Известие

Collapse
No announcement yet.

Обезвъздушаване спирачки на 156

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

Първоначално публикувано от oem Покажи съобщение
    Те не са са се напаснали още задните накладки с дискове. Още не са се полирали. Предните са готови, но задните не. Аз рядко карам и по-малко километри минавам и като излизам да карам примерно удрям един зъб на ръчната и карам 100-тина метра така, пускам я, след малко пак я двигам ама то иска километри. То пък и ги пазя да не ги прегрея... нека минат няколко дни още и ще обезвъздуша пак. Защото още в самото начало педава потъваше доста повече. Сега доста по-малко... в събота ще пусна по-малко течност пак.
    Ненапаснати накладки-оставете тия простотии.Това не може да е основателна причина.Странника каза нещо за обезвъздушаването,чрез развиване и оставяне на самотек да се обезвъзушат.Тая система не е много приложима,защото винаги има проблеми с гумичките.Приложима е само,когато системата е напълно изправна и е брилянтна.С това отговарям на обвиненията за гумичките и простотиите,а това е сериозно.Надуят ли се гумичките,те запушват отворите на цилиндъра за казанчето.Така,че Странника ви каза добре нещата.Понякога бърза и дрънка глупости,но е прав.Всички го правим!Ако не се обезвъздушават на самотек,има един лек.Макар и временен.Слагаме една помпа ,горе на казанчето и подаваме налягане.Идеята е течността да преодолее запушването от разложената гумичка.Някой го беше казал и преди,мисля Хтрим,но и аз съм го използвал и действа.
    На където и да се въртиш, задника ти пак ще е отзад!
    Интелектуален кръг БКАР.sigpic Няма тема, която да не превърнем в плюскане и пукница.

Comment

Освен това ясно е казано, че проблема не се е появил сега. Не разбирам защо четете едностранно понякога.
      Alfa Romeo 164 SUPER T. Spark /Base '95/ - gone for parts;
      Lancia Kappa JTD '98 -

Comment

Системата се обезвъздушава сама много лесно даже. Не капе, а тече направо като развия пробката от апарата.
        Discover us on Facebook page - Maha LPS3000 DynoMachine

Comment

Е сега де, глупости не съм дрънкал. Във виртуалното понякога нещата се разбират погрешно, понякога четящия недоусмисля и т.н. Не ми пука, че ме обиждате понякога - аз съм над тия неща. Важното е Алфите да вървят и да има по-малко проблеми.
          А колкото за ненапаснатите накладки - това има значение при високи скорости и рязко спиране. Обикновено казват все пак първите 500км. карайте по-внимателно. М/у другото аз като си сменя накладките излизам на правата, газ, спирачка до дупка та да поускоря процеса

Comment

Първоначално публикувано от Stranger65 Покажи съобщение
            Е сега де, глупости не съм дрънкал. Във виртуалното понякога нещата се разбират погрешно, понякога четящия недоусмисля и т.н. Не ми пука, че ме обиждате понякога - аз съм над тия неща. Важното е Алфите да вървят и да има по-малко проблеми.
            А колкото за ненапаснатите накладки - това има значение при високи скорости и рязко спиране. Обикновено казват все пак първите 500км. карайте по-внимателно. М/у другото аз като си сменя накладките излизам на правата, газ, спирачка до дупка та да поускоря процеса
            Дрънкаш и аз дрънкам.За някои!Но напоследък пишеш по четивно.Радвам се,защото четеш много,но напоследък и го обосноваваш добре и няма как да се заяда с тебе.Разбрал си,че едно е да ми го напищещ на мене или Хтрим или Лисан и съвсем друго,на нашего брата,дето се чуди от каво му се ебава кочината.
            Интелектуален кръг БКАР.sigpic Няма тема, която да не превърнем в плюскане и пукница.

Comment

Не може само с четене брато. Майстор с четене само не се става. Трябва си и практика. Практиката прави майстора. не учебника. Разбира се, че понякога ще казва и вярни неща. Просто го е прочел така и го казвам по случайност когато трябва. Но на много места твоя странник говори несигурни неща или пълни глупости.

Нищо лично, но това съм забелязал аз и такова ми е мнението за него.

Comment

Прав си,но аз винаги съм бил на приципа,че не трябва да изхвърляме цялата ябълка,само защото е гнила от едната страна.Срангер,чете много и има познания.Увазжавам това.Пише и простотии,като мене,но има и брилянтни постове.Строго погледнато,отдавна да съм го банналЗаяжда и се с мене.Това,обаче няма значение,ако го погледнеш глобално.Другите нишо не пишат и казват: елате в сервиза ни
                абе да се изповръщаш.

Comment

Тези дискове според вас в правилната посока ли са монтирани?
                  Attached Files

Comment

Според мен посоката е обърната.
                    Alfa Romeo 156 1.8 T.S,'98
                    ZAZ Tavria 1.1, '95 - взеха я
                    Pinky: "He that is gentle to the brutal will end up being brutal to the gentle"

Comment

Значи ние 3-ма души се чудихме как да ги монтираме. Другите двама казаха така както са монтирани. И аз на края видях на кутията, че са нарисувани по същия начин на колата която е изобразена там и ги сложихме така. А и в сервиза им има една бегачка дето бяга на рали България и на нея така са монтирани, само че там дисковете са друга марка.

И никъде в интернет не мога да намеря инфо. Гледам снимки на коли в гугъл и някои са монтирани така, на други са монтирани на обратно... казах на вносителя да пита във вабриката на Стейнхоф как точно е посоката им. Щото на дисквете не пишеше нищо. Кой ляв, кой десен...
                      Last edited by oem; d.m.y г., 11:06.

Comment

Ейййййй вярно съм ги обърнал...

http://forums.racingbrake.com/showthread.php?t=74

Comment

Първоначално публикувано от oem Покажи съобщение
                          Не може само с четене брато. Майстор с четене само не се става. Трябва си и практика. Практиката прави майстора. не учебника. Разбира се, че понякога ще казва и вярни неща. Просто го е прочел така и го казвам по случайност когато трябва. Но на много места твоя странник говори несигурни неща или пълни глупости.

Нищо лично, но това съм забелязал аз и такова ми е мнението за него.
                          Всеки има право на мнение. Ти също пишеш глупости от време на време нямащи нищо общо със здравите съждения. Лошото е това, че ги пише човек дето разглабя коли и се има за майстор. Но имаш и много истински неща.
                          А колкото до моята практика - аз се занимавам само с моите алфи и всичко за което пиша ми е минало през ръцете. Никога не съм писал за карета например, щото не се занимавам с тях
                          Също така не преписвам, определено

Comment

Значи да имаш мнение е едно, а да помогнеш адекватно на някого е съвсем друго. Разграничавай ги двете неща малко.

И незнам къде си го прочел това, но аз ня разглабям коли и не се имам за майстор. Разглабям си само моите коли. И още 4, 5 приателски. Нямам сервиз или подобно и не си изкарвам хляба с това.
                            Last edited by oem; d.m.y г., 13:22.

Comment

Ами аз се стремя да помагам адекватно, но ако оставам неразбран, то явно този човек трябва да се обърне към специалист, защото няма да се справи сам и има опастност да объркат още нещата. А освен това много като описват даден проблем не споменават други особености, имащи отношение към даден проблем (ел инсталациите, например)

Comment

За обезвъздушаването доколкото знам аз, първо задно дясно, задно ляво, после предно дясно, предно ляво. От най-далечното до най близкото. И аз смених накладки, на 70км са вече, още се напасват.
                                sigpic
                                Gulfstream G650 with Italian design...

Comment

Working...
                                X