Известие

Collapse
No announcement yet.

Mнения за 10W60

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

Първоначално публикувано от голямата риба
    а какво общо има темата с тунинга???

Първоначално публикувано от thecleaner Покажи съобщение
    Пускам темата тук защото това не е масово масло и е предназначено за коли които се карат по агресивно. Та питането ми е спрял съм се на няколко производителя, нека колеги които имат преки впечатления и са карали да си дават мнението. Ето и марките:

1. Selenia Racing 10w60 това е всепризнато но зачестяват негативните мнения напоследък като цяло за марката

2. Agip Racing 4T 10W60 Венци знае най-добре той да каже

3.LIQUI MOLY GT1 SAE 10W60 това го слагам в класацията защото марката си я бива и май май няма ментета от него, но нямам никакви впечатления от него.

4.Millers CFS 10w60 бих го тествал защото много го хвалят всички но не знам каде го продават и дали го има изобщо в Бг.

Умишлено не слагам Castrol i Motul защото много ментета от него в Бг и ме е шубе да слагам от тях.

И така колеги давайте мнения кое как и защо
    ето споменал съм в първия пост, ако модераторите решат могат да преместят темата
    Fiat Punto 1.4GT 1996
    Hyundai Tucson 2.0 2007
    Renault Clio 1.5 2019

Comment

Първоначално публикувано от Stranger65
      Бях със Selenia 10W60. Лятото е супер, но зимата при -15 градуса ставаше много гъсто и трудно го подкачваше маслената помпа. Затова си минах на 10W40
      колега и двете са 10W и практически е редно да са еднакви при -15.
      Ако едното е 5W може да е по-добре, но "десетките" са еднакви....
      Alfa Romeo Spider 2.0 16V Twin Spark 155hp '00 Lusso

Comment

Повярвай ми - не са
        Нали го знаете де викал оня я на у... ли си да вервам или на дупана да вервам! Ето малко статистика да се приключи как едното било по гъсто от другото на студено

P.S. близо 1000км. съм минал с 10w60 ката на Венци маслото си седи на макса и не е мръднало с милимунда, останалото е чешене на езици
        Attached Files
        Last edited by thecleaner; d.m.y г., 00:28.
        Fiat Punto 1.4GT 1996
        Hyundai Tucson 2.0 2007
        Renault Clio 1.5 2019

Comment

Колеги, първата цифра показва вискозитета през зимата. Дали е 10W40,50,60 или 30, през зимата всички ще се държат ЕДНАКВО!
          Останалото са /само/внушения.
          ALFA ROMEO 146 1.6 TS 16V 1998
          ПЛОВДИВ

Comment

И аз вчера сложих Agip RACING 4T 10W60 /благодарности на Венци /. Снощи я понастъпах колата, но все още нищо не мога да кажа. Само това, че звукът от мотора е супер. Много тих на празен ход и приятен във високите
            FORD FOCUS ST 2.0 EcoBoost 250 hp, 13'
            LANCIA DELTA III 1.9 Twin Turbo Multijet 190 hp. 844A1000 EXECUTIVE 10`
            LANCIA LYBRA 2.4 jtd 140+ hp. 839A6000 EXECUTIVE 02`
            LANCIA LYBRA 2.4 jtd 150+ hp. 841C.000 EXECUTIVE 03`ex.
            ALFA ROMEO 156 1.6 TS 16V AR67601, ГИ 97`ex.
            LANCIA DEDRA 1.6 835A1000 90`ex.

Comment

Да, ама 10W60 e s edin wiskozitet, а 10W40 - с друг. Това просто ти показва до каква темпераутра си запзва вискозитета
              Аз със Селения 10W60 при -20 градуса едвам повдигаше маслото, а като сложих 10W40 нямах проблем. Колата ми е в перфектно състояние (за уточнение)
              прочети табличките и виж при -25градуса вискозитетите и тогава си пей песента.
              Fiat Punto 1.4GT 1996
              Hyundai Tucson 2.0 2007
              Renault Clio 1.5 2019

Comment

Нали го знаете де викал оня я на у... ли си да вервам или на дупана да вервам! Ето малко статистика да се приключи как едното било по гъсто от другото на студено

P.S. близо 1000км. съм минал с 10w60 ката на Венци маслото си седи на макса и не е мръднало с милимунда, останалото е чешене на езици
                колеги тез масла за печки стават ли?
                145 1,9 JTD [6:06:37 AM] emigranta_de каза: a JTD varvat mnogo . Печка POWER

Comment

не 10w60 е за бензин
                  Fiat Punto 1.4GT 1996
                  Hyundai Tucson 2.0 2007
                  Renault Clio 1.5 2019

