Известие

Collapse
No announcement yet.

Накъсани гуми

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

Първоначално публикувано от Linkestis Покажи съобщение
    Отзад не са защото аз не съм им казал

За градуса какво искаш да кажеш?Добре или много зле?
    Ми при норма -0.18' прави си сметка дали е ок. То май не съм само аз разчекнат. Исносва ли ти гуми?
    166, 2.4 JTD'00

Comment

Според някои данни отпред трябва да е -23' +/- 20' - т.е. до -43'. Имаш двайсет минути повече, което май не е толкова страшно. По-важното е, че са без голяма разлика ляво/дясно.
      Ето: http://www.alfaowner.com/Forum/alfa-...lp-meee-2.html
      Alfa Romeo 164 SUPER T. Spark /Base '95/ - gone for parts;
      Lancia Kappa JTD '98 -

Comment

Първоначално публикувано от Chimev Покажи съобщение
        Ми при норма -0.18' прави си сметка дали е ок. То май не съм само аз разчекнат. Исносва ли ти гуми?
        За сега не ги износва,но може след време да се види
        sigpicnicola 59 каза:....трее да помислиш по въпроса за засилването,понеже в момента можеш да спреш,и хеопсовата пирамида,ма не си в състояние да засилиш и кучешка колиба.

Comment

Колега ти за 1 градус орева света бе. Ти само от неоригинален носач може да ти мръдне 1 градус. Нищо не е този градус!

Не ти износва гумите от това, а защото просто са ти стари гумите. Заеби тая работа.
          Discover us on Facebook page - Maha LPS3000 DynoMachine

Comment

Първоначално публикувано от oem Покажи съобщение
            Колега ти за 1 градус орева света бе. Ти само от неоригинален носач може да ти мръдне 1 градус. Нищо не е този градус!

Не ти износва гумите от това, а защото просто са ти стари гумите. Заеби тая работа.
            Колега чак да съм оревал света не мисля, водим си разговор и се мъчим да разберем защо аджеба некои показатели не са в норми. Ако те дразни темата не се чувствай задължен да четеш или пишеш
            166, 2.4 JTD'00

Comment

Първоначално публикувано от Chimev Покажи съобщение
              Колега чак да съм оревал света не мисля, водим си разговор и се мъчим да разберем защо аджеба некои показатели не са в норми. Ако те дразни темата не се чувствай задължен да четеш или пишеш
              В кръга на шегата колега. Не съм се дразнил 1 градус не е нищо. А и недей вярва нито на Аутодата, нито на стенда.

Аз моята като я правих стенда показваше близо до това на аутодата отпред и доста различно за отзад. А в книжката на колата пък пише съвсем друго.

Така, че от къде си сигурен?

Comment

В кръга на шегата колега. Не съм се дразнил 1 градус не е нищо. А и недей вярва нито на Аутодата, нито на стенда.

Аз моята като я правих стенда показваше близо до това на аутодата отпред и доста различно за отзад. А в книжката на колата пък пише съвсем друго.

Така, че от къде си сигурен?
                Ми не съм сигурен, но 3 източника, а именно Аутодата, Elearn и най-реномираното място за което се сетих в наше село дават едни и същи данни. А книжка нямам, та това е информацията на която мога да се позова за съжаление
                166, 2.4 JTD'00

Comment

Сходимост на преден мост на Алфа 166:
                  -1.9 +/-0.9, което ще рече от -2.8 до -1 мм.
                  Има вариации по отношение страничен наклон и сходимост отзад, но за отпред данните са тези.
                  В случая АутоДата-та не лъже.

Относно разсъжденията че всички автомобили с предно предаване трябвало да са с отрицателна сходимост - такива правила няма. От огромно значение е вида и параметрите на окачването.

Цитирам автомобили с положителна сходимост на преден мост:
                  *Ауди А6 - сходимост +2.4 +/-0.4, или +2.1 +/-0.9 мм (това са примерни стойности при различни варианти)
                  *Фолксваген Пасат '2008 - сходимост +1.2 +/- 1.2, т.е. от 0 до +2.4 мм.
                  *Фолксваген Пасат '84 - сходимост +0.9 +/-0.9 мм
                  ...

