Известие

Collapse
No announcement yet.

Ключалки и централно заключване през зимата?

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Ключалки и централно заключване през зимата?

Стана студено и грациите взеха да капризничат...
    На 146 и замръзва явно централното или вътрешните механизми във вратите, опитва се да отключи - не успява и заключва отново, неприятна история... ако успееш да хванеш задна лява врата - влизаш от там, ако не лошо.
    Това как трябва да се оправи?
    На 156 бутоните на вратите потъват и не излизат - предполагам WD40 ще им реши проблема, но все пак да питам, в ключалката или по външния ръб на бутона да го впръскам, че да се връщат самички, а не с финт от 2 пръста?
    Welcome to the real world

Алфа Ромео 156 2.4 JTD (01г.); Алфа Ромео 146 1.9 TD (98г.); Лада 21051 - Бивша.

Колега не си единствения с тоя проблем.Ясно е,че се свежда до почистване и смазване.Основния проблем е с какво се смазва.Посочеия от тебе препарат е най-масово използвания и е най-разпространената грешка.Основната функция на WD 40 е да мие и разлага ръждата.После се изпарява и става по-лошо.
    Добре е да се напръскат клеясалите детайли с WD 40,a дори и 60,но после задължително със спрей грес.Много добри са спрейовете на Моликот със графит и молибденов окис.След обработка с такъв препарат,механизмите запазват за години напред работоспособността си.Неудобството е,че много цапат,за това ти препоръчвам ,ако намериш такъв,да го използваш само за вътрешните механизми.За останалото-спрей грес!
    На където и да се въртиш, задника ти пак ще е отзад!
    Интелектуален кръг БКАР.sigpic Няма тема, която да не превърнем в плюскане и пукница.

Comment

Задачата се усложнява значи, щом цапа ще трябва разглабяне на дръжките на 156, а за 146 целите врати ли трябва да разглобя?

Алфа Ромео 156 2.4 JTD (01г.); Алфа Ромео 146 1.9 TD (98г.); Лада 21051 - Бивша.

Comment

охх същият проблем на 146тата стана вече две зими така,ако успееш да я хванеш преди да заключи ако не пак продължаваш с опитите.Да попитам някой знае ли защо се отваря много трудно предна дясна и как се отсранява този проблем
        МЕТАН

Comment

отварянето на вратите е задължително,когато нещата са както при Морфиус.Колкот до трудното отваряне,регулиране на вратата и ключалката и смазването им ще я оправи!
          Интелектуален кръг БКАР.sigpic Няма тема, която да не превърнем в плюскане и пукница.

Comment

Първоначално публикувано от bocko Покажи съобщение
            охх същият проблем на 146тата стана вече две зими така,ако успееш да я хванеш преди да заключи ако не пак продължаваш с опитите.Да попитам някой знае ли защо се отваря много трудно предна дясна и как се отсранява този проблем
            Кога се отваря трудно? Отвътре, или само отвън?
            166 2,4JTD 20V Sportronic Edizione collezionisti
            ex 156 2,4JTD; ex 146ti; ex 145 1,6 boxer

Comment

на моята 156 ца с малко WD40 и бутона вече не потъва,пръсках между бутона и корпуса
              http://www.youtube.com/watch?v=3mv14T6i9UI

Comment

Явно трябва да намеря кой да разглоби вратите на 146 та... не съм се специализирал в авторемонти, нямам намерение тепърва да почвам.
                А тия гресови спрейове колко време след това цапотят?

Comment

Оръжейните и тия за вериги не се и забелязват!Цапотят временно само тия дето са за защита на резбови съединения,но пък държат най-много!

Comment

Първоначално публикувано от mordohy Покажи съобщение
                    Оръжейните и тия за вериги не се и забелязват!Цапотят временно само тия дето са за защита на резбови съединения,но пък държат най-много!
                    Оръжеен спрей от къде - в оръжейните магазини или другаде?
                    На времето съм работил с такава грес, доста добра беше.. но не беше спрей.

Comment

Отиваш в един магазин за мотоциклети и искаш спрей за смазване на вериги,или в оръжеен магазин, или питаш в някой магазин за мавточасти за спрей грес.На много места можеш да го намериш!

Comment

Има спрей против замръзване на ключалки, не се занимавайте с глупости. Миналата година го купих ако не се лъжа от Лукойл, още е в колата и утре ако не забравя ще гледам да му щракна една снимка. Върши чудесна работа, отпред е с размер на ключ, пъха се в патрона и се впръсква.
                        Last edited by Доко; d.m.y г., 21:55.

Comment

Първоначално публикувано от Доко Покажи съобщение
                          Има спрей против замръзване на ключалки, не се занимавайте с глупости. Миналата година го купих ако не се лъжа от Лукойл, още е в колата и утре ако не забравя ще гледам да му щракна една снимка. Върши чудесна работа, отпред е с размер на ключ, пъха се в патрона и се впръсква.
                          Колега, не замръзват ключалките ... инак тези спрейове ги знам.

Comment

Първоначално публикувано от morfius Покажи съобщение
                            Колега, не замръзват ключалките ... инак тези спрейове ги знам.
                            Знам за какво говориш, преди ГТВ-то имах 156-ца,а и проблема го имат и при другите марки, замръзва целия механизъм. На мен спрея ми вършеше перфектна работа, зора е да влезнеш, запалиш ли ДВГ-то е лесно , но може би тук няма такива студове.

Comment

Първоначално публикувано от Доко Покажи съобщение
                              Знам за какво говориш, преди ГТВ-то имах 156-ца,а и проблема го имат и при другите марки, замръзва целия механизъм. На мен спрея ми вършеше перфектна работа, зора е да влезнеш, запалиш ли ДВГ-то е лесно , но може би тук няма такива студове.
                              Проблема със замръзването е на 146 та и блокира механизма за отключването във вратата и шашка централното - то не успява да отключи вратите и съответно заключва обратно.
                              А на 156 та просто потъва бутона при отваряне - вратата се отваря, но бутона не излиза обратно и трябва да му се помолиш малко.

Comment

Working...
                              X