Известие

Collapse
No announcement yet.

Проблем с ксенон

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

Първоначално публикувано от kolev Покажи съобщение
    ХИД лампите първоначално йонизират ксенонов газ който на свой ред вдига металните йони вътре. когато те почнат да се вдигат се случват 2 неща - 1-променя се цвета на светене и силата и 2-покачва се значително налягането в крушката. затова топла крушка баласта не я пали щото налягането е твърде високо. вероятно и затова при теб гаснат - дефектни крушки.
    иначе разлика в баластите и крушките каква да има. все едно луминисцентна пура да я сложиш на друго тяло и тя да свети различно. метода на палене и принципа на работа на ХИД си е еднакъв независимо за колко си го купил.
    На пазара има два вида баласти DC и CD точно в момента не мога да цитирам пълното им наименование,но лесно се познават при работа,още повече че едните имат специфичен звук при стартирането,а другите непрекъснато от тук идват и двата различни вида крушки,едните са 10тина лева другите 15тина,не че едните няма да работят на другия вид баласт,но не ефективно и с разни подобни анумалии,трептене,премигване и т.н
    Alfa Romeo 1.4 TS 146 Junior
    Alfa 147 1.6 TS Remapped by OEM
    Alfa Romeo GT 1.8 TS
    Yamaha R6

Comment

Благодарение на колегата Илко Иванов си купих крушки, които нямат нищо общо с идиотското поведение на предишните китайщини. Палят се безотказно, не трептят, не гаснат когато си решат и са на по-ниска цена от всичко подобно, което съм купувал до момента.
      Накратко - няма и помен от проблема.

Благодаря колега!

Весели празници на всички!

159 1.8 MPI
      166 2.0 TS (ex)

Comment

А нещо координати или линк да дадеш!
        На където и да се въртиш, задника ти пак ще е отзад!
        Интелектуален кръг БКАР.sigpic Няма тема, която да не превърнем в плюскане и пукница.

Comment

Първоначално публикувано от mordohy Покажи съобщение
          А нещо координати или линк да дадеш!
          Баш Колега дай инфо на ЛС от къде да си вземем от тия хубавите ксенонови крушки
          Ясно, че в тоя форум - слаб пияч, бияч, ебач и слаб шофьор няма, ма нема смисъл да се фалим..

FIAT Coupe 16VT
          Alfa Romeo 156 SW 1.9 JTD

Comment

И аз съм за координати
            Alfa Romeo 166 2.4JTD 136hp - 2000

Comment

Първоначално публикувано от ecotronic Покажи съобщение
              Благодарение на колегата Илко Иванов си купих крушки, които нямат нищо общо с идиотското поведение на предишните китайщини. Палят се безотказно, не трептят, не гаснат когато си решат и са на по-ниска цена от всичко подобно, което съм купувал до момента.
              Накратко - няма и помен от проблема.

Благодаря колега!

Весели празници на всички!
              Така да пиша и аз Сложих си навремето (януари 2009г) ксенон от скъпия (тънки баласти). Всичко беше перфектно, никакви проблеми, даже си казвах егати държеливите крушки кажи-речи 4 години изкараха без да гръмне нито една...Докато декември 2012 лявата крушка първо палеше от втория път, после съвсем спря да пали.

Сложих една "оборотна" (ползвана) крушка от един познат, колкото да не ме спират полицаите, но забелязах, че точно тя трепти като спра на светофар зад бронията някой. Казах си, ок явно тая крушка е тръгнала да напуска бара...Десният баласт и крушка си бачкат перфектно (не трептят).

След като колегите екотроник и Илко ме насочиха към въпросното място, от където да си взема крушки Взех си, смених я и ХОП крушката отново трепти

Таа как преди да "изгори" 4 годишната крушка, нищо не трептеше, а сега се разтрепери? Тоест проблема в крушката ли е или в баласта?
              Ясно, че в тоя форум - слаб пияч, бияч, ебач и слаб шофьор няма, ма нема смисъл да се фалим..