Comment

Първоначално публикувано от drumi1 Покажи съобщение
                    не 10w60 е за бензин
                    Гаранция ти давам, че е и за дизел, както 99% от маслата. Само бензинови и само дизелови масла при леките коли почти няма. Виж класовете по API на тубата, май не е само бензиновата спесификация
                    sigpic
                    156 Facelift 1.9JTD16V 159 1.9JTDm16V 166 2.0TS(eх) Fiat Fiorino 1.3JTD
                    "Странно нещо е животът - днес караш с 200, утре те возят с 20"

Comment

Първоначално публикувано от code Покажи съобщение
                      Гаранция ти давам, че е и за дизел, както 99% от маслата. Само бензинови и само дизелови масла при леките коли почти няма. Виж класовете по API на тубата, май не е само бензиновата спесификация

Май пък 99% е доста голяма цифра Аз веднага мога да ти извадя поне 5 масла от една марка само с една от двете спецификации...

И май пък точно това масло НЯМА спецификации за ДИЗЕЛ...Има само и единствено бензинови спецификации... Както и някои дизелови(SDE,Sint diesel, Sint common rail, Evolution Diesel((е те това е за бързи нафти маслото)) като наименования) имат само дизелови спецификации...

П..П Иначе принципно си прав че повечето си имат и по двете спецификации ама повечето не са 99%
                      Alfa Romeo 147 1.6 TS 06' red Scarlet
                      exAlfa Romeo 156 2.5 V6 98' ...game over (((((
                      ex Legend 155 1.8 8v 95' SPORT MY.95 I am sexy and I know it...
                      ex Legend 155 2.0 8v 92' my Racing GLORY...
                      by RUBIG service

Comment

Първоначално публикувано от drumi1 Покажи съобщение
                        не 10w60 е за бензин
                        Ти къде видя пък, че става въпрос точно за въпросното Тутела Имола (на което неизвестно защо спесификация в нета няма, ако и тубата е такава ..) Гарантирам ти, че 10W60 на Кастрол е за бенз и дизел, понеже съм го видял. А иначе за 99% си прав, написах го ей така - по-скоро 90.
                        sigpic
                        156 Facelift 1.9JTD16V 159 1.9JTDm16V 166 2.0TS(eх) Fiat Fiorino 1.3JTD
                        "Странно нещо е животът - днес караш с 200, утре те возят с 20"

Comment

КОлегата Thecleaner имаше предвид конкретно неговото масло, и съответно ти като си го цитирал той това предполага че имаш предвид и отговаря че няма спецификация за това стана и това разминаване
                          Alfa Romeo 147 1.6 TS 06' red Scarlet
                          exAlfa Romeo 156 2.5 V6 98' ...game over (((((
                          ex Legend 155 1.8 8v 95' SPORT MY.95 I am sexy and I know it...
                          ex Legend 155 2.0 8v 92' my Racing GLORY...
                          by RUBIG service

Comment

На повечето дизелови Алфи с ЦФ3 мотори,си пише на табелката,че може да се карат с 10в60 Селения Рейсинг
                            Fiat Idea 05" 1.9 Mjet N tuning
                            Lancia Ypsilon 00" 1.2 Elefantino blu
                            Piaggio Liberty 05" 50cc 2T

Alfa 33 1.7 16v SW-ex,Alfa 145 1.6 Boxer-ex,Alfa 146 TI-ex,Alfa 159 1.9 JTDm SW-ex

Comment

Първоначално публикувано от VFTI Покажи съобщение
                              КОлегата Thecleaner имаше предвид конкретно неговото масло, и съответно ти като си го цитирал той това предполага че имаш предвид и отговаря че няма спецификация за това стана и това разминаване
                              Абсолютно понеже гледах шишето с маслото. Другите 10w60 имат за кастрола и мотула със сигурност.
                              Fiat Punto 1.4GT 1996
                              Hyundai Tucson 2.0 2007
                              Renault Clio 1.5 2019

Comment

Някой има ли впечатления от фирмата JB German Oil? наскоро си купих спирачна течност дот 5.1 с тази марка и изглеждаше доста истинска, но с маслата незнам как стоят нещата. Като влязох в сайт-а им поразгледах историята, фирмата била от 64 година ако не се лъжа, основана от бивш немски рали пилот, но все пак им нямам доверие... Тук в България тяхно масло 10в 60 е на 17.50лв литър-а, което ми е малко съмнително, та идеята ми е ако някой е карал такова масло или има впечатления от други хора да сподели.
                                Аlfa 75 - 1.8 Turbo 155hp '87
                                Lancia Dedra 2.0 Turbo Integrale 180hp '92

България от векове за векове - НАД ВСИЧКО!

Comment

Working...
                                X