Известие

Collapse
No announcement yet.

Измиване на радиатор - къде и колко би трябвало да струва?

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Измиване на радиатор - къде и колко би трябвало да струва?

Това е въпросът общо взето.
    Ако ти е писано да се обесиш, няма да се удавиш
    AlfaRomeo 155 1.8 TS 129 к.с. 1995 г., AlfaRomeo 166 2.4 JTD 140 к.с. 2002 г. , Volvo S60 2.4D Sport 163 к.с. 2008 г. - EX;
    Opel Insignia ST 2.0 BiTurbo CDTI 194 к.с. 2014 г. (Алфа под прикритие)

Къде искаш да го измиеш от вътре или само външно. Ако е само от вън и е достъпен от всякъде отиваш на първата мивка и ти го измиват. Аз моите всяка седмица си ги мия в къщи с водоструиката.

Comment

Искам вътрешна промивка. Ама толко ли етъп въпросът, че няма кой да отговори?
      AlfaRomeo 155 1.8 TS 129 к.с. 1995 г., AlfaRomeo 166 2.4 JTD 140 к.с. 2002 г. , Volvo S60 2.4D Sport 163 к.с. 2008 г. - EX;

Comment

Мога да ти кажа в Нови Искър къде има в София съм виждал някъде по пресечките на Козлодуй, имаше и ключар в същият сервиз. Между раковска и луиза в това каре някъде беше.

Comment

Сипи една добавка за промиване и готово.Какъв е проблема? Най-вероятно ще се появът доста течове,но после добавка за спиране.Пробвай и с Калгон.
          Alfa Romeo 166 2.0 V6Turbo
          Opel Astra J
          ex:
          Alfa Romeo 164 2.5TD
          Alfa Romeo 166 2.0 Т.S. CF3 LPG
          Alfa Romeo 164 2.0T.S.

Comment

Първоначално публикувано от Boby Покажи съобщение
            Сипи една добавка за промиване и готово.Какъв е проблема? Най-вероятно ще се появът доста течове,но после добавка за спиране.Пробвай и с Калгон.
            Тия добавки за спиране нали знаеш кво да направиш с тях?

Радиатор се промива най-лесно с цвик. Понеже се съмнявам че Кольо има от къде да го намери, а теиз неща за промиване по магазините нищо не вършат, най-добре на село с маркуча - 20 минути отиват доката спре да тече гняс.

Нищо не струва, щото няма кой да се занимава да ти го направи като хората.
            Не о хлѣбѣ единѣмъ живъ будетъ человѣкъ

Comment

Първоначално публикувано от търтей Покажи съобщение
              точно това е истината... иначе да ако имаш къде да откачиш големите маркучи и с маркуча на двора - това ти е варианта!

Даването на газ, води до пристрастяване!
              Alfa Romeo 155 1.8TS by RuBig
              Volvo V50 2.0D by RuBig

Comment

Ще ме извинявате, ако цапам темата, не, че и аз нямам проблеми със загряването когато е на клима, и с радиатора ми, най-вероятно за смяна вече, но аз за други марки поне не съм чувал за такива проблеми и то при толкова хора с Алфи, това да не е пак от мойте любими "Типично и нормално за Алфа, не го мисли"
                sigpic
                ex Аlfa Romeo 156 2.0 16V TWIN SPARK mod '99 замина...
                0889 636 093

Comment

Първоначално публикувано от raiders Покажи съобщение
                  Ще ме извинявате, ако цапам темата, не, че и аз нямам проблеми със загряването когато е на клима, и с радиатора ми, най-вероятно за смяна вече, но аз за други марки поне не съм чувал за такива проблеми и то при толкова хора с Алфи, това да не е пак от мойте любими "Типично и нормално за Алфа, не го мисли"
                  Влади, смърт без причина няма, така че някой ако ти каже тоя лаф за типичното и нормалното му кажи да си го завре нали знаеш къде. А запушването на радиатора е проблем на всички коли, можеш да бъдеш сигурен.

Отделен въпрос е, че за повечето здрави немски марки климатикът е извънреден лукс, така че няма как да го почувстват тоя проблем.

