Ето как се минава от дискове 257мм на 284мм при АR 146 JTD.Като за начало се сдобих с апарати и дискове от 145QV но в последствие разбрах че с тези дискове няма да стане,проблема идва от там че при тези апарати диска трябва да влезе по-навътре,решението беше да се вземат дискове от Фиат Купе Турбо,намерих тaкива дискове благодарение на Еньо (голямата риба),от него също разбрах че при JTD-то няма нужда да се сменят шенкели,тъй като е с най-големия възможен,по-долу ще видите и схема на двата диска за да видите защо тези от Фиат-а стават а от КуВе-то не.След като ревизирах апаратите минах към монтажа,прилагам снимки за да видите процеса на работа.
Известие
Collapse
No announcement yet.
146 JTD - Конверсия на спирачни апарати и дискове от 257 на 284мм
Collapse
X
-
-
Първоначално публикувано от голямата риба Покажи съобщениев грешка си
JTD-то е с най-големите възможни шенкели
на него му трябват само 284мм дискове и спирачни апарати.
Но няма да си вземеш дискове за QV, а за Q4-ка или фиат купе 2.0 16 турбо
разликата с QV-то е във височината на диска
п.с. А Мариян (Muroman) ми каза че можеш да ми помогнеш,прецака ми се резбата на 2 болта на предна лява и задна лява главина.
acko88Last edited by Bojidara; d.m.y г., 23:16.Alfa Romeo 146 JTD
Comment
-
Първоначално публикувано от excelon Покажи съобщениеНякой не е ли пробвал с дискове и апарати от фиат мареа 2.4TD? Според мен трябва да стане, някой ден като имам повече свободно време може да пробвам.Alfa Romeo 146 2.4JTD '00 230hp
Alfa Romeo 166 2.4JTD 175hp FL '04 - на части
Mercedes Benz ML270 CDI FL '03
Mercedes Benz A170 CDI FL '01
Yamaha FZ1 Fazer 150hp '08
Comment
-
Първоначално публикувано от excelon Покажи съобщениеНякой не е ли пробвал с дискове и апарати от фиат мареа 2.4TD? Според мен трябва да стане, някой ден като имам повече свободно време може да пробвам.
Comment
-
Alfa Romeo 145 JTD & Audi A4 B6 1.8T quattro
Comment
-
..
При мен дойде всичко от купето и пак нямаше проблеми , сега съм пред дилема спортни дискове за тези апарати или направо Брембо от 20Втурбо купенцеГладам прилични оферти за дискове в е-бей .
BMW 330 D 280h.p600nm by TST Bmw 725 Toyota Yaris T.Sport ex Alfa Romeo 145 2.0 16v Turbo 200hp Suzuki Burgman 400 Malossi kit
Comment
-
Дойде времето да допълня и аз темата.
Да поясня, че техническото изпълнение е изцяло на колегата Pinifarina, за което му благодаря
Понеже при смяната на ремъци и ролки стана ясно, че старите дискове далеч не са първа младост, реших да ъгрейдна и аз спирачната система отпред. Излишно е да споменавам, че информацията от Еньо по-горе ми помогна да не се лутам в избора на дискове, за което съм му много благодарен (за кой ли път вече )
Купих перфорирани Steinhof за фиат купе турбо.
Взех и апарати втора ръка, които се заех да почистя, боядисам и сервизирам основно, воден от челния опит на колегата 1115 – цък, за което му благодаря и на него, както и за телефонната консултация. За апаратите и дисковете – кредитс ту това дете на природата Нено
Почистването на апаратите с дрелка с телена четчица накрайник и 'ръчна' телена четка дадоха следният резултат, който беше далеч от желания:
...и затова ги дадох да ги бластират на пясъкоструй, след който изглеждаха вече така:
След пясъкоструя се чудих дали въобще да ги боядисвам, но грундът и боята бяха купени, а и определено си струваше усилиетоТа свалихме спирачните цилиндърчета и си прибрах апаратите да си ги боядисам.
Праснах им първо две ръце грунд:
После две ръце спрейче и резултатът беше:
Междувременно купих ремонтен комплект гумички и греси. Има описано коя грес за какво е в темата на Иван, която съм линкнал по-горе. Самата тема я има клонирана и в нашия форум - цък
На втората снимка се виждат спрей-грундът и сребристата боя, която използвах.
Сега си чакам накладките да пристигнат до към края на седмицата. Поръчал съм Ultimax на EBC. Предстои да купя тея дни спирачни маркучета и течност и когато всичко е готово, ще пристъпим към сглобяването.
Това е засега. Ще пиша, когато има по-нанатъшно развитие.Last edited by trustworthy; d.m.y г., 06:27._______
146 JTD - ex
Renault Megane II 1.5 dci - ex
Nissan Qashkai 2.0 CVT - current
Comment
-
Първоначално публикувано от kocta Покажи съобщениеАко мислия,че ще се разминеш само с едни дискоше и апарати много се лъжеш
Но кажи все пак защо няма да станеLast edited by trustworthy; d.m.y г., 19:54._______
146 JTD - ex
Renault Megane II 1.5 dci - ex
Nissan Qashkai 2.0 CVT - current
Comment
-
Първоначално публикувано от trustworthy Покажи съобщениеНяма какво да мисля, аз знам вече 2 жтд-та, които са минали на 284мм спирачки без друг хардуер. Просто си следвам последователността при конверсията.
Но кажи все пак защо няма да стане
Иначе се сменя шенкел и кормилни накрайници (вътрешни и външни) или направо рейката хем е по-къса.Alfa Romeo 145 JTD & Audi A4 B6 1.8T quattro
Comment
Comment