Известие

Collapse
No announcement yet.

Питане за повдигачи.

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

Първоначално публикувано от thecleaner Покажи съобщение
    Аз съм слагал сегменти и лагери на AE проблем никакъв. На повдигачи звука е като звънтене, на дюза е едно цъкане, гледай да не смениш нещо което е здраво все пак. А старите може да си ги разглобиш като ги почукваш на плот и да си ги почистиш, дори ако има някои позапекъл ще си покаже кой е.
    Повдигач е. Знам звука на повдигач какъв е Сигурен съм, че е повдигач.

Ще видя. Някой ден ще я разглобя и ще ги почистя.
    Discover us on Facebook page - Maha LPS3000 DynoMachine

Comment

Явно мометно някои повдигач блкира. Лятото пак така беше се разчукал един ден и спря.

Тая вечер паля при тръгване от работа и няма и помен от чукане. Ходих до бтк, гасих, палих пак няма и няма. Даже не чувам мотора като работи. Толкова е тих.

Кво прайвам сега? Нямам планувано нищо по мотора, че да чистя и повдигачи...

Ще го чакам ако се разчука пак... ще сменя маслото... мислех на пролет да го сменям, че му е рано още, а аз малко карам. Тъкмо до тогава ще ги навъртя 3000 км.

Comment

Първоначално публикувано от oem Покажи съобщение
        Но никога не ми е светвала лампата за маслото.
        Че тя светва само за да индикира че си за основен ремонт.......смело мога да кажа че дори и при 1л масло в двигателя, тая лампа при мен не светна.......е кога трябваше да светне - като останат 300гр ли......
        Ако искаш да пробваш следното - отстрани на главата има шестограмни болчета дето са свързани с маслената магистрала на повдигачите и главата.......отвии едното, откъм страната откъдето ти е било чукането, и без това 4 цил е отдясно, да поизтече малко масълце, после запали и забии ушенце над двг да видиш дали чукането е същото, и дали е пак оттам - ще мине технологично време докато се напълни пак, и ще можеш да чуеш......
        Last edited by ФЕРАРИСТ; d.m.y г., 18:55.
        "Anybody that tells me a good car is one that is light with low power to weight ratio is an amateur" - Kazutoshi Mizuno-designer of Nissan GTR
        F=M x A - Исак Нютон - amateur.....

Comment

Първоначално публикувано от ФЕРАРИСТ Покажи съобщение
          Че тя светва само за да индикира че си за основен ремонт.......смело мога да кажа че дори и при 1л масло в двигателя, тая лампа при мен не светна.......е кога трябваше да светне - като останат 300гр ли......
          Ем нямам манометър бе човек. С кво да го измеря? То лесно да се каже "измери го"

Comment

Е аз не те карам да го мериш бре...........макар че е добро упражнение да си мериш сегиз тогиз налягането на "маргарина и керосина"......
            Но можеш да пробваш това дето го писах мнение по нагоре.....
            "Anybody that tells me a good car is one that is light with low power to weight ratio is an amateur" - Kazutoshi Mizuno-designer of Nissan GTR
            F=M x A - Исак Нютон - amateur.....

Comment

Ам... ще видим. Тя сега спря да чука. Трябва като почне пак.

Comment

Малко със закъснение ще си позволя да изкажа мнение, ако че в момента повдигачите не чукат.
                Точно на 16V TS свалянето на разпределителните валове ей така си е много работа. Държа да не остават с грешно впечатление хората, които не са виждали такъв разглобен мотор, това не е шега работа! Сваля се кората под мотора, подкалника, обслужващия ремък, декоративния капак на мотора, бубините, капака на клапаните, слагат се петите за зацепване и индикатора за ГМТ, развиват се колелата на валовете, фазовия датчик, петите на валовете ... ... и съм сигурен, че не съм споменал всичко. При това при всяко сваляне трябва да се почиства, обезмаслява и силиконира гарнитурата на капака, и трябва да се почиства и залепва голямата пета на валовете.
                И дори и все още да са останали хора, които не се досещат колко много работа е това когато се прави както трябва ще го кажа най-просто: тази операция се равнява на обслужване на мотора със всичкото миене, зацепване и т.н., което не е шега работа, че да го правим до безсъзнание или докато не ни останат резби за петите, докато сменим правилния обтегач.
                Alfa Romeo 75 24V

