Известие

Collapse
No announcement yet.

За и против газта - разсъждения

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

Първоначално публикувано от koolio
    Първоначално публикувано от MrXzender
    Първоначално публикувано от koolio
    Тия 135 лева са разликата ако караш 2000 км месечно само градско . Или около 24000 годишно. Ако правят такъв пробег, хората обикновено си купуват дизел или малолитражка . И доколкото видях в анкетата, хора, които минават по толкова и то само градско, са единици.4
    я сподели защо да си купувам дизел като искам да не е дизел,защо да си взимам малолитражка като мога си карам многолитражката(образно казано).искам да карам алфа,карам алфа и на какво я карам си е мой проблем,ако искам и по инерция ше я пускам,но да си я държа само на бенз и да ми стои пред блока няма да се получи
    ОК, разрешавам, карай си ! Що се впрягаш толкоз бе човек, всеки сам си прави сметката. Просто написах моите разсъждения по въпроса и пак си мисля, че има истина в тях.
    ами как няма да се впряга като така си си написал поста 4е едва ли не вси4ки тряя да мислят като тебе а и не знам защо изобщо е нужно да се разсъждават тея неща? които така или ина4е са решение на всеки персонално аз пък не мога да разбера и от де ти доиде наум 4е вси4ки алфи са спортни коли и тряя задължително да се карат на бензин намекнах ти го в предния ми пост ама явно не 4етеш ако имам алфа и карам много и си струва дори и за 135 лева на месец ко да праим да си зема един кадет 4е да си карам на газ а алфата пред дома да гние щото е бега4ка така ли мисля 4е всеки си ма право на персонално решение за собствената си кола и това 4е е алфа не я прави неземна нали или ........бъркам а ако тук се заформя такава секта то аз запо4вам да се срамувам от това 4е 4ленувам у нея

Comment

Първоначално публикувано от 75 2.0 turbo
      ...и това 4е е алфа не я прави неземна нали или ........бъркам а ако тук се заформя такава секта то аз запо4вам да се срамувам от това 4е 4ленувам у нея
      Павлински, не се ежи на децата де....
      те са малко или много идеалисти, докато не им се добие до главата да излизат за бензин секи ден .... няма да го разберат
      но и ти не прекалявай с разбиването на илюзии

е мойта примерно е тотално не-спортна , харчеща 15/100 омв 100 градско кочина ама си я обичам де...
      са додето мога .. добре
      после ше мислим
      ама и мен ме е страх от газ, но преди ме беше страх от смяна на задни накладки, щото тва дет не го знаеш и немаш опита, си е страшно

както един колега еказал , секи си има и задник и мнение
      и на вкус и на цвет, товарищи -ньет
      '04 Alfa Romeo GT 1.9 JTDm Q2 150cv heavily tunned
      '02 Alfa Romeo 166 2.4 JTD Q2 150cv, remapped by Bobo
      '99 Alfa Romeo 145 1.6 TS 120cv - ex

Comment

Първоначално публикувано от 75 2.0 turbo
        ами как няма да се впряга като така си си написал поста 4е едва ли не вси4ки тряя да мислят като тебе а и не знам защо изобщо е нужно да се разсъждават тея неща? които така или ина4е са решение на всеки персонално аз пък не мога да разбера и от де ти доиде наум 4е вси4ки алфи са спортни коли и тряя задължително да се карат на бензин намекнах ти го в предния ми пост ама явно не 4етеш ако имам алфа и карам много и си струва дори и за 135 лева на месец ко да праим да си зема един кадет 4е да си карам на газ а алфата пред дома да гние щото е бега4ка така ли мисля 4е всеки си ма право на персонално решение за собствената си кола и това 4е е алфа не я прави неземна нали или ........бъркам а ако тук се заформя такава секта то аз запо4вам да се срамувам от това 4е 4ленувам у нея
        Не знам що реши че искам всички да мислят като мене ? Пак казвам, че това си е мое мнение на базата на мои впечатления. И пак казвам, че не го изключвам като вариант да се кара на газ, но това е компромисно решение. Не ми се струва разумно да плащам данък за 150 коня, а да карам 120 . Както и да е, последното нещо заради което влизам в тоя форум, е да се карам с някого, просто изразявам мнение. Имам право, нали? П.С. А това, че Алфа е насочена към спортно ориентирани потребители, не съм го измислил аз, а е стратегия на производителя .
        Ако ти е писано да се обесиш, няма да се удавиш
        AlfaRomeo 155 1.8 TS 129 к.с. 1995 г., AlfaRomeo 166 2.4 JTD 140 к.с. 2002 г. , Volvo S60 2.4D Sport 163 к.с. 2008 г. - EX;
        Opel Insignia ST 2.0 BiTurbo CDTI 194 к.с. 2014 г. (Алфа под прикритие)

