Известие

Collapse
No announcement yet.

Припаткване при спускане на скорост

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Припаткване при спускане на скорост

Напоследък забелязах, че когато колата е все още студена, като я спускам по надолнище на скорост, откъм ауспусха се чува припаткване. Подобно нещо обаче не съм забелязал да прави при загрят автомобил и при спускане с по-висока скорост (3500-4000об/мин). Въпреки всичко, чувал съм, че припаткването е признак за проблем в ДВГ'то. Може ли да ме осветли някой за причините, криещи се зад посочените симптоми?!

ПП
    за сведение, карам с бензин 95 Shell V-Power, но съм зареждал и от др бензиностанции (Petrol, OMV), та незнам дали нямам и вода в резервоара... (то и на шела вече му немам вяра)
    AR 155 1,7TS 8v, modified - http://www.clubalfaromeo.com/forum/s...ad.php?t=29433
    Здравословно общество е това, в което почтено и с уважение към мнението на другите и към човечността, несъгласните могат да изразят своето несъгласие.

Богата смес. Датчик за температура е фалшив дава неточни данни.Може и сондата.
    Аз като я запаля при топло време поне 30 сек. яоставям да поработи. При студ 1-2 минути да поработи на място и бавно потеглям и редя скоростите без тормоз.Щом позагрее излитаме на светофарите.

По задължение сме на W Power и зареждаме Белисимата само от Шел .
    В интерес на истината вече наближавам 9000 км от смяната на маслото Seleniq HPX 20 зелено и при загряла кол налягането на маслото е 1,5 атм, докато преди държеше над 2 атм.
    Аlfa Romeo 155 Aspirato T.Spark 2.0 8 V S.S.
    Вечна и памет .Отиде на скраб ."Четирите необозначени автомобила Alfa Romeo 155 Twinspark изфучаха по Виа Дел Коронари като изстребители по самолетна писта" (цит. Дан Браун -"Шестото клеймо" гл. 56)

Comment

При мен го прави на точно определени обороти при сваляне на предавките и винаги е два пъти и е свъсем тихо, чува се само при отворен прозорец (независимо дали е загряла или студена). При спускане също понякога, но трябва да е стръмен наклон, а също и при отнемане на газта.
      Може и да се лъжа, но с оригиналното гърне май не се чуваше.
      Alfa Romeo 155 1.8TS
      Alfa Romeo 156 1.9 16V m-jet

Comment

...абе някой ми беше казвал, че може да е и от недобро прилягане на изпускателните клапани и както колегата крис11 е споменал - темп. датчик или Л-сонда...
        Щях да ходя на диагностика, ма в нашия град открих само на едно място, а там въобще нямаха в базата данни за 155... имаха 145/6 156 и пр. Дали въпреки това разминаване екзаминера ще ми разпознае колата ако се включи към компа?! ...и дали няма да отчете грешни данни?!
        AR 155 1,7TS 8v, modified - http://www.clubalfaromeo.com/forum/s...ad.php?t=29433
        Здравословно общество е това, в което почтено и с уважение към мнението на другите и към човечността, несъгласните могат да изразят своето несъгласие.

Comment

Ами аз съм ходил на диагностики и всичко си й е наред на колата.
          А за бензина с Shell Racing я карам.
          Alfa Romeo 155 1.8TS
          Alfa Romeo 156 1.9 16V m-jet

Comment

На 145-та, след като й махнах катализатора почна така да патка при рязко отнемане на газта. На екзаминера няма нещо нередно
            Alfa Romeo 145 1.3 boxer-ex,146 1.4 16V-ex,156 1.8TS- ex, RAV4- ex, ML270 CDI-ex 159 3.2 V6 Q4 ex,ML270 CDI-ex, Infiniti ex 30 ex. Alfa Romeo Stelvio First edition.

