Известие

Collapse
No announcement yet.

Нов софтуер за връзка с ECU - FiatECUscan

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Първоначално публикувано от stagona Покажи съобщение
    Според мен няма смисъл защото като мерих с мултицета той пищи когато меря от платката до пина. Вероятно е нещо друго. Не знам дали самия голям кабел е здрав.
    Щом чете ABS-а и airbag, интерфейсът и кабелът от него да компютъра работят. За да не чете от определен пин или колата не подава сигнал на този пин, или връзките от пина до ключето и от ключето до платката са прекъснати, или самото ключе не дава контакт в тази позиция.
    Освен, че латентността трябва да е ниска, понякога се налага кабелът да се изключи от буксата на колата, да се смени позицията на ключето и тогава да се пробва да се свърже. Не знам защо, но при превключване има навика да забива.
    Alfa Romeo 1.9 JTD 00 sigpic

Comment

• --1
      Last edited by stagona; d.m.y г., 21:29.

Comment

• Колеги здравейте, и аз се пробвах да диагностицирам моята но нещо не мога да се свържа с ECU-то, изтеглил съм multiecuscan 3.0R1 имам кабел с преходник VAGCOM 12.12, нагласил съм портовете, но като започна да се се свързвам зарежда и след това изписва, че има грешка в кабела или порта... Laptop-а е с Win 7 някой може ли все пак да каже какви са настройките по COM port-a и в програмата.

Благодаря и Хубави празници.
        -------------------------------
        ALFA ROMEO 146 1.8 Twin Spark with head from QV - EX
        ALFA ROMEO 159 1.9 JTDm 16V , 150+++

Comment

• Първоначално публикувано от bobi_kz Покажи съобщение
          Колеги здравейте, и аз се пробвах да диагностицирам моята но нещо не мога да се свържа с ECU-то, изтеглил съм multiecuscan 3.0R1 имам кабел с преходник VAGCOM 12.12, нагласил съм портовете, но като започна да се се свързвам зарежда и след това изписва, че има грешка в кабела или порта... Laptop-а е с Win 7 някой може ли все пак да каже какви са настройките по COM port-a и в програмата.

Благодаря и Хубави празници.
          Първо виж дали програмата ти намира кабела, че тия вече са с кодировки за разпознаване от версиите на Wag Com програмата и може да не стават

Comment

• Безпроблемно ползвам MES (FES) v. 3.5 с windows Vista. Същото приложение, работещо върху Windows 8 се разкача от ECU - то 10 - 15 секунди след като е била осъществена успешна комуникация. Променях настройките на COM порта, безуспешно. Ползвам драйверите с които закупих кабела и не съм пробвал с други.

Имате ли подобни проблеми и ако - да, как сте ги решили?

159 1.8 MPI
            166 2.0 TS (ex)

Comment

• Десен клик с мишката върху иконата на програмата, меню Compatibility, поставяш отметка на Run this program in compatibility mode for и от drop-down менюто избираш Winboze Vista.

Бест регардс, дедо Ви Админ
              Hennessey Venom GT, 2009 - ex, тоталка,
              Bugatti Veyron 16.4 Grand Sport 2011 - ex, за скрап,
              Pagani Huayra 2014 - ex, за части,
              Alfa Romeo 156 1.9JTD, 150 коня.

Comment

• Първоначално публикувано от dansguardian Покажи съобщение
                Десен клик с мишката върху иконата на програмата, меню Compatibility, поставяш отметка на Run this program in compatibility mode for и от drop-down менюто избираш Winboze Vista.

Бест регардс, дедо Ви Админ
                И това съм го пробвал - безуспешно.

Накрая ще взема да им звънна на тия с кабела, да ги питам.

159 1.8 MPI
                166 2.0 TS (ex)

Comment

• Първоначално публикувано от ecotronic Покажи съобщение
                  Безпроблемно ползвам MES (FES) v. 3.5 с windows Vista. Същото приложение, работещо върху Windows 8 се разкача от ECU - то 10 - 15 секунди след като е била осъществена успешна комуникация. Променях настройките на COM порта, безуспешно. Ползвам драйверите с които закупих кабела и не съм пробвал с други.

Имате ли подобни проблеми и ако - да, как сте ги решили?
                  като си вземеш ELM327. Иначе го има момента на разкачане, особено ако някоя свещ не ти е наред при бензиновите

Comment

• Първоначално публикувано от Alex_26 Покажи съобщение
                    като си вземеш ELM327. Иначе го има момента на разкачане, особено ако някоя свещ не ти е наред при бензиновите
                    Какво общо има "някоя свещ" с windows 8?
                    Комуникацията се чупи и при неработещ двигател.

159 1.8 MPI
                    166 2.0 TS (ex)

Comment

• Хвърля смущения, имах го този проблем. Но щом се чупи и при угасен двигател е възможно да е от кабела, но е възможно и от ел. инсталацията. ЕLM е по-надежден, но с него не можеш да четеш на 156 еърбег, ABS

Comment

• Сега говорих с фирмата от която съм закупил кабела. Казаха ми, че този проблем се наблюдавал и от други потребители. Ще ми изпратят ъпдейтнати драйвери с което се надявам проблемът да се реши.

159 1.8 MPI
                        166 2.0 TS (ex)

Comment

• Първоначално публикувано от ecotronic Покажи съобщение
                          Сега говорих с фирмата от която съм закупил кабела. Казаха ми, че този проблем се наблюдавал и от други потребители. Ще ми изпратят ъпдейтнати драйвери с което се надявам проблемът да се реши.
                          най-новите драйвери можеш да ги свалиш от официалния сайт за драйверите. Проблемът им е в изработката
                          http://www.ftdichip.com/FTDrivers.htm

Comment

• Ъпдейтнах драйверите до последната възможна версия и пак "греда".

Ползвам FES v.3.6.2 на Win8.1 pro (64-битов).

Разкача се след 10 - 20 секунди.

Има ли някой, който ползва успешно същото приложение със същата ОС?

159 1.8 MPI
                            166 2.0 TS (ex)

Comment

• колега аз ползвам MES 2.2 на Win10 но с виртуална машина на WIN7.Ако искаш пробвай.
                              Гост това е човек ,който идва да пие кафе а ти изпива всичката ракия

Comment

• Първоначално публикувано от nedko87 Покажи съобщение
                                колега аз ползвам MES 2.2 на Win10 но с виртуална машина на WIN7.Ако искаш пробвай.
                                Благодаря за насоката, колега. Ще пробвам и това.

159 1.8 MPI
                                166 2.0 TS (ex)

Comment

Working...
                                X