Първоначално публикувано от Linkestis
Покажи съобщение
Известие
Collapse
No announcement yet.
Накъсани гуми
Collapse
X
-
Според някои данни отпред трябва да е -23' +/- 20' - т.е. до -43'. Имаш двайсет минути повече, което май не е толкова страшно. По-важното е, че са без голяма разлика ляво/дясно.
Ето: http://www.alfaowner.com/Forum/alfa-...lp-meee-2.html
Comment
-
Първоначално публикувано от Chimev Покажи съобщениеМи при норма -0.18' прави си сметка дали е ок. То май не съм само аз разчекнат. Исносва ли ти гуми?sigpicnicola 59 каза:....трее да помислиш по въпроса за засилването,понеже в момента можеш да спреш,и хеопсовата пирамида,ма не си в състояние да засилиш и кучешка колиба.
Comment
-
Колега ти за 1 градус орева света бе. Ти само от неоригинален носач може да ти мръдне 1 градус. Нищо не е този градус!
Не ти износва гумите от това, а защото просто са ти стари гумите. Заеби тая работа.Discover us on Facebook page - Maha LPS3000 DynoMachine
Comment
-
Първоначално публикувано от oem Покажи съобщениеКолега ти за 1 градус орева света бе. Ти само от неоригинален носач може да ти мръдне 1 градус. Нищо не е този градус!
Не ти износва гумите от това, а защото просто са ти стари гумите. Заеби тая работа.166, 2.4 JTD'00
Comment
-
Първоначално публикувано от Chimev Покажи съобщениеКолега чак да съм оревал света не мисля, водим си разговор и се мъчим да разберем защо аджеба некои показатели не са в норми. Ако те дразни темата не се чувствай задължен да четеш или пишеш1 градус не е нищо. А и недей вярва нито на Аутодата, нито на стенда.
Аз моята като я правих стенда показваше близо до това на аутодата отпред и доста различно за отзад. А в книжката на колата пък пише съвсем друго.
Така, че от къде си сигурен?Discover us on Facebook page - Maha LPS3000 DynoMachine
Comment
-
Първоначално публикувано от oem Покажи съобщениеВ кръга на шегата колега. Не съм се дразнил1 градус не е нищо. А и недей вярва нито на Аутодата, нито на стенда.
Аз моята като я правих стенда показваше близо до това на аутодата отпред и доста различно за отзад. А в книжката на колата пък пише съвсем друго.
Така, че от къде си сигурен?166, 2.4 JTD'00
Comment
-
Сходимост на преден мост на Алфа 166:
-1.9 +/-0.9, което ще рече от -2.8 до -1 мм.
Има вариации по отношение страничен наклон и сходимост отзад, но за отпред данните са тези.
В случая АутоДата-та не лъже.
Относно разсъжденията че всички автомобили с предно предаване трябвало да са с отрицателна сходимост - такива правила няма. От огромно значение е вида и параметрите на окачването.
Цитирам автомобили с положителна сходимост на преден мост:
*Ауди А6 - сходимост +2.4 +/-0.4, или +2.1 +/-0.9 мм (това са примерни стойности при различни варианти)
*Фолксваген Пасат '2008 - сходимост +1.2 +/- 1.2, т.е. от 0 до +2.4 мм.
*Фолксваген Пасат '84 - сходимост +0.9 +/-0.9 мм
...
Освен това на много автомобили част от толеранса за сходимост е в плюс, например за моето Типо: сходимост 0 +/- 1 мм, т.е. от -1 до +1 мм. Аз лично винаги съм го регулирал в границите от 0 до +0.2 мм.Alfa 156 1.8 TS
FIAT Tipo 2.0 i.e. GT
Comment
-
Първоначално публикувано от joro_d Покажи съобщениеСходимост на преден мост на Алфа 166:
-1.9 +/-0.9, което ще рече от -2.8 до -1 мм.
Има вариации по отношение страничен наклон и сходимост отзад, но за отпред данните са тези.
В случая АутоДата-та не лъже.
Относно разсъжденията че всички автомобили с предно предаване трябвало да са с отрицателна сходимост - такива правила няма. От огромно значение е вида и параметрите на окачването.
Цитирам автомобили с положителна сходимост на преден мост:
*Ауди А6 - сходимост +2.4 +/-0.4, или +2.1 +/-0.9 мм (това са примерни стойности при различни варианти)
*Фолксваген Пасат '2008 - сходимост +1.2 +/- 1.2, т.е. от 0 до +2.4 мм.
*Фолксваген Пасат '84 - сходимост +0.9 +/-0.9 мм
...
Освен това на много автомобили част от толеранса за сходимост е в плюс, например за моето Типо: сходимост 0 +/- 1 мм, т.е. от -1 до +1 мм. Аз лично винаги съм го регулирал в границите от 0 до +0.2 мм.Last edited by oem; d.m.y г., 12:29.Discover us on Facebook page - Maha LPS3000 DynoMachine
Comment
-
.
ЕДИТ: Мммммм. Признавам си. Сгрешил съм. Вярно с положителна са сходимост са тези. Сбъркал съм!
За Ауди-то нормално, като се има предвид, чее с двойни носачи отпред. Няма къде да мърда
Те и ситроените (някои от тях са така) и те са положителна сходимост.
Няма се обаждам повече. Като не съм прав не съм
Но за Алфа 166:
Oтпред е Тое-in = -4 +/-1 mm.
Отзад е Тое-in = +5,50 +/- 1 mm.Last edited by oem; d.m.y г., 12:38.Discover us on Facebook page - Maha LPS3000 DynoMachine
Comment
-
Първоначално публикувано от oem Покажи съобщение.
ЕДИТ: Мммммм. Признавам си. Сгрешил съм. Вярно с положителна са сходимост са тези. Сбъркал съм!
За Ауди-то нормално, като се има предвид, чее с двойни носачи отпред. Няма къде да мърда
Те и ситроените (някои от тях са така) и те са положителна сходимост.
Няма се обаждам повече. Като не съм прав не съм
Но за Алфа 166:
Oтпред е Тое-in = -4 +/-1 mm.
Отзад е Тое-in = +5,50 +/- 1 mm.
Лично мнение от това, което аз успях да науча, никой да не се чувства ангажиран така да си настройва колата166, 2.4 JTD'00
Comment
-
Да, до 99-та. След това не съм гледал. Ма гледам твоята е 99-та и за това.Discover us on Facebook page - Maha LPS3000 DynoMachine
Comment
Comment