Известие

Collapse
No announcement yet.

какви носачи

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

Първоначално публикувано от bobo16v Покажи съобщение
    Колеги,трябва да сменя цялото предно окачване на 156 2.4 .Ще ме посъветвате ли каква марка носачи да взема,изключвам оригиналните. Опциите са ми BIRTH,FRAP,OCAP,FAST.Някой ако има впечатления моля да ги сподели тъй като се очаква да извадя сериозна цифра.Благодаря ви .Поздрави
    Колеги, виждам, че дебата заслужава внимание, но предварително ще ви кажа - колкото потребители, толкова различни мнения и.....къде технически компетентни, къде субективни... всеки си споделя мнението!
    Въздържам се от коментар на другите марки, мога да коментирам OCAP и FAST, това което AXM-AUTO представя на българския пазар!
    OCAP , заедно с TRW и Lemforder са тройката световни лидери в окачването, като OCAP е номер едно в лекотоварните автомобили и селскостопанска техника!
    Работят за Ферари, Ламборджини, Мазерати, ФИАТ, Ивеко, VW Audi груп и.т.н
    OCAP, закупен от AXM-AUTO е с 2 години гаранция от датата на закупуване, удостоверява се с касова бележка!
    FAST
    е достатъчно известна полска марка, радва се на успех в цяла Европа, отличава се с перфектна изработка, достъпна цена!
    Гаранцията на производителя за Европа е 2 години, толкова се дава и на клиентите ни в България от AXM-AUTO от датата на закупуване!

Така, че, както го е написал Bobo няма никакъв проблем, гаранцията да се предоставя на клиента и от сервиза в който се монтира!
    Кое колко издържа, не смея да коментирам, но гарантираната стока..... не е за пренебрегване!
    Last edited by Hit-ko; d.m.y г., 11:36.
    ALFA 147 1.9JTD 16v -

Comment

Първоначално публикувано от Hit-ko Покажи съобщение
      Колеги, виждам, че дебата заслужава внимание, но предварително ще ви кажа - колкото потребители, толкова различни мнения и.....къде технически компетентни, къде субективни... всеки си споделя мнението!
      Въздържам се от коментар на другите марки, мога да коментирам OCAP и FAST, това което AXM-AUTO представя на българския пазар!
      OCAP , заедно с TRW и Lemforder са тройката световни лидери в окачването, като OCAP е номер едно в лекотоварните автомобили и селскостопанска техника!
      OCAP, закупен от AXM-AUTO е с 2 години гаранция от датата на закупуване, удостоверява се с касова бележка!
      FAST
      е достатъчно известна полска марка, радва се на успех в цяла Европа, отличава се с перфектна изработка, достъпна цена!
      Гаранцията на производителя за Европа е 2 години, толкова се дава и на клиентите ни в България от AXM-AUTO от датата на закупуване!

Така, че, както го е написал Bobo няма никакъв проблем, гаранцията да се предоставя на клиента и от сервиза в който се монтира!
      Кое колко издържа, не смея да коментирам, но гарантираната стока..... не е за пренебрегване!
      Ето и точно информацията от извора.
      Та значи избора както го виждам е OCAP и си карате 100% 2 години и знаете, че няма да давате пари за носачи.
      Точно за тази гаранция говорих.
      По-добро предложение аз лично не виждам.
      A20DTH ЖТД ама не баш
      1NZ−FXE ; 182A8.000 Брава
      Х... 330XD, Мултипла, Мареа, Либра, Пунто; 166; Брава; 146; Тема; 145; Типо; Панда

Comment

Закупих носач на Ocap преди доста време, карах с него точно 7000км и се скапа шарнирният болт (аз си пазя колата мн, не съм целил дупки да се изразя), тампоните бяха трагнали, не съм знаел че имат такива гаранции, иначе щях да ходя да го върна, аз съм твърдо против тази марка, не искам да споменавам името на мястото от което го закупих. Просто ако някой мисли да слага такъв да размисли, аз съм налице, иначе като изработка изглеждаше супер, но уви, и на мен ми казаха че е третият по-големина пройзводител в света,едно друго, но се оказа некачествен.
        За мен трв,феби, мууг, това са истинските марки, няма смисъл от даване на пари, майстор за работата и след няколко месеца пак майстор, пари за нови, спестените пари излизат мн ама мн по-скъпо за носачи специално!
        Last edited by rusiq86; d.m.y г., 19:01.
        sigpic
        Gulfstream G650 with Italian design...