Comment

Първоначално публикувано от Venci Покажи съобщение
                  Малко със закъснение ще си позволя да изкажа мнение, ако че в момента повдигачите не чукат.
                  Точно на 16V TS свалянето на разпределителните валове ей така си е много работа. Държа да не остават с грешно впечатление хората, които не са виждали такъв разглобен мотор, това не е шега работа! Сваля се кората под мотора, подкалника, обслужващия ремък, декоративния капак на мотора, бубините, капака на клапаните, слагат се петите за зацепване и индикатора за ГМТ, развиват се колелата на валовете, фазовия датчик, петите на валовете ... ... и съм сигурен, че не съм споменал всичко. При това при всяко сваляне трябва да се почиства, обезмаслява и силиконира гарнитурата на капака, и трябва да се почиства и залепва голямата пета на валовете.
                  И дори и все още да са останали хора, които не се досещат колко много работа е това когато се прави както трябва ще го кажа най-просто: тази операция се равнява на обслужване на мотора със всичкото миене, зацепване и т.н., което не е шега работа, че да го правим до безсъзнание или докато не ни останат резби за петите, докато сменим правилния обтегач.
                  Ха, казали им го. Това са си 4 часа работа минимум! И ако имаш проблем с кръста както аз си е жво приключение. Най-ме е страх от многото развиване на лагерите на валовете. Винаги преди да реша да разглабям хубаво се замислям какво е хубаво да се направи докато е разлгобено. Резбите на болтовете в тази алуминиежа глава се късат толкова лесно, че....

За това винаги ги стягам по-малко от колкото е дадено, понеже знам, че пак аз ше ги развивам. А лично съм развивал на 3 коли болтое там на които болтове изизат заедно с ребизте.

Та за това си е базумие разглабянето за щяло и не шяло.

Гарнитурата иначе не я мажа с нищо. И голямата пета също. Никога не съм слагал силикон и не тече. Но съм с чисто нова гарнитура на Фиат. Купих нова оригинална понеже преди бях взел нова на Ajusa и протече като лейка. С оригиналната няма грижи

Само човек който не е разглабял сам може да твърди, че е нищо работа. Да не говорим, че за някои неща си трябват и двама души. Особено ако пръчката на индикатора не е точно за самия часовник и се налага някой да я държи, а другия да върти и при обтягането на ангренажа като нямаш специалното инструментче... наистина си трябват двама души.

Иначе не е тракало повече. Явно някой повдигач блокира от време на време. Ако почне по-често да блокирва тогава ще пристъпя към сняма.

Единственото което никой не каза, че дали повдигачи на AE са надеждни и ще издържат голям пробег.
                  Last edited by oem; d.m.y г., 09:28.

Comment

Първоначално публикувано от oem Покажи съобщение
                    Единственото което никой не каза, че дали повдигачи на AE са надеждни и ще издържат голям пробег.
                    Не
                    0888 232 484 - Бобо Extreme Service
                    sigpic
                    Alfa 145 QV Turbo VS Alfa GTV 3.2 24V 04'
                    Alfa 156 05' 1.9 16V M-JET, Fiat Brava 1.9 JTD , Алфа 164 Super, Alfa 147 JTD малкото GTA, Alfa 155 2.0 16v Super

Comment

Аз съм с повдигачи АЕ и за 146 000 км не са ми създавали проблеми.Единственото за отбелязване е,че може би около един месец,като поседи два дена и при палене почукваха до като се напълнят.Други забележки нямам!
                      На където и да се въртиш, задника ти пак ще е отзад!
                      Интелектуален кръг БКАР.sigpic Няма тема, която да не превърнем в плюскане и пукница.

Comment

Първоначално публикувано от mordohy Покажи съобщение
                        Аз съм с повдигачи АЕ и за 146 000 км не са ми създавали проблеми.Единственото за отбелязване е,че може би около един месец,като поседи два дена и при палене почукваха до като се напълнят.Други забележки нямам!
                        Твойте нямат много общо с ТС
                        sigpic
                        Alfa 156 05' 1.9 16V M-JET, Fiat Brava 1.9 JTD , Алфа 164 Super, Alfa 147 JTD малкото GTA, Alfa 155 2.0 16v Super

Comment

Знам!Даже мойте са еднакви с тия на Опел и от магазин за опел ги взех за 3.5 евро!На ТС не знам как се държат!
                          Интелектуален кръг БКАР.sigpic Няма тема, която да не превърнем в плюскане и пукница.

Comment

Първоначално публикувано от mordohy Покажи съобщение
                            Знам!Даже мойте са еднакви с тия на Опел и от магазин за опел ги взех за 3.5 евро!На ТС не знам как се държат!
                            Другия път си вземи от голф по ефтини са
                            sigpic

Comment

Добре де. Тогава оригинални от ММ ли да си взема? по 37 лв. е бройката там.

Comment

Първоначално публикувано от Bobo Покажи съобщение
                                Другия път си вземи от голф по ефтини са
                                По каталог ги извадиха ,бе!Магазина е всъщност склад ,който зарежда ректифиетата(ремонтните за шлайф сервизи).Тия си знаят работата.Та там научих , че са същите като на опел Астра,както и сегментите от 1.6!Говоря за склад на едро в Ламия!Там не продават само за Опел ,а за почти всякакви мотори!

Comment

Working...
                                X