Известие

Collapse
No announcement yet.

За и против чип тунинга

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

Те тва е истинския чип, цък
    2014: Deutschland über alles

Comment

Първоначално публикувано от nikolaaaay Покажи съобщение
      Те тва е истинския чип, цък
      съгласен
      sigpicALFA ROMEO 156 1.8TS ex
      ALFA ROMEO 2.0JTS ex
      ALFA ROMEO Crosswagon Q4
      Продавам Алфи на части!

Comment

Първоначално публикувано от lubo_red Покажи съобщение
        съгласен
        и аз съм с Вас 3.2 който има кинти да я зима .....
        sigpic Алфа Ромео 156 1.8 ГИ T.S 98 г.by The Cleaner (Радко шарниро избивача , човека с големия чук!!!)
        Фиат Пунто 1.1 6 спид Агу Ex.

И да не забравим да сложим бяла роза върху кубчето скраб което ще остане някой ден от алфати ни ...
        Ramstein - Benzin
        https://www.youtube.com/watch?v=SEGLhUZRZdY

Comment

30 000 лв леле майко тия коли как са паднали не е реално...
          Ясно, че в тоя форум - слаб пияч, бияч, ебач и слаб шофьор няма, ма нема смисъл да се фалим..

FIAT Coupe 16VT
          Alfa Romeo 156 SW 1.9 JTD

Comment

Първоначално публикувано от digitalundgrd Покажи съобщение
            30 000 лв леле майко тия коли как са паднали не е реално...
            Ми то това няма изхранване бе. Те данъка и застраховката са му колкото една 156-ца сигурно. Как да не я продаде човек.
            Discover us on Facebook page - Maha LPS3000 DynoMachine

Comment

Първоначално публикувано от oem Покажи съобщение
              Щом не ти отговорят на въпросите си тръгваш.
              ...
              Аз така бих направил. Не получа ли отговор на въпросите си никакви пари!
              ...
              Лично аз до сега съм сменил 6 файла. Вземал съм ги от 4 различни тунери. И никой от тях не ми отговори на тези въпроси! Всеки казва "Абе тестван е чипа, не се притеснивай. Слагали сме го на много коли и няма ядове." ...
              Е тук не си ли противоречиш малко? Как ги взе тия 6 файла като не ти отговориха на въпросите?
              166 JTD '02 ; 155 1.9TD BASE MY.95 ; 146 1.6TS Junior '98 - бракувана, продава се на части ; 155 1.8TS SILVERSTONE '94 -продадена

Comment

Първоначално публикувано от PEPI-2ALFA Покажи съобщение
                Е тук не си ли противоречиш малко? Как ги взе тия 6 файла като не ти отговориха на въпросите?
                От познати тунери.

Comment

Важното при чип тунинга е този който ти го прави да може да ти каже какво е променил по софтуера, как и с колко. Кое какво е било и как е станало.

Е на тези въпроси никой няма да ти отговори дефакто защото всъщност всеки казва "Аз го пиша софтуера бе", а то съвсем не е така. Не ти ли отговорят на тези въпроси да знаеш, че нищо хубаво няма да ти доведе чипа.

Щом не ти отговорят на въпросите си тръгваш.

По принцип при тунерите които знаят какво правят има специален софтуер който разчита горивните карти и показва точно кое какво е. А не само хексове които никои не може да разчете и да каже кое какво значи.

Тунер който няма такъв софтуер пипа всичко на сляпо като вдига всичко някакви проценти и само тест с колата на дъно може да покаже имали ефект или няма. И самия той не знае какво е променил.

Сотуера който се позлва за тези неща е изключително скъп и едва ли и 90% от тунерите в българия разполагат с такъв. Само такива хора могат да кажат точно какво са променили. За това е много важно да им се зададат въпросите по-горе. Щом не ти отговорят никакво плащане и по искаш по възможност ако могат да ти върнат оригиналния софтуер! и си тръгваш.

Аз така бих направил. Не получа ли отговор на въпросите си никакви пари!