Comment

Първоначално публикувано от rusiq86 Покажи съобщение
          Закупих носач на Ocap преди доста време, карах с него точно 7000км и се скапа шарнирният болт (аз си пазя колата мн, не съм целил дупки да се изразя), тампоните бяха трагнали, не съм знаел че имат такива гаранции, иначе щях да ходя да го върна, аз съм твърдо против тази марка, не искам да споменавам името на мястото от което го закупих. Просто ако някой мисли да слага такъв да размисли, аз съм налице, иначе като изработка изглеждаше супер, но уви, и на мен ми казаха че е третият по-големина пройзводител в света,едно друго, но се оказа некачествен.
          За мен трв,феби, мууг, това са истинските марки, няма смисъл от даване на пари, майстор за работата и след няколко месеца пак майстор, пари за нови, спестените пари излизат мн ама мн по-скъпо за носачи специално!
          Мисля, че от един случай не могат да се правят генерални изводи за който и да е производител.... не е застрахован нито TRW, нито FEBI, нито MOOG!

Аз карам с 2 долни носача OCAP на Алфа 147, но за сега съм минал около 45 000 км и мисля, че е рано още да давам лична оценка, но най-сериозен тест им правим на такситата, Брави и Мареи колкото искаш!
          От както ги навихме да слагат OCAP /щото са по-скъпички/ , рахатясаха и... сега само за ОCAP приказват
          Така, че виж, може да е скъсан маншона на шарнира, може да е имало механичен удар, а може да са ти дали и рециклаж....
          7000 km. издържа и най-калпавото менте, а тук говорим за OCAP, значи има причина и тя е трябвало да се изясни в магазина от който е купен!
          ALFA 147 1.9JTD 16v -

Comment

На мен ми донесоха долни носачи OCAP от Германия. Досега за 10 000 км. са перфектни. Да видим колко ще изкарат. И цената им беше много добра - 118лв./бр.
            Alfa Romeo 159SW 2.4JTDm 210hp
            Lancia Kappa 2.4JTD 136hp
            Mercedes E250TD Avantgarde 150hp
            Alfa Romeo 156 1.8TS 144hp - ex

Comment

Първоначално публикувано от Hit-ko Покажи съобщение
              OCAP, закупен от AXM-AUTO е с 2 години гаранция от датата на закупуване, удостоверява се с касова [B]бележка!
              !
              Сложих осар (от ТиН кар купен) горен носач и изкара 3-4000км и беше за хвърляне, двата тампона бяха толкова разбити, даже повече от предишния който смених, сега сложих технорот, 6000-7000км не мога да кажа да има пробели, като сменям и долните ще се види състоянието им.
              sigpic
              ex Аlfa Romeo 156 2.0 16V TWIN SPARK mod '99 замина...
              0889 636 093

Comment

Носача бе закупен от ахм-ауто, не искам да говоря лошо за магазина, купувам доста неща от там, просто се оказа калпав. Маншончето си бе наред, а тампоните се бяха скапали, явно съм попаднал на менте, единична случка, но не бих рискувал повече с тези носачи като марка.
                sigpic

Comment

Първоначално публикувано от rusiq86 Покажи съобщение
                  Носача бе закупен от ахм-ауто, не искам да говоря лошо за магазина, купувам доста неща от там, просто се оказа калпав. Маншончето си бе наред, а тампоните се бяха скапали, явно съм попаднал на менте, единична случка, но не бих рискувал повече с тези носачи като марка.
                  Колега, това не е решение на въпроса..... как така ще прежалиш стотина лева.....?
                  След като носача е закупен от наш магазин, значи е наш внос и не може да бъде менте, понеже си идва директно от фабриката - естественно, гарантирам само за Ocap който е в нашите магазини!
                  Носача си има гаранция и има въведен регламент за подобни случаи!
                  Понеже, първо казваш, че шарнира се е скапал, а сега, че тампоните са се скапали, отиди с носача до магазина и уточнете какво не му е наред и горен или долен е!
                  Last edited by Hit-ko; d.m.y г., 07:38.
                  ALFA 147 1.9JTD 16v -

