Известие

Collapse
No announcement yet.

Скоростна кутия

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Скоростна кутия

Колеги вчера купих една ударена Алфа същата като моята, сега ми предстои смяна на скоростна кутия. Някои мойе ку да ми сподели как се сваля кутията, защотто мисля да си я сваля сам и да я дам на майстор да я сложи на моята. Предварително благодаря
    Алфа 145 1,4 ТС

Не знам колега на 156 3.7 ГТА от Аутоделта никога не съм свалял......
    "Anybody that tells me a good car is one that is light with low power to weight ratio is an amateur" - Kazutoshi Mizuno-designer of Nissan GTR
    F=M x A - Исак Нютон - amateur.....

Comment

Първоначално публикувано от plpro Покажи съобщение
      Колеги вчера купих една ударена Алфа същата като моята, сега ми предстои смяна на скоростна кутия. Някои мойе ку да ми сподели как се сваля кутията, защотто мисля да си я сваля сам и да я дам на майстор да я сложи на моята. Предварително благодаря
      То ако се ставаше монтьор само с писане във форума, аз щях да изстрелвам совалки на НАСА примерно......
      Alfa 33 1.7 16V QV `85г. карбураторен бензинояд

Comment

Колега,ако ни ощастливиш и с информация.каква е Алфата,ще сме ти много благодарни.Иначе повишавам Боби33 веднага от монтьор на совалката в навигатор!Той пък ще ме инструктира за копчетата!
        Извън майтапа,дай инфо!
        На където и да се въртиш, задника ти пак ще е отзад!
        Интелектуален кръг БКАР.sigpic Няма тема, която да не превърнем в плюскане и пукница.

Comment

Първоначално публикувано от mordohy Покажи съобщение
          Колега,ако ни ощастливиш и с информация.каква е Алфата,ще сме ти много благодарни.Иначе повишавам Боби33 веднага от монтьор на совалката в навигатор!Той пък ще ме инструктира за копчетата!
          Извън майтапа,дай инфо!
          Ще ми е скучно тогава. Тия совалки вече са много умни и си летят сами. Ако има кафемашина вътре, тогава съм навит.
          Иначе до колегата с кутията, ако е на напречен мотор, не си работил като монтьор и си на полеви условия, ти давам минимум 2 дни работа. Това е разбира се срок ако се стремиш да работиш без да чупиш, режеш с флекс и други подобни издевателства.

Comment

Преди всичко кажи модела на колата. После ще те посъветвам чисто приятелски, ако си на полеви условия да се откажеш защото навън вече сняг ще запръска и за едни 50-ина лв. които ще спестиш да не си правиш есперименти със здравето.
            Alfa Romeo 75 24V

Comment

Първоначално публикувано от Venci Покажи съобщение
              Преди всичко кажи модела на колата. После ще те посъветвам чисто приятелски, ако си на полеви условия да се откажеш защото навън вече сняг ще запръска и за едни 50-ина лв. които ще спестиш да не си правиш есперименти със здравето.

Колата е Алфа 145, 1,4 ТС 98 г.

---------- Post added at 00:18 ---------- Previous post was at 00:16 ----------

Първоначално публикувано от Bobi_33 Покажи съобщение
              То ако се ставаше монтьор само с писане във форума, аз щях да изстрелвам совалки на НАСА примерно......

Питам сериозно бе, не се базикаите.

---------- Post added at 00:21 ---------- Previous post was at 00:18 ----------

Първоначално публикувано от mordohy Покажи съобщение
              Извън майтапа,дай инфо!

За модела на алфата си пише. Писал сам че е като моята - 145 1,4 ТС 98г
              Алфа 145 1,4 ТС

Comment

Да започна с този въпрос :
                Дали и на двете коли картерите са еднакви?
                Ако едната е с ламаринен , а друтата е с алуминиев значи кутиите са различни и не са взаимно заменяеми.

Comment

Да започна с този въпрос :
                  Дали и на двете коли картерите са еднакви?
                  Ако едната е с ламаринен , а друтата е с алуминиев значи кутиите са различни и не са взаимно заменяеми.