Comment

Aбе какво спорите - и при двата вариянта има плюсове и минуси и всичко се определя от индивидуалните нужди - всеки си прави сметката и избира по-изгодния според него вариянт - всеки кара различно растояние, разполага с различни пари и така нататък - та няяма еднозначен отговор.
          Тоя спор малко като за яйцето и кокошката.
          2.0 8V - R4 T.S -164 Super -ЕX, 2.5 12V - V6 - 155 Super-EX, 3.0 24V - V6 - GTV CF3 -EX
          CLK 430 - V8 Monster-EX, Семейна Корола е150, 3-ка е36 за кеф

Comment

Първоначално публикувано от BatVas
            Aбе какво спорите - и при двата вариянта има плюсове и минуси и всичко се определя от индивидуалните нужди - всеки си прави сметката и избира по-изгодния според него вариянт - всеки кара различно растояние, разполага с различни пари и така нататък - та няяма еднозначен отговор.
            Тоя спор малко като за яйцето и кокошката.
            то4но това имам предвид и аз ама тука мноо сектанти вее алфата бига4ка бивала и не моело на газ по убуу с тролея било

Comment

Абе тя бегачка ама мойта сега ше седи дома докато пътувам на газ с друга бегачка

Comment

Абе аз си мисля че щом си решил да си купиш бегачка требва да си й береш гайлето . Това да си купиш некоя резачка и да и сложиш газ си е чисто осакатяване на колата . Като искаш да се возиш по икономично си взимаш една дизеларка и си тракаш.
                SUPER 164 2.5TDi '97

Comment

Първоначално публикувано от gigi
                  Абе тя бегачка ама мойта сега ше седи дома докато пътувам на газ с друга бегачка
                  Не че имам нещо против, ама в България това е редовна практика. Аз ако нямах как да сипвам в колата щях да си купя малолитаражка. Имам приятел така взе Ланчия и сега я кара 10-тина дни във месеца, а инече ходи с градския.
                  Е това да си купиш кола за 6000 лв. и да не можеш да сипвашл това ми се струва голяма гъзария. Инече вариант 2 имаш 2 коли - една бегачка и една за работа. Така и да влезне в бокса няма дасе усешта толкава.
                  "BEAUTY IS NOT ENOUGH!"
                  Alfa Romeo 145 1.4 T.S 97 - EX
                  Opel Astra J GTC

Comment

Първоначално публикувано от georgyg
                    Имам приятел така взе Ланчия и сега я кара 10-тина дни във месеца, а инече ходи с градския.
                    Е това да си купиш кола за 6000 лв. и да не можеш да сипвашл това ми се струва голяма гъзария.
                    Ами сега ще ти кажа че и аз съм така, карам си колта единствено когато имам специялна работа! Работя в района на Витоша, където паркирането е тръпка живея до метрото.... е за какъв *** да си карам колата всеки ден?

виж днес цял ден съм по-магазините, и няма как но в делничен ден е друго
                    Alfa Romeo 145 1.6 16V TSpark '98

Comment

Газ бегачки ама равносметката след пътуването до Русе е че колата с 4 души си прави 180-200 а можеше и още аз просто не посмях че е със зимни гуми, на магистралата съм потдържал 150-160 а на нормалния път 120-130, на места я понастъпвах бая повече ей тъй за кеф, и даде разход 8 на 100 газ и това е точно защото бутилката беше празна и я напълнихме а на връщане я изцедих до край. Нека каже и Бат Вас .
                      Става въпрос за 155-цата 2.0ТС
                      Ако трябваше да ходиме с мойта кола или тази на Бат Вас щеше да ни излезне двойно поне.
                      Направо не е за вярване как даде такъв разход на газ аз поне 10 го смятах

Comment

е да ама ве4е не е бига4ка алфето ами е един газов варел а това 4е ти не моеш да смяташ не зна4и 4е ти гори 3/100