Comment

БМВ-тата на възрастта на нашите алфи имат такива страдания с техните радиатори, че не е истина. В тоя ред на мисли не са само алфите.

Comment

Първоначално публикувано от търтей Покажи съобщение
                      Тия добавки за спиране нали знаеш кво да направиш с тях?

Радиатор се промива най-лесно с цвик. Понеже се съмнявам че Кольо има от къде да го намери, а теиз неща за промиване по магазините нищо не вършат, най-добре на село с маркуча - 20 минути отиват доката спре да тече гняс.

Ми единственото което се сещам да направя с тази добавка е да я сипя в казанчето за антифриза.Ти ако имаш други предложения сподели.... Полза от тях определено има.
                      По отношение на промиването с маркуча на село.... да ако има ръжда и утайки ще ги премахнеш,но ако има котлен камък и отлагания и 50 кубика вода да прекараш през радиатора ползата ще е нулева.

---------- Post added at 19:47 ---------- Previous post was at 19:32 ----------

Възможно е да са ти мръсни радиаторите външно и топлоотдаването да не е достатъчно.Измии си радиаторите външно.При градско каране на климатик при 35* външна температура е нормално да ти държи малко по-високи температури.
                      При другите марки също има проблеми.Аз има и Опел Астра и сега в жегите в задръстване стрелката седи м/у 93-98*.
                      Last edited by Boby; d.m.y г., 22:35.
                      Opel Astra J
                      ex:
                      Alfa Romeo 164 2.5TD
                      Alfa Romeo 164 2.0T.S.

Comment

Да чукна на дърво аз проблеми с охладителната система нямам! На клима, без клима, в задръствания, на магистрала все си е забила на 90 градуса стрелката и не мърда

Само дето направих тая "магия" - измих си радиаторите от вън с пароструйка и излезе една шепа пчели, мухи, и други летящи насекоми... От тогава климатика работи значително по-добре!
                        Ясно, че в тоя форум - слаб пияч, бияч, ебач и слаб шофьор няма, ма нема смисъл да се фалим..

FIAT Coupe 16VT
                        Alfa Romeo 156 SW 1.9 JTD

Comment

Първоначално публикувано от koolio Покажи съобщение
                          Влади, смърт без причина няма, така че някой ако ти каже тоя лаф за типичното и нормалното му кажи да си го завре нали знаеш къде. А запушването на радиатора е проблем на всички коли, можеш да бъдеш сигурен.

Отделен въпрос е, че за повечето здрави немски марки климатикът е извънреден лукс, така че няма как да го почувстват тоя проблем.
                          Значи сигурно нямам голям опит с колите до сега за 9г. съм карал само 3, просто забелязвам типични неща и то при 156 и ги отбелязвам като нищо смущаващо, просто колата и модела са си така.
                          sigpic
                          ex Аlfa Romeo 156 2.0 16V TWIN SPARK mod '99 замина...
                          0889 636 093

Comment

Първоначално публикувано от digitalundgrd Покажи съобщение
                            Да чукна на дърво аз проблеми с охладителната система нямам! На клима, без клима, в задръствания, на магистрала все си е забила на 90 градуса стрелката и не мърда

Само дето направих тая "магия" - измих си радиаторите от вън с пароструйка и излезе една шепа пчели, мухи, и други летящи насекоми... От тогава климатика работи значително по-добре!
                            Няма такъв вариант температурата в двигателя да ти е винаги 90* Това,че компютъра ти показва на таблото 90 не значи,че при всеки режим на работа е толкова.
                            Opel Astra J
                            ex:
                            Alfa Romeo 164 2.5TD
                            Alfa Romeo 164 2.0T.S.

Comment

Преди да сменя термостата тази температура, която ми показваше на таблото варираше...от 70 до 90...След смяната му с нов, температурата се вдига доста по-бързо до 90 и си ги заковава...

Не споря, че може и да има +- 2,3,5 градуса разлика с "реалната" темп. на двигателя...
                              Ясно, че в тоя форум - слаб пияч, бияч, ебач и слаб шофьор няма, ма нема смисъл да се фалим..

FIAT Coupe 16VT
                              Alfa Romeo 156 SW 1.9 JTD

Comment

Working...
                              X