Известие

Collapse
No announcement yet.

Mнения за 10W60

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Mнения за 10W60

Пускам темата тук защото това не е масово масло и е предназначено за коли които се карат по агресивно. Та питането ми е спрял съм се на няколко производителя, нека колеги които имат преки впечатления и са карали да си дават мнението. Ето и марките:

1. Selenia Racing 10w60 това е всепризнато но зачестяват негативните мнения напоследък като цяло за марката

2. Agip Racing 4T 10W60 Венци знае най-добре той да каже

3.LIQUI MOLY GT1 SAE 10W60 това го слагам в класацията защото марката си я бива и май май няма ментета от него, но нямам никакви впечатления от него.

4.Millers CFS 10w60 бих го тествал защото много го хвалят всички но не знам каде го продават и дали го има изобщо в Бг.

Умишлено не слагам Castrol i Motul защото много ментета от него в Бг и ме е шубе да слагам от тях.

И така колеги давайте мнения кое как и защо
    Fiat Punto 1.4GT 1996
    Hyundai Tucson 2.0 2007
    Renault Clio 1.5 2019

10W60 лошо масло няма, това е топ-продукт на всяка марка, както всички синтетики.
    sigpic
    156 Facelift 1.9JTD16V 159 1.9JTDm16V 166 2.0TS(eх) Fiat Fiorino 1.3JTD
    "Странно нещо е животът - днес караш с 200, утре те возят с 20"

Comment

Аз съм с Mobil1 10W60 ,което го дават за мотори с по-натоварен режим и пробег НАД 150 000км. като изключа някой досаден теч, почти не го бута при по-агресивно каране.за разлика от 10 W40
      146 Turbo

Comment

Ако си намериш истински Castrol,няма да сбъркаш,не 4е другите са лоши,ама онова си е маслото!Не съм заклет на дадена марка,просто гледам с какво карат пове4ето познати състезатели,говорин за хора на по 40-50 години,не пиклювци като нас.Поговори с някой истински рацер и ще видиш отговора.
        PS:TITAN за момента е все още добро масло,истинско,но и то не е от ефтините.....За LIQUI MOLY-ако искаш впе4атления...ами вучо ми си слага в Астри4ката от него,и ми надува главата колко е добро,действително,ма тоя я кара по 10х. на година,и немога да изкажа наблюдение...след 2015г.
        Last edited by Ivo Skoklev; d.m.y г., 09:30.
        GTV с ново сърце и валчета .....много/100км.

Comment

Много хвалят Mobil 1 10W-60
          sigpicFiat Grande Punto 1.3 Multijet Alfa Romeo 155 1.8TS 8V -SOLD

Comment

Аз карам със Selenia Racing и съм много доволен ...
            sigpic
            GTV 2.0 V6 Turbo Facelift
            Lulin Group Ltd.

Comment

Първоначално публикувано от oem
              Дали е по-гъсто наистина? Аз мисля, че не е точно така. Просто е по-устийчиво, но не и по-гъсто.
              Напротив на загрят мотор е гъсто, та гъсто. То затова пази при екстремни условия другите масла в сравнение с него в тия режими са като вода.
              sigpic
              156 Facelift 1.9JTD16V 159 1.9JTDm16V 166 2.0TS(eх) Fiat Fiorino 1.3JTD
              "Странно нещо е животът - днес караш с 200, утре те возят с 20"

Comment

http://forum.alfa145.com/index.php?showtopic=10537

Един линк, който хвърля малко светлина по въпроса.
                146 1.6TS CF1 '98

sigpic

Comment

Първоначално публикувано от code Покажи съобщение
                  Напротив на загрят мотор е гъсто, та гъсто. То затова пази при екстремни условия другите масла в сравнение с него в тия режими са като вода.
                  Не, не, просто се говореше, че първоначално си е по-гъсто и по мъчително за мотора. Което не е така. 10W40 и 10W60 са еднакво гъсти при ниски температури. Това имах предвид.
                  Discover us on Facebook page - Maha LPS3000 DynoMachine

