Известие

Collapse
No announcement yet.

Добавка за бензин

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Добавка за бензин

Здравейе,

Предстои ми пътуване и вероятно ще сложа около 30-40 литра бензинец, но колата беше на основен ремонт преди време и не съм навъртял много километри и се чудя каква добавка да сложа на бензина за почистване. Гледам в Shell има някаква добавка Redex , някой чувал ли е добри отзиви.
    Alfa Romeo 156 2.0 TS `99 V3 | BN RICH/DISTINTIVE | Remapped by O.E.Motorsport., Eibach Black Springs, 17'' Rims, V6 Intake mod, Denso Iridium spark plugs, Lighten pulley crank

http://clubalfaromeo.com/forum/showt...E1%E0%E2%EA%E0

Аз ти препоръчвам Лики Моли !

Comment

Мда, Редекса за бензин със зеления етикет (самата добавка е червена) има много добър ефект, стига за 2 резервоара и струва около 9лв. Аз лично карам с нея и съм доволен. Усеща се, че колата върви повече, но само докато има добавка, свървши ли ефект
      145 QV ex.
      146 Boxer TOTAL ex.
      147 T.S. Sele top

Lancia Dedra 2000 16

Comment

Първоначално публикувано от Crazy_Element Покажи съобщение
        Здравейе,

Предстои ми пътуване и вероятно ще сложа около 30-40 литра бензинец, но колата беше на основен ремонт преди време и не съм навъртял много километри и се чудя каква добавка да сложа на бензина за почистване. Гледам в Shell има някаква добавка Redex , някой чувал ли е добри отзиви.
        Ако вирви добре колата защо ти е добавка? В бензина има достатъчно миещи присадки. Вместо добавка зареди си 100 октана гориво и си свиркай. Добвката ти е 10 - 12 лв. За тиа пари ще компенсираш 100 октановия. А той има предостатъчно примеси.

П.С. А това 30 - 40 литра бензин по може да се нарече разходка от колкото пътуване
        Discover us on Facebook page - Maha LPS3000 DynoMachine

Comment

Първоначално публикувано от oem Покажи съобщение
          Ако вирви добре колата защо ти е добавка? В бензина има достатъчно миещи присадки. Вместо добавка зареди си 100 октана гориво и си свиркай. Добвката ти е 10 - 12 лв. За тиа пари ще компенсираш 100 октановия. А той има предостатъчно примеси.

П.С. А това 30 - 40 литра бензин по може да се нарече разходка от колкото пътуване
          Хаха то от където да тръгнеш в България все ще е разходка .. ми аз май не се изразих много добре не питах точно за добавка която да засили бензина ами добавка която да почисти дюзите. Знам ли ги аз тия "миещи присадки" които са в бензина дали ги бива или не.
          Alfa Romeo 156 2.0 TS `99 V3 | BN RICH/DISTINTIVE | Remapped by O.E.Motorsport., Eibach Black Springs, 17'' Rims, V6 Intake mod, Denso Iridium spark plugs, Lighten pulley crank

Comment

Хаха то от където да тръгнеш в България все ще е разходка .. ми аз май не се изразих много добре не питах точно за добавка която да засили бензина ами добавка която да почисти дюзите. Знам ли ги аз тия "миещи присадки" които са в бензина дали ги бива или не.
            Във всички бензини има миещи присадки. В 100 октановите има повече. Лично съм сипвал през бензинджия на ЕКО присадка на Лики Моли за почистване и 100 октана и тоя като му казах 100 октана и той вика " Абе човек ти луд ли си? В този бензин има предостатъчно миеща съставка. Няма нужда да слагаш допълнително". А и ако има нужда от чистене с присадка в бензина няма да стане.

