If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
слагайте газ . щото е верно че ква да е кола гори много на градско в София , газта е 1 лев а бендзина знаете колко е , пък като искаш да караш бързо цъкаш копчето и минаваш на V POWER RACING и готово
слагайте газ . щото е верно че ква да е кола гори много на градско в София , газта е 1 лев а бендзина знаете колко е , пък като искаш да караш бързо цъкаш копчето и минаваш на V POWER RACING и готово
за две години
30 000 км = 15 на сто газ = 4500 лева + 1600лв за газов инжекцион =6100лв
30 000=12 на сто бензин =3600х1.75=6300 лв
Като сложа и проблемите с газовата , настройки и т.н.т пък и ще ми тежи в колата май не е кой знай какво , плюс това трябва да вложа 1600 за газовата в началото-ако го сметнеш за инвестиция и сложиш поне прихода от лихвения процент още по на зле ми изглежда - поне за мен с моя пробег и кола-ще си карам на бензин
Е Васка сметката не е точно такава
На предната правех по около 20 000 кв. за година, та значи за две:
40 000км Х 12л. на сто газ = 4800л. Х 0.9 /средногодишна цена/= 4320+440 /конвенционална газова/ = 4760лв.
40 000км Х 10л. бенз = 4000л. Х 1.5 /средногодишна цена/ = 6000лв.
Е тука разликата 1240, но това са реалностите за моята кола!
А точно толкова струва руския газов инжекцион GIG IV Satelite, но не забравяй факта, че при газов инжекцион колата гори колкото и на бензин, тогава сметката е следната:
40 000 Х 10л. на сто газ = 4000л. Х 0.9 = 3600 +1200 газов инжекцион = 4800лв. и пак са 1200 разлика от това на бенз.
Mitsubishi Outlander
Mitsubishi Space Star
Daihatsu Terios
Аз съм на мнение че колкото повече сметки правиш по зле. Да речем слагам газова и утре някои така ме прасва че ми прави колата на тотал и кво права. Затуй сипвам и карам като няма сухо не сипвам не карам.
между другото оняден като бях в "Рок&Рол сервиз" дето ми правят колата, и имаше едно ауди (Б4 май), което беше ударено отзад и така се беше сгънало, че газовата бутилка се беше изметнала
не ми се мисли, ако беше малко по-силен удара....
аде нема нужда от едната икономия да стаааме на кълбенца - огнени
Аз съм за газ с две ръце но за съжаление много е скъпа първоначалната инвестиция/газ инжекцион/ и цената на пропан-бутана не е на 1/2 по-ниско от А95.
То след две години възвращаемост ,я камилата я камиларя...
Що се касае за безопастността нещата са на кантар
97' Alfa Romeo 146 1.6 TS
.....и тогава Ботев слязъл от Балкана със "Шмайзер" в ръка....
Аз съм за газ с две ръце но за съжаление много е скъпа първоначалната инвестиция/газ инжекцион/ и цената на пропан-бутана не е на 1/2 по-ниско от А95.
То след две години възвращаемост ,я камилата я камиларя...
Що се касае за безопастността нещата са на кантар
И след известно време разходите които ще дадеш за ремонт по мотора и инжекциона са доста над тези които ще дадепш за да си караш само на бензин
Fiat Idea 05" 1.9 Mjet N tuning
Lancia Ypsilon 00" 1.2 Elefantino blu
Piaggio Liberty 05" 50cc 2T
Alfa 33 1.7 16v SW-ex,Alfa 145 1.6 Boxer-ex,Alfa 146 TI-ex,Alfa 159 1.9 JTDm SW-ex
...сипвам и карам като няма сухо не сипвам не карам.
Мдаа и аз бях като теб. Кат има сухо, сипвам и само гледам стрелката кога ще свърши бензина, чудя се откъде по-напряко да мина и кога да пусна на инерция...
А сега.., просто си карам, като свърши - сипвам и пак карам
Бутилката ми е 40 литрова пура, в дъното на багажника. При тая здрава задница, ебати удара трябва да е че да ми смачка и бутилката, която най=вероятно ще влезне в купето :> ама и при такъв удар аз ще съм запълнил трапа преди да е гръмнала бутулката. Не караме 5 човека газ в БГ, то си е масово явление и процента гръмнали бутилки няма и 0,0001% сигурно.
Понякога ми е криво че взех заем за да си служа газова и карам на газ сега.., но като се замисля че ми идваше да я продам колата заради този бензин и невъзможността да я карам когато си искам и колкто си искам си ми оправя настроението.
Е, ако имах пари да си я карам само на бензин, никога нямаше да сложа газ.
‘96 155 2.0 16v ts 150 bhp sport - чукнато, продъъ се на части
Моята е с ГАЗ с изпарител, т.е. не е газов инжекцион, и досега не съм имал проблеми. Колата така я взех, внос е от Италия.
Само дето са ми запушени дюзите на инжекциона, ама аз така я купих. Инече разход около 10/100 газ при нормално каране и над 13/100 при по-голям кеф.
Колата я карам по 50-60 км. на ден минимум или около 2000 км месечно. Досега от Април съм навъртял към 17 000, като не съм я карал към 1 месец през този период. 1-во за морето и после на бях в България
Засега съм доволен и то много. А сутрин се кара докато стигне 60 градуса, а после на газ и вечер така.
Инече бензин - от ЕКО 100 октана за по 1,89.
На газ съм я карал до към 180 по километраж, за повече не смея, но имаше още доста мегдан, ама и катаджиите се зарадваха много при 165 на пловдивската магистрала (това е единственото излизане на колата от София).
П.С. Карам Банкя-кв. Лозенец, така че имам към 20 км. извън града, ама там рядко падам под 100-120
И аз ако имах достатъчно пари нямаше да карам на ГАЗ и не 145. Не че не ми харесва, ама има и по-нови коли.
"BEAUTY IS NOT ENOUGH!"
Alfa Romeo 145 1.4 T.S 97 - EX
Opel Astra J GTC
Все си мисля, че една кола щом цял завод инжинери са я измъдрили, пресмятали, мислили и конструирали да работи с бензин 95Н, то би трябвало така и да правим. Жалко е, че повечето от нас не можем да си позволим да спазваме предписанията на завода производител . Щом газовата уредба е заводски поставена нещата стоят по друг начин вече. А не разни гаражни майстори наричани "газаджии", ала по скоро са гъзъджии да изобретяват топлата вода и колелото. Може ли човек да очаква, че ще си спести някой лев като кара на газ, а ония капути да са му закрепили захранващият проводник на управлението на газта, като са го заклещили до някой бушон? Не стига това, ами и не ти дават да гледаш как ти поставят АГУ-то, щото да не би да им пречиш или откраднеш занаята. Като ще е газ да е заводска иначе ...
така еимах една кола харчеше ми 16л бензин не съм и слагал газова Аз съм противник на газта! като не можеш да я храниш си взимаш по малък моторили си взимаш някоя печказа това аз мнооо одавна съм минал на печки
така еимах една кола харчеше ми 16л бензин не съм и слагал газова Аз съм противник на газта! като не можеш да я храниш си взимаш по малък моторили си взимаш някоя печказа това аз мнооо одавна съм минал на печки
E този вариянт най ми харесва - Особено твоя 2.4 ЖТД
Абе не е баш така на баджанак ми Мондеото е 2.0 4 по 4 с фул екстри
и си дойде с газов инжекцион от Холандия еми 10/100 газ и толко бензин лично съм го засичал и разликата във вървенето не е чак толко осезателна.
Тъй че ако караш повечко и сложиш инжекцион не е лош вариянт
Comment