид.Fiat Idea 05" 1.9 Mjet N tuning
Lancia Ypsilon 00" 1.2 Elefantino blu
Piaggio Liberty 05" 50cc 2T
Alfa 33 1.7 16v SW-ex,Alfa 145 1.6 Boxer-ex,Alfa 146 TI-ex,Alfa 159 1.9 JTDm SW-ex
Comment
-
Първоначално публикувано от Mury Покажи съобщениеСамо дет каретата на Пежото и Алфата немат нищо общо,даже доколкото знам,точно на Пежо каретата не се разглабят,а се сменят направо с полуоската,поне на старите Пежа
Comment
-
ремонтират се карета с кръстачка и лагерчета,те са кардани карета
каретата на задвижващите колела са сглобка от съчми и едни особени сепаратори.има и вариан при исносване да се навари(после да се шлайфа) износената област,но така се отвръща и закалката на метала пада.просто така се удължава "агонията" на карето.ако ги сменяш смени и двете,защото тракащото ще разтрака и здравото!
Comment
Comment