Повечето тунери в страната препродават готови чипове/файлове на други фирми по номера на ЕКУ-то. В интернет се продават цели колекции от файлове. Например 30 000 файла за 50$. Тези файлове са направени да чупят колите на хората. За да може човека със счупената вече кола да разбере, че чипа се плаща. И трябва да се прави от компететни хора.

За това много е важно!!! Да се знае кой прави чипа, как го прави и да се обоснове с точни цифри за промените и защо ги е правил.

Лично аз до сега съм сменил 6 файла. Вземал съм ги от 4 различни тунери. И никой от тях не ми отговори на тези въпроси! Всеки казва "Абе тестван е чипа, не се притеснивай. Слагали сме го на много коли и няма ядове." И клиента доволен вече в заблуда, че ма качествен чип и в един момент се запознава с реалноста: претоварен съединител, скорости, счупена турбина, прегряване на мотора, счупени бутала и прочее.

Ето пример на горивна карта. Това което виждате дали някой ще ви го разчете какво означава?

Тука съм на 99% съгласен единственното с което немога да се съглася е да казвам на някой какво точно правя по интернет или да му наливам основи на двигателите с вътрешно горене в главата тепърва, иначе по-принцип винаги отговарям на въпросите Само да добавя че и 90% от тунерите в БГ въобще не им е ясна теорията на двигателите с вътрешно горене - хиляди пъти се е виждало ясно дори и във форума Ама гледам същите тея си продължават да трошат Пък има и някой дето им вярват Както и да е рано или късно всичко си проличава

Сега за "Горивната карта" дето си я лепнал най отдолу да ти кажа че не е горивна
                  0888 232 484 - Бобо Extreme Service
                  sigpic
                  Alfa 145 QV Turbo VS Alfa GTV 3.2 24V 04'
                  Alfa 156 05' 1.9 16V M-JET, Fiat Brava 1.9 JTD , Алфа 164 Super, Alfa 147 JTD малкото GTA, Alfa 155 2.0 16v Super

Comment

Не бе Бобо. Просто отворих един файл да видят за какво става въпрос. Нали говорех за хексове. Така повечето тунери отварят файловете пред клиенти и им показват това на снимките дето съм пуснал и залъгват хората, че много разбират. Исках да им поясня, че от това което се вижда никой не може да го разчете, а се ползва софтуер за тази цел, който на скоро видях с очите си и как точно се правят истинските настройки. А не на сляпо. Един познат има тунинг фирма в Германия и си беше дошъл и водихме един Туарег при него. И пича му прочете софтуера направи нови настройки с програмата която му показва всичко и само с няколко цъкания промени неща които вижда и знае какво променя. И обясни на дълго и на широко как стоят нещата. При всяка промяна обеснява. Сега това е толкова ще го направим ето толкова за да може да се случи еди си какво. На края каза: "Ето сега колата е в еди си какво състояние". Даде гаранция 5 години. Подписаха гаранционно споразумение дори в което пише, че фирмата покрива поражания по двигателя причинени от софтуера. И каза така. Ако искате вървете на динамометър, но аз гарантирам, че колата е около 260 конски сили. 3.0 V6 е мотора на Туарега. Направо къса вратове след чипа

Обаче не е истина кви пари му взе. Няма да споменавам, но са 4 цифрена сума без малко.
                    Last edited by oem; d.m.y г., 10:01.

Comment

Първоначално публикувано от Bobo Покажи съобщение
                      Тука съм на 99% съгласен единственното с което немога да се съглася е да казвам на някой какво точно правя по интернет или да му наливам основи на двигателите с вътрешно горене в главата тепърва, иначе по-принцип винаги отговарям на въпросите Само да добавя че и 90% от тунерите в БГ въобще не им е ясна теорията на двигателите с вътрешно горене - хиляди пъти се е виждало ясно дори и във форума Ама гледам същите тея си продължават да трошат Пък има и някой дето им вярват Както и да е рано или късно всичко си проличава

