Известие

Collapse
No announcement yet.

Проблем с боядисване на спир.апарати

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Проблем с боядисване на спир.апарати

Здравейте колеги, тия дни беше хубаво времето и реших да си пръсна спирачните апарати в червено...
    Отидох до Практикер, взех шкурка номер 100 2 листа, 2 бр червен спрей за спирачни апарати (топло и масло устойчив). Марката беше Dupli-Colour, ако не се лъжа..., Също така си купих някакъв спрей ( пръскаш и мръсотията пада и веднага съхне) за почистване на спирачни апарати...вместо корселин...
    Та започнах аз с предните апарати шкурех до метал...и измих апаратите първо с вряла вода като с парцал ги попих и накрая спрея, който уж обезмаслява пръсках обилно!
    Та като почнах да ръся с боята имаше участъци от апаратите, които не искаха да се боядисат...Все едно боята бягаше от тях...И стана леко като разядено..., а шкурих до метал, не са дупки или люспи от старата боя по спирачните апарати...С 300 зора и 5-6 ръце боя горе долу замаскирах положението, но от близо ако се вгледаш си личат дупчиците ( като швейцарско сирене стана малко ). Предните апарати станаха доста добре, докато задните имат бая от тези дупчици...

Та въпроса ми е къде сгреших и защо се получиха тез дупки, които не искат да се боядисат колкото и да ги пръскам?Нещо грунд ли трябваше да сложа итн? Четох навсякъде в нета и направих точно каквото пишеше и пак се прецака работата
    Ясно, че в тоя форум - слаб пияч, бияч, ебач и слаб шофьор няма, ма нема смисъл да се фалим..

FIAT Coupe 16VT
    Alfa Romeo 156 SW 1.9 JTD

ами миенето е добра идея да се прави с обезмаслител - аз ползвам меглио и с него мисля да я направя тая операция. Просто остатъците от масло които не виждаш предизвикват подобен ефект и те не падат със шкурене.

Даването на газ, води до пристрастяване!
    Alfa Romeo 155 1.8TS by RuBig
    Volvo V50 2.0D by RuBig

Comment

Ми освен другия път (до година), ще взема с меглио да ги измия....Но нали уж този спрей е за обезмасляване...,ама явно си изисква по-сериозно търкане с обезмаслител..!?? А относно шкуренето ми се взе здравето...Бях ги излъскал апаратите като сребърен сервиз и пак осрах нещата накрая...Ама така е, от първия път няма как да стане перфектно
      Ясно, че в тоя форум - слаб пияч, бияч, ебач и слаб шофьор няма, ма нема смисъл да се фалим..

FIAT Coupe 16VT

Comment

аз така за перфектно - капака на главата на мотора така я пръсках няколко пъти и на места се посъбра боица и сега гледам леко се е пукнала на дебелите места .
        Важен е ентусиазмът!!!

Volvo V50 2.0D by RuBig

Comment

Колко ли време ще издържи таз боя? Поне до другото лято ще седи ли? Покарах малко така уж да имитирам ежедневно каране...Повче газ и рязко спирачки, после каране по-дълго време без екстремни спирания и така редувах..Накрая си пипнах спирачните апарати...еми не бяха толкова топли, колкото си мислех, че ще са ?!

FIAT Coupe 16VT

Comment

Първоначално публикувано от digitalundgrd Покажи съобщение
            Колко ли време ще издържи таз боя? Поне до другото лято ще седи ли? Покарах малко така уж да имитирам ежедневно каране...Повче газ и рязко спирачки, после каране по-дълго време без екстремни спирания и така редувах..Накрая си пипнах спирачните апарати...еми не бяха толкова топли, колкото си мислех, че ще са ?!
            е според мен ще си стои...тя е и топлоустойчива и маслоустойчива и не би трябвало да пада...освен ако не е хванала добре... при мен не е мръднала вече 4 месеца, а моторя се загрява добре!

Volvo V50 2.0D by RuBig

Comment

няма да се притесняваш......
              аз на старата 156 и правих апаратите и вече стана 2 години не са мръднали...
              Аз ги избърсах с някъв спрей... непомня вече какъв... ама не е корселин или меглио.... квото ми падна в ръцете беше.
              и с Космос от 4 или 5 лева беше.... не са мръднали... и станаха относително добре
              http://luchi.bg/ Парапети

Comment

Според мен всичко добреси направил. Едно нещо си пропуснал.Преди да боядисваш,мястото се обезмаслява с подходящ за боята разредител.За обикновените бои аз лично използвам "Нитролин"/бой зо автомобили/.Останали са мазни петна и по тях боята се пързаля!Успех догодина

Comment

мерси колеги за отговорите До година ще ги направя вече професионално

FIAT Coupe 16VT

Comment

Пръсках ги с Космос, не ги и обезмаслявах дахе.....станаха бетон.....
                    "Anybody that tells me a good car is one that is light with low power to weight ratio is an amateur" - Kazutoshi Mizuno-designer of Nissan GTR
                    F=M x A - Исак Нютон - amateur.....

Comment

Някой пробвал ли е тези?! То сега криза, ама иначе добре изглеждат... линка
                      Attached Files
                      2014: Deutschland über alles

Comment

Не съм в час с италиянския, но това само някакви "черупки" ли са?

FIAT Coupe 16VT

Comment

Click image for larger version

Name:	Alfa 330 6 pot brakes.jpg
Views:	1
Size:	88.9 Килобайта
ID:	2257338Click image for larger version

Name:	Alfaperformancebrakes.jpg
Views:	1
Size:	99.0 Килобайта
ID:	2257339

Красота,но това е цял комплект...даже избор на цветове има
                          Last edited by Linkestis; d.m.y г., 20:58.
                          sigpicnicola 59 каза:....трее да помислиш по въпроса за засилването,понеже в момента можеш да спреш,и хеопсовата пирамида,ма не си в състояние да засилиш и кучешка колиба.

Comment

Първоначално публикувано от Linkestis Покажи съобщение
                            [ATTACH]16586[/ATTACH][ATTACH]16587[/ATTACH]

Красота,но това е цял комплект...даже избор на цветове има
                            На моя линк изглеждат някакви капаци само. Цената е 99 евро. Ти къде го гледаш това? Сложи линк да видим цена и т.н.
                            2014: Deutschland über alles

Comment

Първоначално публикувано от nikolaaaay Покажи съобщение
                              На моя линк изглеждат някакви капаци само. Цената е 99 евро. Ти къде го гледаш това? Сложи линк да видим цена и т.н.
                              Преди време един колега спомена за този магазин в Дания
                              http://alfastumper.dk
                              sigpicnicola 59 каза:....трее да помислиш по въпроса за засилването,понеже в момента можеш да спреш,и хеопсовата пирамида,ма не си в състояние да засилиш и кучешка колиба.

Comment

Working...
                              X