Comment

Вярно даде учудващо нисък разход. Все пак нямаше движение и не се е налагало да изпреварваме. Доста добре върви на газ - с 4-ри маймуни в нея си прави 180-200 -това за малко иначе карахме с 150-160 помагистралата. бяхне сложили и бензин за магостралата-ама нямаше нищо интересно. Минахме един Голф с кристални стопове - беше като спрял. Тъкмо намалихме щото знаем че има куки и оня с голфа ни минава - аз викам Гиги газ с този ще има кушия и точно в този момент куките спират Голфа и ние си минаваме спокойно
                          2.0 8V - R4 T.S -164 Super -ЕX, 2.5 12V - V6 - 155 Super-EX, 3.0 24V - V6 - GTV CF3 -EX
                          CLK 430 - V8 Monster-EX, Семейна Корола е150, 3-ка е36 за кеф

Comment

НЕКОЛКО ПРОСТИ ИЗВОДА ОТ МОЯТ СКРОМЕН ОПИТ(СМЕНИЛ СЪМ КАМ 7-8 КОЛИ ДО СЕГА) ОТ ИЗПИСАНИТЕ ДО СЕГА КОМЕНТАРИ ПО ТЕМАТА :

1/ ВСИЧКИ КОИТО КАРАТ НА ГАЗ ПОТВЪРЖДАВАТ ПРЕДИМСТВОТО НА ТОВА КОЛАТА ТИ ПО ЖЕЛАНИЕ ДА ВЪРВИ ИКОНОМИЧНО И ПО ЖЕЛАНИЕ ПО-БЪРЗО ... ВЪПРЕКИ ЧЕ ГОЛИАМА РАЗЛИКА В МОЩНОСТА НЯМА
                            2/ ВСИЧКИ КОИТО НЯМАТ ГАЗ ОПЛЮВАТ ГАЗТА ПО ПРОСТАТА ПРИЧИНА ЧЕ ОСЪЗНАВАТ ПРЕДИМСТВОТО НА ГАЗТА И ПО ПРОСТАТА ЛОГИКА ЧЕ СМЕ БЪЛГАРИ И НЕ МОЖЕ НЯКОЙ ДА Е НАПРАВИЛ НЕЩО ПО СМИСЛЕНО ОТ НАС И ДА ГО ПРИЗНАЕМ..
                            3/АКО КАРАТЕ МАЛКО НАИСТИНА НЯМА СМИСЪЛ ДА СЕ ИНВЕСТИРА В ГАЗОВА СИСТЕМА .....
                            4/АКО КАРАТЕ МНОГО Е ЗАДЪЛЖИТЕЛНО ДА ИНВЕСТИРАТЕ В ГАЗОВА СИСТЕМА ( ПИТАЙТЕ ТАКСИТАТ , АКО МИ НАМЕРИТЕ ЕДНО ТАКСИ В БЪЛГАРИЯ ДА КАРА НА БЕНЗИН СЕ ОБАДЕТЕ )
                            5/ТВА ЧЕ ОТ ГАЗТА СЕ ПОВРЕЖДАЛА КОЛТА СА ПАЛНИ ГЛУПОСТИ , ДА НЕ СПОМЕНАВАМ 4Е И ЦЯЛАТА ВИ ГОРИВНА СИСТЕМА НА БЕНЗИН ДА ЗАМИНЕ ПАК НЯМАТЕ ПРОБЛЕМ ДА СИ КАРАТЕ НА ГАЗ ....

Comment

Първоначално публикувано от SFINKS
                              5/ТВА ЧЕ ОТ ГАЗТА СЕ ПОВРЕЖДАЛА КОЛТА СА ПАЛНИ ГЛУПОСТИ , ДА НЕ СПОМЕНАВАМ 4Е И ЦЯЛАТА ВИ ГОРИВНА СИСТЕМА НА БЕНЗИН ДА ЗАМИНЕ ПАК НЯМАТЕ ПРОБЛЕМ ДА СИ КАРАТЕ НА ГАЗ ....

Viva ! Само пропусна да споменеш че в тоя случай имате проблем да си карате на бензин. И че например зимата сте с паметник вместо с кола.
                              пред Админите... със сапун !

Comment

SFINKS написа:

Viva ! Само пропусна да споменеш че в тоя случай имате проблем да си карате на бензин. И че например зимата сте с паметник вместо с кола.

S pametnik si ako si idiot i ne si opravia6 navreme kolata

Ti ako si bez gaz , i ti izgori Q benzinova pompa ,Q se pozapu6at injektorite ( koito sa malko ili mnogo zapu6eni na vsiaka po stara kola! ) ko prai6 : v boxa dokato ia opravi6 , pak az si cukam na gaz i prodaljavam i v sa6oto vreme si opraviam benzinovata sistema .

HORA RAZBERETE BE , KATO IMATE I GAZ IMATE 2 ALTERNATIWNI( DO NIAKADE) GORIWNI SISTEMI

Comment

Working...
                                X