Освен това на много автомобили част от толеранса за сходимост е в плюс, например за моето Типо: сходимост 0 +/- 1 мм, т.е. от -1 до +1 мм. Аз лично винаги съм го регулирал в границите от 0 до +0.2 мм.
                  Alfa 156 1.8 TS
                  FIAT Tipo 2.0 i.e. GT

Comment

Първоначално публикувано от joro_d Покажи съобщение
                    Сходимост на преден мост на Алфа 166:
                    -1.9 +/-0.9, което ще рече от -2.8 до -1 мм.
                    Има вариации по отношение страничен наклон и сходимост отзад, но за отпред данните са тези.
                    В случая АутоДата-та не лъже.

Относно разсъжденията че всички автомобили с предно предаване трябвало да са с отрицателна сходимост - такива правила няма. От огромно значение е вида и параметрите на окачването.

Цитирам автомобили с положителна сходимост на преден мост:
                    *Ауди А6 - сходимост +2.4 +/-0.4, или +2.1 +/-0.9 мм (това са примерни стойности при различни варианти)
                    *Фолксваген Пасат '2008 - сходимост +1.2 +/- 1.2, т.е. от 0 до +2.4 мм.
                    *Фолксваген Пасат '84 - сходимост +0.9 +/-0.9 мм
                    ...

Освен това на много автомобили част от толеранса за сходимост е в плюс, например за моето Типо: сходимост 0 +/- 1 мм, т.е. от -1 до +1 мм. Аз лично винаги съм го регулирал в границите от 0 до +0.2 мм.
                    .
                    Last edited by oem; d.m.y г., 12:29.

Comment

Провери пак, преди да налагаш мнение по този начин. И пак казвам, не обобщавай.
                      Lancia Kappa JTD '98 -

Comment

.

ЕДИТ: Мммммм. Признавам си. Сгрешил съм. Вярно с положителна са сходимост са тези. Сбъркал съм!

За Ауди-то нормално, като се има предвид, чее с двойни носачи отпред. Няма къде да мърда

Те и ситроените (някои от тях са така) и те са положителна сходимост.
                        Няма се обаждам повече. Като не съм прав не съм

Но за Алфа 166:

Oтпред е Тое-in = -4 +/-1 mm.
                        Отзад е Тое-in = +5,50 +/- 1 mm.
                        Last edited by oem; d.m.y г., 12:38.

Comment

За Алфа-та всички сме съгласни - винаги, при всички типове окачвания е на -.
                          Lancia Kappa JTD '98 -

Comment

.

ЕДИТ: Мммммм. Признавам си. Сгрешил съм. Вярно с положителна са сходимост са тези. Сбъркал съм!

За Ауди-то нормално, като се има предвид, чее с двойни носачи отпред. Няма къде да мърда

Те и ситроените (някои от тях са така) и те са положителна сходимост.
                            Няма се обаждам повече. Като не съм прав не съм

Но за Алфа 166:

Oтпред е Тое-in = -4 +/-1 mm.
                            Отзад е Тое-in = +5,50 +/- 1 mm.
                            И за това не съм аз лично сигурен. Това, което даваш като цифри е за първото поколение 98-99. След това сходимостите са -2 +/-1 мм и отзад +3 +/-1мм. Предполагам, че това важи за 166-ците с по-високите пружини.
                            Лично мнение от това, което аз успях да науча, никой да не се чувства ангажиран така да си настройва колата
                            166, 2.4 JTD'00

Comment

ОЕМ, данните, които цитираш, се отнасят до първите 166, до VIN 22265, '98-'99.
                              Alfa 156 1.8 TS
                              FIAT Tipo 2.0 i.e. GT

Comment

Да, до 99-та. След това не съм гледал. Ма гледам твоята е 99-та и за това.

Comment

Working...
                                X