Comment

Носача бе горен десен, ами след като сменях рейката мисля и ги проверихме, та шарнирният болт се движише като Майкъл Джексън(лека му пръст) на сцената, от тампоните бе така увиснал, сравенение с другият ми носач, който бе на трв...с този носач бе февруари-март, не пазя касовата бележка, и незнаех че има гаранция, иначе месец по късно ходих за друга част ала бала...кой др части от вас имат гаранция да знам за друг път, доволен съм от други неща, дори за едно пунто винаги от вас вземам частите...но найстина окап никога повече не бих взел, дори като знам че има гаранция, колко е гаранцията и на кой части, може на лс
                    п.п.последно време се ядосвам на магазина ви в Русе, даваха ми нещата с 10% надоло, и в др форум съм активен, но започнаха дасе правят на шушумиги, знаят ме и ако не попитам не дават...тъпо е. простоведнъж така после иначе, иначе ок е магазина.
                    Last edited by rusiq86; d.m.y г., 01:32.
                    sigpic

Comment

Здравей колега,аз съм шушумигата от магазина.Защо си мислиш че аз не чета този форум,както и много други и не се ровя вътре.Вече повече от месец ти чета мненията и чакам да видя поредния ти бисер.Мисля,че си много далече от истината,и понеже си много "компетентен" ми дължиш голямо извинение.И следващия път когато ти трябва нещо недей разиграва и мен и хората ми в магазина-трябва ми Съединител- ама много скъп,трябва ми туй ама то не е от него.За отстъпките решавам аз така че ела да се запознаем,ако след всичко което си написал ти е останала малко съвест.Много ме е яд че не се вслушвате в мнението на хора като Хитко,относно марки на части,но вие си знаете най-добре.Аз моята Алфа я карам с това което,той ми препоръча и вече 15000 км няма мърдане,ИЗБОРА Е ТВОЙ!!!!!!!!!!!!!!
                      Alfa Romeo 156 2,0 TS
                      Alfa Romeo 159 1.9 JTS

Comment

Колега първо здравей! С теб само по телефона съм се чувал и мисля че за нищо не дължа извинение, с нищо лично не съм те убидил! Купувал съм от теб неща не веднаж. Специално за съединителя казах че не е за мен още по телефона, и не давам аз парите, попитах те имаш ли, ти ми отговори че го имаш в наличност, мисля не съм те разкарвал с нищо,не съм казал да ще го купят. Второ коя част която съм поръчал не съм я закупил...нещо сте в грешка, като клиент съм бил повече от коректен (ако говориш за една ролка, за която попитах кога ще го има и дали е проблем да го набавите, за да не чакам за доставка когато ми се разглоби колата, си го взех отдавна). И да не че нещо но веднъж ми давате часта с отстъпка (10%) и следвашият път без, не че съм за отстъпката но това е тъпо по мое мнение.Нз как се преценява кога ще има и кога не, ако виж с това съм те убидил ок,виновен,но не и за друго. За марката Окап като носачи с удоволствие бих го показал на всеки желаещ, но просто е изхвърлен на боклука още при смяната преди доста време. Бих се доверил за тази марка, ако не го бях изпитал на гърба си, но уви...а дори за този носач ти бях говорил по телефона и ти ми каза че си мислел да сменяш твойте скоро с такива. И да имам съвест, дори днес отново разговарях с теб. Относно съветите от Хитко, мн пъти съм го питал за други неща в друг форум, и съм му се доверявал, но няма да кажа на киселото зеле че е сладко, това е. И без лоши чувства, излагам мнението си и заставам твърдо зад думите си ДА! И да нямам нищо против да се запозная с теб, дори напротив, от толкова време разговарям с теб само по телефона, ще ми е приятно! Драги ми колега имате ЛС от мен.
                        Съжалявам за спама! За да не изглежда че се крия нещо го правя публично.
                        Last edited by rusiq86; d.m.y г., 01:34.
                        sigpic

Comment

Колеги не мисля,че тук е мястото, където трябва да обсъждате проблемите относно рекламацията на частите,отстъпките които ползвате/давате и т.н.Вижте се,запознайте се,разберете се лично или както предпочитате,но не чрез форума и още по-малко чрез тази тема.

Мненията Ви няма да ги трия тъй като съдържат полезна информация относно темата.
                          Alfa Romeo 166 2.0 V6Turbo
                          Opel Astra J
                          ex:
                          Alfa Romeo 164 2.5TD
                          Alfa Romeo 166 2.0 Т.S. CF3 LPG
                          Alfa Romeo 164 2.0T.S.

Comment

Хахахаха Гаранция ама на хубав път колеги трябва да сте доста наивни да си мслите че някой ще изпълни такава гаранция след като е видял какви са ни пътищата

Comment

Working...
                            X