Comment

Пуснах един линк, ама кой да чете. 10-ката означава че при 0 градуса например и двете масла имат еднакъв визкозитет, а 40 и 60 означават различен вискозитет при 100 градуса, като 60 е по-гъсто. Тоест ако двигателя ти работи на по-висок температурен режим от нормалния, можеш да си сложиш 50 или 60, за да може маслото да запази свойствата си.
                    146 1.6TS CF1 '98

sigpic

Comment

Първоначално публикувано от vankata_ll Покажи съобщение
                      Пуснах един линк, ама кой да чете. 10-ката означава че при 0 градуса например и двете масла имат еднакъв визкозитет, а 40 и 60 означават различен вискозитет при 100 градуса, като 60 е по-гъсто. Тоест ако двигателя ти работи на по-висок температурен режим от нормалния, можеш да си сложиш 50 или 60, за да може маслото да запази свойствата си.
                      Линка съм го погледнал спокойно. Иначе ми е пределно ясно какво аджеба е вискозитет. Ясно е че всяко масло което е 10Wxx ще има еднакъв вискозитет на ниските температури. Ако бяха с различен нямаше да са 10-ки. Колегата по-горе го поправих, защото не е изяснил какво има предвид като казва ниски температури. Един двигател не остава все пак да работи на 40-градуса. А от там нагоре кривата на промяна на вискозитета не е еднаква за едното и за другото масло, защото имат различен вискозитет във високите температури.
                      The greatest of all scientific hobbies!

Comment

Добре, аз искам еднозначно да питам.
                        Ако вземем за база маслата на Selenia (само за пример) излиза, че по-стари двигатели е по-добре да се карат с Racing, отколкото с 20K, защото Racing е по-гъсто при 90 градуса, и съответно е по-добре за поизносен вече двигател.
                        Правилно ли съм разбрал?

На мен скоро ми предстои смяна (в края на лятото) и затова този въпрос живо ме интересува - колата ми наближава 160,000км., да слагам ли Racing вместо 20K?
                        Alfa Romeo 166 3.0 V6
                        Alfa Romeo GTV 2.0TS - няма я вече.

Comment

е те тва е проблема на хората - Рядко минавам 100 градуса на маслото -
                          ми с 10/40 след 110 градуса немаш мазане вече , значи ако рядко нямаш мазане какво става - ......
                          ами ако уреда ти лъже със 10 градуса ......
                          карам с 10/60 от 4 години , карам я студена топла - предимно на прекъсвача или над 4000 оборота
                          еми ебати здравия мотор
                          и веднъж на 70000 км я третирам с QMI
                          аз съм ЗА по хубавото масло
                          щото на високи обороти коляновия вал го прави на пяна
                          а то трябва да е пенливо устойчиво също - колето 10/40 във високи температури го няма.
                          Volvo S80 2.0 T5 180hp
                          Saab 9-5 2.3 Hot Aero 250Hp Turbo
                          Alfa 147 1.9JTD 16V Turbo- Powered by DAGi and SprintAuto

Comment

Първоначално публикувано от Fear Покажи съобщение
                            Добре, аз искам еднозначно да питам.
                            Ако вземем за база маслата на Selenia (само за пример) излиза, че по-стари двигатели е по-добре да се карат с Racing, отколкото с 20K, защото Racing е по-гъсто при 90 градуса, и съответно е по-добре за поизносен вече двигател.
                            Правилно ли съм разбрал?

На мен скоро ми предстои смяна (в края на лятото) и затова този въпрос живо ме интересува - колата ми наближава 160,000км., да слагам ли Racing вместо 20K?
                            На 155цата със смляни основни лагери и с SeleniaRacing нямах абсолютно никакъв проблем, като които ме познава знае как карам. А разбрах че съм строшил мотора като и сипах 10W40, само 5 минути след смяната почнаха да тропат лагерите , оттук натам за мен това е маслото, но не държа да е Selenia. Отново ви казвам че е по добре за които се понадбягва тук таме по улиците да си сложи 10w60, шанса да роди е по минимален.
                            Fiat Punto 1.4GT 1996
                            Hyundai Tucson 2.0 2007
                            Renault Clio 1.5 2019

Comment

Нека да намеся и още една марка за 10W60. Някой има ли наблюдения от Tutela Imola? Цента му е много добра 18/л. в Алфисти.бг
                              FORD FOCUS ST 2.0 EcoBoost 250 hp, 13'
                              LANCIA DELTA III 1.9 Twin Turbo Multijet 190 hp. 844A1000 EXECUTIVE 10`
                              LANCIA LYBRA 2.4 jtd 140+ hp. 839A6000 EXECUTIVE 02`
                              LANCIA LYBRA 2.4 jtd 150+ hp. 841C.000 EXECUTIVE 03`ex.
                              ALFA ROMEO 156 1.6 TS 16V AR67601, ГИ 97`ex.
                              LANCIA DEDRA 1.6 835A1000 90`ex.

Comment

Working...
                              X