Сега за "Горивната карта" дето си я лепнал най отдолу да ти кажа че не е горивна
                      Е за т'ва за чип-а ще посетя именно теб, който иска да си чупи колата да рискува! Дет има една дума питай патило, не старило!
                      145 QV ex.
                      146 Boxer TOTAL ex.
                      147 T.S. Sele top

Lancia Dedra 2000 16

Comment

Първоначално публикувано от zdravio Покажи съобщение
                        Е за т'ва за чип-а ще посетя именно теб, който иска да си чупи колата да рискува! Дет има една дума питай патило, не старило!
                        Най-добре. Въпреки че (няма да крия) Бобо също не ми каза нищо за софтуера, но с неговия дъмп мотора работи най-добре.

Нямах възможноста да дам файла от Бобо на моя човек да го види и да каже как е тъй като не го носех с мен, а и нямаше да е коректно спрямо Бобо. Въпреки, че много ми се искаше да го отворим с програмата му да го видим.

С две думи ако идеш при Бобо може би няма да сбъркаш. На мен ми харесва как се държи колата с неговия софтуер. Както бях споменал сменил съм 6 дъмпа до сега. С на Бобо най-добре. Най-тихо работи мотора, по това съдя, че настройката е добра. Иначе за вървеж със всичките върви колата повече от оригиналното. Но тъй като разликата е малка при атмосферките, не може да се усети баш разликата м/у различните софтуери. Много са малки разликите. Но само по звука разбрах, че това е най-хубавия софт който е имала колата ми. Мотора утихна както казах много. Не се чува като работи. А при условие, че не се знае много за софта по звука може да се ориентираш дали е добре или не.

Като решиш бягай при него
                        Last edited by oem; d.m.y г., 10:14.

Comment

сега остава само да кажете и при кого да не се ходи и темата е завършена.
                          Aprilia Mojito & XTrail '06 T30 QR25 AT
                          Ex Alfa 156 1.8 TS Sportwagon '00 /Alfa164 2.0 TS /Alfa155 2.0 TS /Alfa33 1.5 4x4
                          Lancia Ypsilon '02

Comment

Най-добре. Въпреки че (няма да крия) Бобо също не ми каза нищо за софтуера, но с неговия дъмп мотора работи най-добре.

Нямах възможноста да дам файла от Бобо на моя човек да го види и да каже как е тъй като не го носех с мен, а и нямаше да е коректно спрямо Бобо. Въпреки, че много ми се искаше да го отворим с програмата му да го видим.

С две думи ако идеш при Бобо може би няма да сбъркаш. На мен ми харесва как се държи колата с неговия софтуер. Както бях споменал сменил съм 6 дъмпа до сега. С на Бобо най-добре. Най-тихо работи мотора, по това съдя, че настройката е добра. Иначе за вървеж със всичките върви колата повече от оригиналното. Но тъй като разликата е малка при атмосферките, не може да се усети баш разликата м/у различните софтуери. Много са малки разликите. Но само по звука разбрах, че това е най-хубавия софт който е имала колата ми. Мотора утихна както казах много. Не се чува като работи. А при условие, че не се знае много за софта по звука може да се ориентираш дали е добре или не.

Като решиш бягай при него
                            Няма какво да решавам, аз съм го решил, пък и не се знам от вчера с Бобо, та да тръгна по Хайлязи - тунинг мапери!
                            145 QV ex.
                            146 Boxer TOTAL ex.
                            147 T.S. Sele top

Lancia Dedra 2000 16

Comment

Няма какво да решавам, аз съм го решил, пък и не се знам от вчера с Бобо, та да тръгна по Хайлязи - тунинг мапери!
                              Ми добре Чипосвай бегачката и гаааз тогава

Comment

Ае тикво скачай в джаза
                                Fiat Idea 05" 1.9 Mjet N tuning
                                Lancia Ypsilon 00" 1.2 Elefantino blu
                                Piaggio Liberty 05" 50cc 2T

Alfa 33 1.7 16v SW-ex,Alfa 145 1.6 Boxer-ex,Alfa 146 TI-ex,Alfa 159 1.9 JTDm SW-ex

Comment

Working...
                                X