Чистенето става не стенд. Закачат се дюзите и със специална миеща течност се пускат дюзите в работен режим в место с бензин. И Стенда му се наглася програма с честоти и интервали на на работа на дюзите. После ти вадят една дълга разпечатка с графиката на работата на всяка една дюза преди чистенето, по време на чистенето и след него. И ти си пише там за еди си колко време какво количество течност е преминало, какъв дебит с какво налягане и така нататък. И компютъра на стенда има база данни със заводските данни на инжектора и ти прави сравнение. На края заключение. Инжентор номер 1 е в еди си какви норми, инжектор 2 да речем е с отклонение по еди си кои показатели и така Интелигентно
            Discover us on Facebook page - Maha LPS3000 DynoMachine

Comment

ползвам добавка за гориво на кастрол за дизел,качва откановото число и чисти горивната система,мн съм доволен след 2-3 резултата се осеща да дърпа по-добре, в нашата страна нищо не е чисто,горивото не е добро,мисля че такава добавка дори да не усетиш разлика си е добра, а за лики моли искам да кажа едно, в русе се намира главният офис на приста ойл,както и завод, та лики моли се ботилират там,имам приятел който работи там,ботилира пича,само да ви информирам

поздрави
              sigpic
              Gulfstream G650 with Italian design...

Comment

Първоначално публикувано от rusiq86 Покажи съобщение
                ползвам добавка за гориво на кастрол за дизел,качва октановото число и чисти горивната система,
                малка подробност, колега-дизелът има цетаново число а не октаново
                Video meliora proboque deteriora sequor.

Comment

мерси колега,прав си,моя грешка
                  sigpic

Comment

Първоначално публикувано от rusiq86 Покажи съобщение
                    ползвам добавка за гориво на кастрол за дизел,качва откановото число и чисти горивната система,мн съм доволен след 2-3 резултата се осеща да дърпа по-добре, в нашата страна нищо не е чисто,горивото не е добро,мисля че такава добавка дори да не усетиш разлика си е добра, а за лики моли искам да кажа едно, в русе се намира главният офис на приста ойл,както и завод, та лики моли се ботилират там,имам приятел който работи там,ботилира пича,само да ви информирам

поздрави
                    Предполагам, че говориш за TDA на Кастрол?
                    И аз ползвам същата добавка, особено зимата
                    Единственото хубаво нещо на Кастрол, което се продава в БГ

Иначе за бензина - Redex е много добро решение Карал съм с него и е от малкото присадки, след които се усеща ефект
                    sigpic

Comment

същата колега, сипвам си я аз
                      sigpic

Comment

Аз лично не препоръчвам ползването на добавка за промиване на бензинитеАз съм го правил и се получава обратен ефект,според мен са много силни,и ако има неще за разграждане,точно то отива на дщзите и ги затлачва повече
                        Fiat Idea 05" 1.9 Mjet N tuning
                        Lancia Ypsilon 00" 1.2 Elefantino blu
                        Piaggio Liberty 05" 50cc 2T

Alfa 33 1.7 16v SW-ex,Alfa 145 1.6 Boxer-ex,Alfa 146 TI-ex,Alfa 159 1.9 JTDm SW-ex

Comment

Първоначално публикувано от Mury Покажи съобщение
                          Аз лично не препоръчвам ползването на добавка за промиване на бензинитеАз съм го правил и се получава обратен ефект,според мен са много силни,и ако има неще за разграждане,точно то отива на дщзите и ги затлачва повече
                          То май и така стана сипнах V power 95 + Redex и никакво подобрение както каза Mury даже, се осеща обратен ефект ... и ся ко праим ? някакви идеи?

Comment

То май и така стана сипнах V power 95 + Redex и никакво подобрение както каза Mury даже, се осеща обратен ефект ... и ся ко праим ? някакви идеи?
                            чистене на дюзи,и се научете да слушате патилото
                            Fiat Idea 05" 1.9 Mjet N tuning
                            Lancia Ypsilon 00" 1.2 Elefantino blu
                            Piaggio Liberty 05" 50cc 2T

Alfa 33 1.7 16v SW-ex,Alfa 145 1.6 Boxer-ex,Alfa 146 TI-ex,Alfa 159 1.9 JTDm SW-ex

Comment

Първоначално публикувано от Mury Покажи съобщение
                              чистене на дюзи,и се научете да слушате патилото

Е то хубаво ама как пак след тази добавка се запуши повече.. немога да разбера.

Comment

Working...
                              X