Първоначално публикувано от kolev
Покажи съобщение
Известие
Collapse
No announcement yet.
Проблем с ксенон
Collapse
X
-
Alfa Romeo 1.4 TS 146 Junior
Alfa 147 1.6 TS Remapped by OEM
Alfa Romeo GT 1.8 TS
Yamaha R6
-
Благодарение на колегата Илко Иванов си купих крушки, които нямат нищо общо с идиотското поведение на предишните китайщини. Палят се безотказно, не трептят, не гаснат когато си решат и са на по-ниска цена от всичко подобно, което съм купувал до момента.
Накратко - няма и помен от проблема.
Благодаря колега!
Весели празници на всички!
159 1.8 MPI
166 2.0 TS (ex)
Comment
-
Първоначално публикувано от mordohy Покажи съобщениеА нещо координати или линк да дадеш!Колега дай инфо на ЛС от къде да си вземем от тия хубавите ксенонови крушки
Ясно, че в тоя форум - слаб пияч, бияч, ебач и слаб шофьор няма, ма нема смисъл да се фалим..
FIAT Coupe 16VT
Alfa Romeo 156 SW 1.9 JTD
Comment
-
Първоначално публикувано от ecotronic Покажи съобщениеБлагодарение на колегата Илко Иванов си купих крушки, които нямат нищо общо с идиотското поведение на предишните китайщини. Палят се безотказно, не трептят, не гаснат когато си решат и са на по-ниска цена от всичко подобно, което съм купувал до момента.
Накратко - няма и помен от проблема.
Благодаря колега!
Весели празници на всички!Сложих си навремето (януари 2009г) ксенон от скъпия (тънки баласти). Всичко беше перфектно, никакви проблеми, даже си казвах егати държеливите крушки кажи-речи 4 години изкараха без да гръмне нито една...Докато декември 2012 лявата крушка първо палеше от втория път, после съвсем спря да пали.
Сложих една "оборотна" (ползвана) крушка от един познат, колкото да не ме спират полицаите, но забелязах, че точно тя трепти като спра на светофар зад бронията някой. Казах си, ок явно тая крушка е тръгнала да напуска бара...Десният баласт и крушка си бачкат перфектно (не трептят).
След като колегите екотроник и Илко ме насочиха към въпросното място, от където да си взема крушкиВзех си, смених я и ХОП крушката отново трепти
Таа как преди да "изгори" 4 годишната крушка, нищо не трептеше, а сега се разтрепери? Тоест проблема в крушката ли е или в баласта?Ясно, че в тоя форум - слаб пияч, бияч, ебач и слаб шофьор няма, ма нема смисъл да се фалим..
FIAT Coupe 16VT
Comment
-
Първоначално публикувано от digitalundgrd Покажи съобщениеТака да пиша и азСложих си навремето (януари 2009г) ксенон от скъпия (тънки баласти). Всичко беше перфектно, никакви проблеми, даже си казвах егати държеливите крушки кажи-речи 4 години изкараха без да гръмне нито една...Докато декември 2012 лявата крушка първо палеше от втория път, после съвсем спря да пали.
Сложих една "оборотна" (ползвана) крушка от един познат, колкото да не ме спират полицаите, но забелязах, че точно тя трепти като спра на светофар зад бронията някой. Казах си, ок явно тая крушка е тръгнала да напуска бара...Десният баласт и крушка си бачкат перфектно (не трептят).
След като колегите екотроник и Илко ме насочиха към въпросното място, от където да си взема крушкиВзех си, смених я и ХОП крушката отново трепти
Таа как преди да "изгори" 4 годишната крушка, нищо не трептеше, а сега се разтрепери? Тоест проблема в крушката ли е или в баласта?
159 1.8 MPI
166 2.0 TS (ex)
Comment
-
Е то зависи какво е трептенето, но понякога баласта го предизвиква и това "трептене" доста съкратява живота на крушката.
Най-лесно се пробва като размениш баластите.Sprint-ex./155 2.0 16v. x2-ex./145QV-еx./156 2.0-ex./ GTV2.0 -ex./166 2.0-ех./147jtd-ex./156SW 2.4jtd-ex./146jtd-ex.
Alfa 147jtd/Alfa 147 Selespeed
Comment
-
Ами взех от "скъпите" крушкиБаластите са от тънките, не знам като разновидност (ДЦ или ЦД) какви са, но с предните крушки и същите баласти 4 години нямах никакви ядове, трептене, мъждене и тем подобни аномалии
Размърдах малко буксите на проблемния баласт, пръснах с контактен спрей и като че ли намаля трептенето, но още не съм карал по тъмно, за да кажа със сигурност...Ще пробвам тия дни да разменя баластите, и ако мигането се премести, то значи баласта е тръгнал да ме напуска?Ясно, че в тоя форум - слаб пияч, бияч, ебач и слаб шофьор няма, ма нема смисъл да се фалим..
FIAT Coupe 16VT
Comment
-
Първоначално публикувано от Ilko Ivanov Покажи съобщениеНе се оплаквай. Смени лампите.
Те на новите (от магазина) коли им изкарват по 2-3г.
Какво да се прави - "стандарт".
Comment
Comment