FIAT Coupe 16VT

Comment

Първоначално публикувано от digitalundgrd Покажи съобщение
                Така да пиша и аз Сложих си навремето (януари 2009г) ксенон от скъпия (тънки баласти). Всичко беше перфектно, никакви проблеми, даже си казвах егати държеливите крушки кажи-речи 4 години изкараха без да гръмне нито една...Докато декември 2012 лявата крушка първо палеше от втория път, после съвсем спря да пали.

Сложих една "оборотна" (ползвана) крушка от един познат, колкото да не ме спират полицаите, но забелязах, че точно тя трепти като спра на светофар зад бронията някой. Казах си, ок явно тая крушка е тръгнала да напуска бара...Десният баласт и крушка си бачкат перфектно (не трептят).

След като колегите екотроник и Илко ме насочиха към въпросното място, от където да си взема крушки Взех си, смених я и ХОП крушката отново трепти

Таа как преди да "изгори" 4 годишната крушка, нищо не трептеше, а сега се разтрепери? Тоест проблема в крушката ли е или в баласта?
                Пробвай я тази новата, която трепти на другия баласт. На мен ми се е случвало да трепти така малко преди да се скапе баласта.

159 1.8 MPI
                166 2.0 TS (ex)

Comment

Е то зависи какво е трептенето, но понякога баласта го предизвиква и това "трептене" доста съкратява живота на крушката.
                  Най-лесно се пробва като размениш баластите.
                  Sprint-ex./155 2.0 16v. x2-ex./145QV-еx./156 2.0-ex./ GTV2.0 -ex./166 2.0-ех./147jtd-ex./156SW 2.4jtd-ex./146jtd-ex.
                  Alfa 147jtd/Alfa 147 Selespeed

Comment

Както бях писал малко по горе има два вида и баласти и крушки,ако се сложи различен модел крушка на баласта от другия много ядно че ще трепти
                    Alfa Romeo 1.4 TS 146 Junior
                    Alfa 147 1.6 TS Remapped by OEM
                    Alfa Romeo GT 1.8 TS
                    Yamaha R6

Comment

Ами взех от "скъпите" крушки Баластите са от тънките, не знам като разновидност (ДЦ или ЦД) какви са, но с предните крушки и същите баласти 4 години нямах никакви ядове, трептене, мъждене и тем подобни аномалии

Размърдах малко буксите на проблемния баласт, пръснах с контактен спрей и като че ли намаля трептенето, но още не съм карал по тъмно, за да кажа със сигурност...Ще пробвам тия дни да разменя баластите, и ако мигането се премести, то значи баласта е тръгнал да ме напуска?

FIAT Coupe 16VT

Comment

Дори може да пробваш старата крушка да я закачиш на другия баласт. Няма да се учудя ако на него си свети нормално. Това би потвърдило предположението за частично-дефектирал баласт.

159 1.8 MPI
                        166 2.0 TS (ex)

Comment

Айде и аз да се оплача от ксенона си, сложен е преди около 2 години, никакви проблеми до сега, от преди месец забелязах , че едната крушка си е променила цвета, 8000к е а сети едно жълтакаво, другия няма проблеми. Ако някой е имал подобни проблеми и ги е решил, моля да сподели.

Comment

Не се оплаквай. Смени лампите.
                            Те на новите (от магазина) коли им изкарват по 2-3г.
                            Какво да се прави - "стандарт".
                            Sprint-ex./155 2.0 16v. x2-ex./145QV-еx./156 2.0-ex./ GTV2.0 -ex./166 2.0-ех./147jtd-ex./156SW 2.4jtd-ex./146jtd-ex.
                            Alfa 147jtd/Alfa 147 Selespeed

Comment

Първоначално публикувано от Ilko Ivanov Покажи съобщение
                              Не се оплаквай. Смени лампите.
                              Те на новите (от магазина) коли им изкарват по 2-3г.
                              Какво да се прави - "стандарт".
                              Дaли е от лaмпaтa, че питaх в мaгaзинa от който ги купих и ми кaзaхa ,купи бaлaст,aко не е от него знaчи е крушкaтa,което ми звучи мaлко не сериозно,и зaтовa реших дa питaм тук, някой дaли не се е сблaсквaл с подобен проблем. Блaгодaря зa отговорa колегa.

Comment

От крушката е...

FIAT Coupe 16VT

Comment

Working...
                                X