За картерите не съм сигурен, но по номера двигателите са абсолютно еднакви - "motore engine - 33503, version - 930A3A00 23. Може ли да са различни кутиите?
                  Алфа 145 1,4 ТС

Comment

За картерите не съм сигурен, но по номера двигателите са абсолютно еднакви - "motore engine - 33503, version - 930A3A00 23. Може ли да са различни кутиите?
                    Ето и малко снимчици
                    Attached Files
                    Last edited by plpro; d.m.y г., 11:08.
                    Алфа 145 1,4 ТС

Comment

Ето и малко снимчици
                      Моторите са еднакви, което ще рече, че и скоростите също са еднакви.
                      На земята никога не съм пробвал да свалям скорости (винаги го правя на подемник) но хронологията протича горе-долу така:
                      1. Сваляш акумолатор и стойката на която стои той
                      2. Сваляш полуоските. Дългата за да излезе развиваш капачката на упорния лагер (На 3 болтчета 6мм) под алтернатора.
                      3. Сваляш задната лапа на ск. кутия (която се държи и за магарето, като хубаво подпираш мотора, защото пада на земята)
                      4. Откачаш жилата на скоростния лост към избирача на кутията.
                      5. Сваляш конзолата на ск.кутия коята се държи към левия рог на колата и сваляш кутията след това. Преди това естествено развиваш всички болтове на кутията към мотора

Comment

Моторите са еднакви, което ще рече, че и скоростите също са еднакви.
                        На земята никога не съм пробвал да свалям скорости (винаги го правя на подемник) но хронологията протича горе-долу така:
                        1. Сваляш акумолатор и стойката на която стои той
                        2. Сваляш полуоските. Дългата за да излезе развиваш капачката на упорния лагер (На 3 болтчета 6мм) под алтернатора.
                        3. Сваляш задната лапа на ск. кутия (която се държи и за магарето, като хубаво подпираш мотора, защото пада на земята)
                        4. Откачаш жилата на скоростния лост към избирача на кутията.
                        5. Сваляш конзолата на ск.кутия коята се държи към левия рог на колата и сваляш кутията след това. Преди това естествено развиваш всички болтове на кутията към мотора

Много благодаря , инфото ще ми е полезно, следващата седмица се заемам, да видим какво ще стане. А знаеш ли дали мога да си прехварля и климатроника?
                        Last edited by plpro; d.m.y г., 23:28.
                        Алфа 145 1,4 ТС

Comment

Твоята имала ли е поне климатик? Защото ако е имала поне с изпарители , радиатори, компресори, маркучи няма да се разправяш, колкото до самата инсталация на климатроника, ами прехвърля се, ама е поне 2 дена работа само за нея, докато проследиш кабели, докато ги отплетеш от инсталацията, датчици матчици, кутията на парното и изпарителя..., абе филм си е. Но нали знаеш че невъзможни неща няма!
                          Аlfa 75 - 1.8 Turbo 155hp '87
                          Lancia Dedra 2.0 Turbo Integrale 180hp '92

България от векове за векове - НАД ВСИЧКО!

Comment

Първоначално публикувано от Da_Fuse Покажи съобщение
                            Твоята имала ли е поне климатик? Защото ако е имала поне с изпарители , радиатори, компресори, маркучи няма да се разправяш, колкото до самата инсталация на климатроника, ами прехвърля се, ама е поне 2 дена работа само за нея, докато проследиш кабели, докато ги отплетеш от инсталацията, датчици матчици, кутията на парното и изпарителя..., абе филм си е. Но нали знаеш че невъзможни неща няма!
                            Моята няма климатик даже и това ме притеснява. Незнам дали тук някои ще се наеме да си играе 2 дена
                            Алфа 145 1,4 ТС

Comment

Колега, не говорихме ли с теб за тези скорости дето виели? Нали ти казах като намериш скорости да се обадиш. Ще ги прехвърлим. Имаш ми координатите.
                              Discover us on Facebook page - Maha LPS3000 DynoMachine

Comment

Working...
                              X