Comment

A какво сложи намястото на катализатора ? Права тръбичка ли ? Или резонасно гърненце?
              Аlfa Romeo 155 Aspirato T.Spark 2.0 8 V S.S.
              Вечна и памет .Отиде на скраб ."Четирите необозначени автомобила Alfa Romeo 155 Twinspark изфучаха по Виа Дел Коронари като изстребители по самолетна писта" (цит. Дан Браун -"Шестото клеймо" гл. 56)

Comment

Изтърбушиха катализатора и вътре сложиха една надупчена тръба
                Alfa Romeo 145 1.3 boxer-ex,146 1.4 16V-ex,156 1.8TS- ex, RAV4- ex, ML270 CDI-ex 159 3.2 V6 Q4 ex,ML270 CDI-ex, Infiniti ex 30 ex. Alfa Romeo Stelvio First edition.

Comment

Първоначално публикувано от boian
                  Ами ще патка, за съжаление
                  sigpic

Comment

Първоначално публикувано от Dodo 155
                    И от какво според теб я ми го обесни че не ми е ясно
                    0888 232 484 - Бобо Extreme Service
                    sigpic
                    Alfa 145 QV Turbo VS Alfa GTV 3.2 24V 04'
                    Alfa 156 05' 1.9 16V M-JET, Fiat Brava 1.9 JTD , Алфа 164 Super, Alfa 147 JTD малкото GTA, Alfa 155 2.0 16v Super

Comment

А може ли това "паткане" (то си е направо пукане) да е от неизгоряли газове (бензин)

Comment

Да абсолютно възможно е
                        Fiat Idea 05" 1.9 Mjet N tuning
                        Lancia Ypsilon 00" 1.2 Elefantino blu
                        Piaggio Liberty 05" 50cc 2T

Alfa 33 1.7 16v SW-ex,Alfa 145 1.6 Boxer-ex,Alfa 146 TI-ex,Alfa 159 1.9 JTDm SW-ex

Comment

Първоначално публикувано от Bacho
                          А може ли това "паткане" (то си е направо пукане) да е от неизгоряли газове (бензин)
                          ...то зат'ва толкоз много ни тревожи този факт

Comment

Първоначално публикувано от Bobo
                            Първоначално публикувано от Dodo 155
                            Когато се срещне топъл и студен въздух какво става
                            Ти не прочете ли, че някой си му изтърбушил катализатора и му е сложил тръба на която е пробил с бормашина дупки преди това
                            Дали си е свършил работата както трябва
                            Когато ми беше пробито първото гърне, паткаше като отнемех газта на скорост м/у определени обороти. Нито съм имал преразход, нито съм се оплаквал. Смених гърнето и спря да патка
                            Разсъждавам от практиката. Драго така ли прави гърнетата
                            Прав ли съм или греша
                            sigpic

Comment

[quote=Dodo 155]
                              Първоначално публикувано от Bobo
                              Първоначално публикувано от "Dodo 155":3f5x5hqt
                              Когато се срещне топъл и студен въздух какво става
                              Ти не прочете ли, че някой си му изтърбушил катализатора и му е сложил тръба на която е пробил с бормашина дупки преди това
                              Дали си е свършил работата както трябва
                              Когато ми беше пробито първото гърне, паткаше като отнемех газта на скорост м/у определени обороти. Нито съм имал преразход, нито съм се оплаквал. Смених гърнето и спря да патка
                              Разсъждавам от практиката. Драго така ли прави гърнетата
                              Прав ли съм или греша [/quote:3f5x5hqt]

Ами грешиш този тип детонации в аспуха винаги си има причина за тях и тя винаги е с сместта (бедна или богата). Когато се срещне топъл и студен въздух се получава усреднена температура м/у двата!!! Или у вас като пуснеш парното и се получават детонации
                              0888 232 484 - Бобо Extreme Service
                              sigpic
                              Alfa 145 QV Turbo VS Alfa GTV 3.2 24V 04'
                              Alfa 156 05' 1.9 16V M-JET, Fiat Brava 1.9 JTD , Алфа 164 Super, Alfa 147 JTD малкото GTA, Alfa 155 2.0 16v Super

Comment

Working...
                              X